Kartet krasjer i eldre iOS-versjoner, derfor er dette kun et bilde. Klikk bildet for å åpne kart med videoer.

Se hele Norge danse!

Fredag 13.november klokken 12 danset over 325 000 skoleelever BlimE-dansen sammen.

I kartet kommer det fortløpende inn videoer fra over 1700 skoler verden over. Videoene vises så snart de er innsendt OG godkjent av NRK.

Nordligste skole i år er Longyearbyen, sørligste er Den Norske skolen i Nairobi. Antall påmeldinger har økt hvert år til det som antakelig er en ny verdensrekord i fellesdansing.

NRK Super sendte klokken 12.00 fra Kongsvinger skole der artisten Raylee fremførte årets BlimE-låt for 1200 dansende elever.

Den Norske skolen i Nairobi, Kenya, øver.

- Styrker samhold, mestring og felleskap

For seks år siden startet NRK Super BlimE-kampanjen med mottoet: «Si hei, vær en venn. BlimE!» Målet var å oppfordre barn til å bry seg om hverandre.

- Vi som jobber med BlimE! tror at dét å fokusere på et felles mål, og å gjøre noe fysisk sammen, kan styrke samhold, mestring og felleskap. Vi håper at dette vil være en inspirerende og stor ting å være med på. Målet er at barna skal oppleve at det er gøy å si JA til vennskap og felleskap, og til å se hverandre. Nytt av året er at vi også inviterer barnehager med- og at de får tilbud om å lære en forenklet versjon av dansen, sier prosjektleder Hanne Vennemo.

Den Norske Skolen i London øver på BlimE-dansen. Av: Espen Aas, Jakob Bech-Moen, Maya Ystenes.

En vellykket kampanje

BlimE- dansen har fått enorm oppslutning. Redaktør i NRK Super, Hildri Gulliksen, mener noe av årsaken er at BlimE! treffer en nerve hos barn.

- Å oppleve omsorg fra en god venn eller å kjenne på å være utelatt fra leken er sterke følelser som sitter i magen. Slike følelser motiverer til engasjement. Når lærere i tillegg tar ballen og bygger ut det faglige aspektet i ukene før BlimE!, gir dette god mening for små og store. Og så er det klart at festen og følelsen av fellesskap er viktig. Bare tanken på at 300.000 barn danser samtidig for vennskap, gjør jo at hjertet sprenger.

BlimE-dansen er ferdig, og vi jobber nå med å laste opp videoene som er sendt inn, til kartet som du finner her

FAKTA OM BLIME!

  • Årets BlimE-dans samler over 325.000 barn
  • Over 1700 skoler deler i år sine danse-videoer på nrksuper.no
  • BlimE-kampanjen ble startet for seks år siden, dette er fjerde år med dans
  • Årets låt heter Dilla, den har som tema at det er lett å gjøre en forskjell slik at andre får det bra.
  • Dilla er produsert av Joakim H Haukaas. Teksten er skrevet av Bente H Haukaas. Raylee synger- og dansen har Karoline Eikenes Berge laget.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?