Foto: NRK

Barnas restaurant: Turmat

Se Barnas restaurant her

KORN OG GRØNNSAKER

I denne episoden av Barnas restaurant skal barna lage energirik mat, og servere dette til norske langrenstalenter.

Energibarer

200 g honning
200 g fløte
100 g tørkede tranebær
50 g tørkede blåbær
50 g rosin
100 g pistasjnøtter
100 g pekannøtter
50 g sesamfrø
50 g gresskarkjerner

Det er lurt å finne fram alle tingene du trenger for å lage energibaren før du begynner å koke honningen. Du trenger 2 stk bakepapir og en kjevle.

Honning og fløte skal kokes til 118 grader, det er viktig å røre hele tiden. Bruk et termometer slik at du vet hvor varm blandingen er.

Hakk pekannøttene i biter på størrelse med pistasjnøttene. Sesamfrøene skal varmes i en tørr stekepanne, og skal få en lett gylden farge.

Når honningen er varm nok skal alle nøtter og tørket frukt blandes inn. Nå er det viktig å jobbe fort!

Hell de glasserte nøttene ut på bakepapiret. Legg det andre bakepapiret oppå, og kjevl massen ut slik at den blir 1-2 cm høy.

La den avkjøles. Når den er kald kan den kuttes i biter på 8 x 3 cm. De kan pakkes inn i selofan eller i matpapir.
Energibar 4
 

Energidrikk

Gulrot
Druer
Ingefær

Bruk en juicepresse, og lag juice
Energidrikk_1
 

Matpakke
Kalkun eller kylling
Sylta gresskar
Aioli
Sukkererter
Reddiker
Salat

Se oppskrift for søtpotetbrød her!

Reddiken kuttes i tynne skiver, enten med kniv eller en mandolin. Når de er kuttet legges i de kaldt vann slik at de blir sprø.
Sukkerertene vaskes og renses.
Matpakke 5
 

Sylta gresskar
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
8 sorte pepperkorn
1 laurbærblad

Kok opp alt uten gresskar, og la det koke i 5 min slik at eddiksmaken ikke er så skarp.
Kutt gresskar i passe stor biter, og legg opp i syltelaken. La gresskaret avkjøles i laken.
Matpakke 2
 

Aioli (majones med hvitløk)
2 eggeplommer
3 dl solsikkeolje
Sitronsaft
Salt
1 hvitløksfedd
½ ts dijon sennep.

Ha eggeplommene i en bolle som er rund i bunnen. Bruk en ballongvisp, og pisk forsiktig solsikkeoljen inn i eggeplommene i en tynn stråle. Det er viktig å ikke helle i for mye av oljen på en gang, da vil blandingen dele seg. Når majonesen har rett konsistens og tykkelse smakes den til med sennep, sitronsaft, salt og hvitløk. Hvitløken rives på rivjern.
Matpakke 1

 

Smoothie
Mango
Banan
Pasjonsfrukt
Appelsinjuice

Skrell frukten, ha det i en blender, og kjør det sammen til en smoothie.
Smoothie 4

Gå en lang og god tur slik at du får en kjempegod appetitt. Sett deg ned et vakkert sted, nyt naturen, og spis matpakken sakte.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar