Foto: NRK

Barnas Restaurant: Kyllingmiddag

I dag er fjærkre som er temaet i Barnas Restaurant, og barna skal forsøke å lage middag til ti sultne flymekanikere.

Se sendingen her!

Posjert kylling med risotto, sukkererter, ovnsbakte tomater, fennikelsalat og estragonsjy

4 pers – bruk en hel kylling

Posjert kylling
Ben ut kyllingen. Skjær ut lårbenet og leggbenet i lårene. Kok opp en kjele med kraft. Kraften skal ha en temperatur på mellom 65 – 70 grader, og kyllingen bør ligge og trekke i 1/2 time.

Estragon sjy
2 dl hvitvin
3 sjalottløk
5 pepperkorn
3 dl okse demi glace (oksekraft)

Kutt sjalottløk i strimler og kok sammen med pepper og hvitløk. La det koke til det er bare 1 – 0.5 dl igjen. Tilsett okse demi glace og la det koke litt inn. Smak til med finkuttet estragon og sitron, salt og pepper og 1 ss smør.

Risotto
2 dl arborioris
2 sjalottløk
1 dl hvitvin
3-4 dl vann eller kyllingkraft
3 ss olivenolje
3 ss smør
4-5 ss parmesan

Finkutt løken. Varm vann eller kyllingkraft slik at den er klar til bruk. Varm en middels stor kjele og tilsett olje og løk. La løken svette litt og bli blank. Tilsett risen, og varm den forsiktig opp til den blir blank av oljen. Tilsett hvitvinen, og la den koke nesten ut for du tilsetter mer væske. Rør av og til med en slikkepott. Det er viktig at risen ikke blir knust, da blir det bare grøt. La risottoen koke ut mellom hver gang man tilsetter mer væske. Den skal koke i ca. 16 min, eller til den har en liten fast kjerne. Monter risottoen med smør, ferskrevet parmesan, salt og pepper.

risotto

Fennikelsalat
Kutt fennikelen tynt på en mandolin, og legg i isvann. Da vil den krølle seg fint og bli sprø til servering.
Smakes til med oliven olje, sitron saft, salt og pepper.
fenikkel

Ovnsbakte tomater
2-3 små cherrytomater
3 hvitløkfedd
Timian
Salt og pepper
Olivenolje

Kok opp vann med salt. Lag en liten X i tomaten med en skrap kniv. Tomaten skal blansjeres, og skinnet skal tas av. Når vannet koker tilsettes tomatene for å koke i 10-15 sek, for så å legges rett i isvann. Da stopper kokeprosessen. Nå er skinnet lett å ta av. Før servering varmes tomatene lett i ovnen med hvitløk, salt, pepper, olje og timian.

Sukkererter
20 g per porsjon
Rens sukkerertene ved å kutte av endene og rive av strengene som er rundt i kantene, for de er ikke så gode å spise. Kuttes på midten på skrå. Kok de lett før servering i vann med masse salt og smør.

sukkererter

Slik skal resultatet se ut. Lykke til med matlagingen!

ferdig rett

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar