Foto: NRK

Barnas restaurant: Lag supergodt søtpotetbrød

Flere har spurt om oppskrift på brødet som ble laget i program 3 - Turmat. Her er den!

Søtpotetbrød

1kg hvetemel
650g Vann

20g Salt
20g Gjær
200g Søtpotet (etter steking, ca. 250g før steking)

Stek søtpotetene i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter (de skal være kalde når de skal brukes).

Bland hvetemel og vann i en kjøkkenmaskin i 5-6 minutter på lav hastighet. La miksen stå i minst en time, med et kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie over.

Når miksen har stått og potetene har blitt kalde, så blander du salt og gjær inn i deigen på lav hastighet i kjøkkenmaskinen. Til slutt tilsetter du søtpotetene litt og litt, deigen skal eltes til den blir jevn og fin. Det tar ca. 8-15 minutter.

La deigen heve i 1-2 timer i romtemperatur, til deigen er ca. dobbel størrelse. Kjevle deigen til den er ca. 30cmx40cm og ta på litt mel, la den stå i 30-40 minutter med kjøkkenhåndkle over.

Del deigen opp i 10-12 rektangler.
Sett inn 2 langpanner i ovnen, en dyp og en flat. Den dype skal stå nederst og ha litt vann i seg. Varm opp ovnen til 240 °C, med langpannene i. Sett emnene på den øverste langpannen og skru ned temperaturen til 220 °C. Stekes i 15-20 minutter, bon appetitt!

Se hele programmet HER!

Oppskrift fra Åpent Bakeri

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar