Foto: NRK

Barnas restaurant: Fisk til middag

Slik lager du kjempegode fiskemiddager!

Trykk her for å se denne episoden av Barnas Restaurant.

Torsk
Skrap skinnet på fisken slik at alle skjellene blir skrapet bort. Når skinnet er fritt for skjell blir det sprøtt når det stekes, og er veldig godt å spise.
Torsken skal stekes med skinnsiden ned. Når fisken er nesten ferdig stekt, snu fisken og ha på 4 hvitløksfedd og 2 kvister timian og 2 ss smør.

Beurre blanc- smørsaus med gressløk.
5 sjalottløk
3 pepperkorn
5 dl hvitvin
3ss fløte
250- 350 g usaltet smør
3 ss finkuttet gressløk

Kutt sjalottløken i strimler, og ha i en kjele. Kok hvitvin, pepper og sjalottløk til det er ca 1,5 dl væske igjen. Det kalles for en reduksjon.
Sil bort løken, og kutt smøret i terninger. Kok reduksjonen opp, tilsett fløten, og piske inn smøret litt eller litt.
Pass på at det ikke blir for varmt, da sprekker sausen!
Når sausen er passe tykk må den smakes til med sitron, salt og pepper. Rett før servering tilsettes finkuttet gressløk.

Grønnsaker
2 pastinakk
1 romanesko
4 store eller 10 små rødløk
3 gulrøtter

Del romaneskoen opp i buketter, og blansjer (kok til de fortsatt har en liten fast kjerne) i 1-2 min, og ha den så rett i isvann slik at kokeprosessen stanses. Bruk godt med salt i vannet, da holder grønnsakene bedre på grønnfargen.
Gulerøtter og pastinakk kuttes i litt grove biter/terninger, og bakes i ovnen med olivenolje, salt og pepper. Løken skrelles og kuttet i båter (eller deles i to hvis det er småløk), og bakes i ovnen til den er mør.

(Når kokkene er i barnehagen blandes alle grønnsakene og varmes i en kjel/stekepanne, og smakes til med salt, pepper, smør og sitron.)

Legg grønnsaker på tallerken, ha fisken oppå, og hell saus over tilslutt.

Torsk

 

 

 

 

 

 

 

Uer
Skrap skinnet på fisken slik at alle skjellene blir skrapet bort. Når skinnet er fritt for skjell blir det sprøtt når det stekes, og er veldig godt å spise.
Torsken skal stekes med skinnsiden ned. Når fisken er nesten ferdig stekt, snu fisken og ha på 4 hvitløksfedd og 2 kvister timian og 2 ss smør.

Sauce vierge
300 g smør
1 dl soyasaus
4 sjalottløk
3 ss finkuttet gressløk
2 ss finkuttet estragon
3 ss finkuttet dill
2 hvitløkfedd
Sitron

Smelt smøret, det skal bli brunt. Det er viktig å røre slik at det ikke blir brent. Når det har en fin gylden farge siles smøret slik at det mørke bunnfallet ikke blir med. Bland inn soyasaus, finkuttet sjalottløk, hvitløk og urter. Smak til med sitron. Når urtene er tilsatt er det viktig at sausen ikke koker, for da blir urtene brune.

Grønnsaker
15 stk shitakesopp
1 kg jordskokk
4 stk vårløk
4 stk gulrot

Shitaken kuttes i trekanter, og stekes i panne med litt solsikkeolje og smør. Jordskokk og gulrot skrelles og kuttes i firkanter på 3*3 cm, de blansjeres i godt saltet vann i 1-2 min og så i isvann så man stopper kokeprosessen. Vårløken kuttes tynt på skrå.

Legg grønnsaker på tallerkenen, ha fisken oppå, og hell saus over tilslutt.

Uer

Trykk her for å se denne episoden av Barnas Restaurant.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar