Direktesendingen er stoppet Her ser du valpen matmor Laila har bestemt seg for å beholde. Foto:NRK
Her ser du valpen matmor Laila har bestemt seg for å beholde. Foto:NRK

Direktesendingen er stoppet

OBS! Nå er valpene over seks uker gamle, og vi skal ikke lenger følge de åtte energibombene som spretter rundt. Derfor avsluttet vi direktefilmingen av Narnia og valpene hennes 1. april.

Men, hvis du ikke fikk med deg de siste 15 minuttene av sendingen fra Bergen kan du se den her!

Historien om golden retrieveren Narnia og valpene hennes startet mandag 17. februar. Da fødte Narnia åtte friske valper, og i over seks uker har vi kunne følge dem her på Super på direktekamera døgnet rundt, fra fødselen.

Gikk du glipp av valpefødselen - se den her!

For å skille valpene satte matmor Laila på dem halsbånd i ulike farger;

Guttene fikk gult, orange, grått, brunt og blått bånd.
Jentene fikk rosa, rødt og beige bånd.

Dyrevenn ble med hundeeier og Narnia til dyrlegen for å se valpene på ultralyd før de blir født. Og inni magen til hunden var det fullt av liv. Under ser du Narnia da hun var hos dyrlegen.

Narnia imponerer dyrlegen!

Oppdretteren som eier Narnia er en erfaren kenneleier og oppdretter. Hun står på Norsk Retrieverklubbs oppdretterliste. Dyrevenn var kun tilstede med et ubemannet kamera for ikke å forstyrre prosessen. Oppdretter hadde også kontakt med veterinær slik at Narnia og valpene hennes var i trygge hender.

På bildet under ser du Narnia, kompisen og katten Renegade, matmor Laila med sønnene Glenn og Magnus:

Narnia med familien

Del din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Hannah

  De er veldig søte stakkars mamma hun har det sikkert veldig travelt. Takk hvis jeg får ett svar Hilsen Hannah 8

  1. Hilde

   Hei Elise!

   Du kan se valpene som leker ute i saken som heter "No har dei fått namn!" på nrksuper.no
   De er veldig søte :)

   Hilsen Hilde i NRK Super

 2. Margaretha

  Tack för underbara filmer med de ljuvliga valparna! Grattis till den du ska behålla. Så söt!
  Kan vi inte få fortsättning om din valps utveckling? Det skulle glädja mig och många hundälskare väldigt?
  En så bra idé måste man utveckla, helt ny och så uppskattad. Jag har aldrig sett något liknande och idén är så bra.
  Jag kan se att valparna är olika både i form av utseende och livlighet. Din tror jag är en av de större och ganska aktiv
  och framför allt lugn, harmonisk och så söt och helt omedveten om det vilket gör honom (henne) ändå underbarare.
  Snälla, ge oss mer.

  Margaretha

  1. Hilde

   Hei Margaretha!

   Ja, valpene er utrolig søte!
   Vi har dessverre ingen planer om å følge valpene videre, men følg med oss videre.
   Her vil det dukke opp nye og spennende prosjekter!

   Hilsen Hilde i NRK Super

 3. Eli

  Hei! Savner å se på valpene. De er så gode! :-) De har vel kanskje kommet til nye eiere allerede. Håper de får det godt alle sammen.
  Eli

 4. Doggie

  Hei Laila!
  Jeg savner dere allerede alle sammen, men forstår at det kan være hyggelig å få litt privatliv etter disse 6 ukene :)
  Jeg ville bare si at jeg er rört og glad for at du valgte å beholde G., for det navnet kom fra meg. Ja, kanskje fra andre også for alt jeg vet :) Men som det er, föler jeg meg som navnegiver og som en fjern tante (Berlin) :) :) :)
  G. er helt skjönn, så jeg ville gjerne vite hvilket halsband hun hadde. Var det det röde? Om det var det, var hun vel en av de viltreste jentene? Gi henne en god klem fra meg og lykke til videre for dere alle. Tusen takk igjen.
  Masse hilsener fra Doggie alias Hildegunn

 5. Vilde

  Det var flott å få se avskjedsfesten :-) så superartig å se hvordan valpene lekte..man så det bedre nå når kamera fulgte dem. Jeg savner allerede alle sammen,.. skjønne vesener, både to og firebente, store og små.

 6. Laila

  Takk for koselige avskjedshilsner. Nå skal livet gå tilbake til normalen her på Dyngeland :-). Det blir godt å ikke ha live tv her, men også en tomhetsfølelse. Har jo vært kjekt også :-), vet vi har gledet så mange med de herlige små knøttene.

  Vi hilser så masse til dere alle som har fulgt oss gjennom disse ukene. Her kommer snart en ny travel tid så snart tentamensbunkene er ferdigrettet :-). Glenn hilser også, og sa faktisk at han syntes det var litt trist å avslutte det, så det var jo bra :-)

 7. Willy og Guus

  Saa en fin avskjedsfest og saa et vakkert bild av deg Laila. Synd at jeg ikke kunne forstaa hva du sa. For siste gang tusen,tusen takk til deg og alle to- og firbeinte som vi saa i denne fantastiske direktesendingen. Ogsaa alle fra NRK som var med aa organisere dette for oss. Ja,ogsaa vi savner de soete skjoennhetene, til aa med Narnia, Safir, Renegade (som ble nylig far!) og ogsaa Glenn og "mor". Laila, vi oensker deg fine kuller med de to kattungene , valpene til Alva og Luna og kanskje Safir i hoest. Lykke til dere alle i fremtiden! Vi liker aa foelge dere paa din website og nyte alle de vakre bilder.
  Og saa tenker vi til valpene paa 7 og 10 april, naar de forlater sine hjem og alle "vennene" sine.
  Naar du faar lyst til aa montere engang en kamera ovenfor et kull skogskatten...... vi vil vaere med!
  Hjertelig hilsen fra Nederland.

 8. Oliva

  Thank you so much for showing this, I have been watching every day,and followed these beautiful puppies and their fantastic mammy.
  She has been so patient with these little ones.
  Thanks from Florida.

 9. Johnny

  Tusen,,,,tusen,,,,,tusen takk for en kjempefin direktesending,,,,,og lykke til Laila og familien hennes med dyrene de har...Dem har gjort en KJEMPEJOBB og lykke til videre i livet til alle de firbente som har vært med og lage en kjempeflott '''live''' sending....TAKK :-):-)

 10. Vivian

  Tusen takk for at jeg fikk bli med på denne koselige reisen. Artig å følge med i valpekassen når man ikke har muligheten til slikt selv.

 11. Carolina

  Mange takk for disse fantastiske ukene med live sending. Jeg har tittet på de små ungene flere ganger daglig.
  Dessverre var det ikke mulig for meg å se på avslutningsfesten og håper å få se den i reprise.

 12. Doggie

  1000 takk til alle sammen, for at vi fikk komme inn i deres hjem og være med på denne uforglemmelige opplevelsen. Det eneste som manglet var å få ta valpene opp og kose med dem. Det klödde i fingrene rett som det var :)
  Dette er noe av det fineste, luneste, söteste jeg noen gang har sett på skjermen og det gjorde så godt i sjelen å kunne skifte fra alle mer og mindre fæle nyheter verden over og se noe så naturlig og kjærlig som dette.
  Dere er en flott familie, så ha det godt videre alle sammen. Og om dere en vakker dag skulle finne på å gjöre noe lignende igjen, glem ikke å gjöre det kjent verden over :)

 13. Vilde

  Hei. Er det mulig å se avslutningsfesten i reprise? please..Jeg fikk ikke anledning å se den.
  Vil gjerne takke Laila, Glenn, minstemann i huset , mammen som har vært tilstede av og til, Narnia, valpene, kattene de andre voksne hundene..og NRK som har gjort dette mulig for oss….Det har vært så vidunderlig å få følge med.. Skulle gjerne fulgt med valpene leenge ennå :)

 14. Mikkel Rev

  Takk for livesendingen! Det har vært koselig å følge med på valpene i disse ukene. Hadde gjerne fortsatt å se på om jeg kunne - så om dere får et nytt kull med valper er det bare kos om dere kjører en runde til!

  Men tusen takk for det dere har vist. Flott familie og kjempesøte valper :)

  Håper at disse ukene kan bli liggende på NRK Super. Kjekt å ha valper som bakgrunn innimellom!

 15. Tutti

  Kjære Laila, Glenn og alle dere andre, som har gjort dette eventyret fra virkeligheten mulig: Jammen sitter jeg her og feller en tåre (eller flere!) ved avskjeden.
  Det har vært helt vidunderlig å følge med i disse ukene, jeg føler kjærligheten, varmen og omtanken dere har for både mennesker og dyr gjennom skjermen, liksom. Det har vært magisk!
  Takk for at dere inviterte oss inn - dette glemmer jeg ALDRI!
  Lykke til for dere alle, både to- og firbente, fremover!

 16. leni

  tak fordi vi måtte være med. Det var generøst af dig. Også tak til NRK for jeres "sakte TV udsendelser" ha nydt dem alle, denne her og Hurtigruten er dog mine favoritter. Vil savne at se hvalpene

  1. dagmar

   Hei, vi har bare kameramikrofonen, men vi prøver å følge med med kamera. Men vi vil jo gjerne se valpene så mye som mulig:-)
   Hilsen Dagmar i Dyrevenn

 17. Emilie

  En STOR til takk til Laila for at vi har fått tatt del i denne valpefødselen hverdagen deres med familien (jeg har overhørt lekselesingen innimellom :-). Dette er min første valpefødsel :-) og har gjort at lysten til å skaffe hund har blitt veldig stor! Det å se hvilken verdighet Laila har hatt overfor disse små og ikke minst det at Narnia er en fantastisk "mor" har gjort disse ukene minnesrike. Og takk til NRK for kringkastingen, jeg har gledet meg hver dag å følge valpene. Bøyer meg i støvet, tusen takk!

 18. Émilie

  Hello!
  I too saw that the feed will be stopping today :-(
  Thank you so much for putting it on. We have been watching religiously for last few weeks.
  What a bundle of joy they were to follow!!!
  I am hoping they will be loved by their new families.

  Thanks again all the way from Montreal, Canada!

 19. FromGreece

  I just saw that the puppy feed will stop tonight with a party (extra portions of cuddles and belly rubs?!:)). I wanted to thank you for the feed, I was ill for some days and the puppies kept me wonderful company! They are so fluffy and bouncy and clearly very loved and taken care of! Hopefully, we will at least have some videos with the highlights of their fuzzy bounciness and running frantically towards Narnia and Leia...jealous of you, many many warm greetings from Athens, Greece! Thank you again! (And sorry for using english, I cannot speak norwegian...)

 20. Torill

  For noen skjønne krabater, så herlig å følge utviklingen deres fra dag til dag. En stor takk til flinke mamma Narnia og matmor Laila som har delt dette med oss.

 21. mimi

  ...jeg håper vi får vite hvilken dag disse små forsvinner ut av våre liv slik at det blir en siste "titt" på de ... er vel ute nå i et flotte vårværet alle store og små ..... dette har vært et eventyr å oppleve 😀

 22. Grete

  Det er vel den minste som ser ut som om den er redd de andre og blir mobbet. Synes heller ikke å nærme seg matfatene når de andre kaster seg over disse. Holder seg unna. Får den nok mat? Er det den som piper? Trenger den hjelp med dieing og matfat? Den ser mindre ut og kommer den ikke frem til matfatet før det er tømt blir den vel ikke større og sterkere heller???

 23. Ran

  Å så artig det hadde vært å fått sett valpene ute på altanen og kanskje ute i gresset for første gang :)

 24. Hestejenta

  De er søte men har de lagt på seg så mye at de ikke kan vises på kamera, da er de virkelig raske og store!

 25. Emilie

  Hei Laila, hvor godt kjenner du valpene nå, dvs. personligheten osv. slik at du vet hvilken hund som skal hvor?

 26. Laila

  Hei. Nå når været er så fint så kommer nok valpene til å være ute store deler av dagen. Vi har en veldig stor veranda, så der har de god boltreplass og kan velge sol eller skygge og løpe rundt. 1000 ganger enklere for oss tobeinte med rengjøring da;-), tar de inn om kvelden, og ut når jeg kommer fra jobb, ev at mamsen tar de ut før. Pålegger ingen noen ting, men anbefaler bestemte kurs.

 27. Vilde

  Synes det ser ut som en av valpene blir mobbet av flere de andre…den virker redd dem..Fælt å se på..

 28. Eli

  Kommer til å savne å se på valpene. De er så gode. Morsomme er de og. En gang så jeg en av valpene aggressivt dra meg seg fillebikkja i full fart rett ut av skjermen. Hehe. Av og til er de også bare avslappende å se på. Utrolig gode er de.

 29. mimi

  Nå er hvalpene borte fra lekerommet i lange tider av gangen – hvor er de da ????? de leker jo så morsomt med hverandre om dagen – helt herlig å få være med i leken 😀 - kommer nok til å savne dette å se hvalpene hver dag men jeg vil ønske de nye eiere lykke til med hvalpene – de er heldige og har mange flotte opplevelser å se frem til, men også ganske mye jobb med hvalpene. Er det slik at dere som oppdrettere pålegger eierne å delta på lydighetskurs og utstillinger eller er det noe dere overlater til eierne?

 30. gert

  hej allt har ju en ende även detta håppas 8 veckor, men det kunde vara roligt om nrk vill göra ett pogram om
  hela Lailas kennel och alla däras djur om hur det är(om nu Laijla vill det)sen vore det rolit om ni vill gör en
  hur gick det sen för valparna on en tre fyra månader, tittar till er å valparn tre gånger dagligen sen början.

 31. Laila

  Hei. Noen svar. Takk for fine kommentarer :-)Skjønner godt at dette er veldig kjekt å følge, men ville nok ha tenkt meg om to ganger for å ha live tv i min egen stue igjen, det er mye mer å tenke på enn det man kanskje først tenkte på.En katt er kanskje enklere, den kan vel være på et eget rom slik at lyden kan stå på veldig mye mer ;-).
  Valpene blir levert fra de er syv uker, alt etter hvor trygge de er, og i dette kullet er alle veldig trygge. Ser det når jeg har de en og en, f.eks på et bord, halene går i ett:-)). Musikk derimot fant jeg ut at de ikke var så vant til, de begynte å synge og ule til musikken, så nå spiller vi endel her for å venne de til det, he,he. Det tørre hundeforet på gulvet er veldig smart for å utvikle søksevnen, konsentrasjonen og få de til å roe seg litt ned når det er som mest hektisk om morgenen før maten er ferdig oppbløtt. Det krever et altfor langt svar her for å si hva man skal gjøre fpor å forenkle hverdagen for en valp når den kommer til sitt mye hjem. Det varierer nok hva en oppdretter gjør, men hos oss følger et stort hefte med masse tips, råd, og så må hver enkelt familie finne ut hva som passer for deres familie. Valpene er jo også ulike så det må til individuelle tilpasninger.

 32. leni

  til NRK, er der ikke en monitor så familien kan se hvad kameraet viser, vi har nu længe kun kunnet se et lille hjørne af buret og jeg tror ikke familien er klar over det

  1. dagmar

   Hei Leni. Familien er ikke hjemme hele tiden, så av og til blir kameraet stående litt skjevt. Men Laila retter det opp såsnart hun er hjemme.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 33. Emilie

  Hei, de skulle vise 6 - 8 uker, valpene var 5 uker gamle i går så da er det vel i hvert fall en uke til? :-)

  1. Laila

   Det stemmer, 3-4 valper leveres 7, da er de 7 uker, deretter leveres en valp den 10-ende, og en er ikke helt bestemt enda.Men kameraet taes nok bort når jeg har levert valpen som kanskje skal følges når den blir eldre. Dette styrer NRK så vet ikke mer om det. Regner med den skal leveres 7. Når de er 6,5 uker blir valpene fordelt på sine nye eiere, for da blir de chippet, vaksinert, og får helseattest.

 34. Johnny

  Er snart slutt på denne fine underholdningen,,dessverre,,og valpene vokser seg store og skal bort til sine nye eiere om ikke lenge..Takk NRK for denne fine underholdningen og STOR takk til Laila med familie som har åpnet døren inn til seg:-):-) Dette har vært veldig fint og være med på fra fødselen og til de store valpene i dag..Ledd godt av dem og sine påfunn:-):-)Håper på en fortsettelse med for eksempel kattemor og sine kattunger,,hadde vært fin underholdning det og:-)
  Lykke til på reisen videre til valpene:-)

 35. Kari

  Det er vemodig å tenke på at denne underholdningen snart tar slutt. Jeg føler nesten at jeg har en liten eierandel i disse fantastiske søte valpene. Bedre underholdning enn dette kan en ikke få. Jeg er blitt glad i matmor Laila og sønnene, Narnia, Safir, kattene og ikke å forglemme alle valpene. Takk Laila for at jeg og min mann har fått lov å komme inn i ditt hjem og dele denne tiden med dere. Jeg beundrer deg for hvordan du får tid til alt. Er det nye eiere som har vært på besøk de siste dagene? Håper på en gjentakelse senere, kanskje med en katt?

  1. dagmar

   Hei Kari, vi er helt enige med deg - Laila og familien hennes har vært kjempesporty! Og ideen med kattefødsel er notert:-)
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

  2. Laila

   Hei. Takk for fine ord. Ja det er nye eiere som har vært på besøk, har valpetreff når valpene er ca 5 uker, da er de store nok til å vise seg frem litt :-). De fleste blir hentet med fly så de blir boende et stykke unna, men to familier bor litt i nærheten :-)

 36. Vilde

  Morsomt se katten leke med en av valpene, men når plutselig alle valpene kom stormende stakk pusen av :)

 37. mimi

  Vi ser jo nå at valpene blir mer urolige inne i kassen sin, trangen til å utforske verden utenfor blir større for hver dag som går – og at valpene på en måte finner trøst og selskap i hverandre. De søker sammen når de skal sove og legger seg gjerne oppe på hverandre – det jeg lurer på nå er; når de nå snart skal leveres til sine nye eiere hva skjer med en liten valp? De første dagene etter at de blir tatt fra ”flokken”, som innbefatter at også dere som oppdrettere også forsvinner ut av hverdagen til valpen, og skal venne seg til en ny ”flokk” som ofte bare består av mennesker – hvordan bør de nye medlemmene av ”flokken” oppføre seg for å gjøre overgangen enklest og minst smertefull for valpen … fra bekymret tilskuer 😀

 38. kathleen collister

  I live on Orcas Island in Washington state USA...I have a 7 year old female golden who looks a lot like Narnia. Thank you so much for posting this website. I have and continue to enjoy so much watching these pups. I know my Sofi looked just like them and since she was 16 weeks when I got her, I missed this early period of her life. I have "had" puppies myself before and fondly remember sitting on the floor watching them hour after hour. Yours are so wonderfully fat and healthy and incredibly cute and funny. Thank you.

 39. Doggieh

  Hei igjen :)
  Nå er det blitt veldig vanskelig å gjenkjenne fargen på halsbåndene, fordi alle har fått lengre pels. Går det kanskje an å bruke bredere halsbånd?

 40. Eli

  Jeg synes valpene ser så mye større ut når de er på gulvet sammen med mennesker enn når de er alene på gulvet og i buret. Verdens beste valper. Heldige de som skal ha de.

 41. mimi

  ...en travel dag for store og må.... og nå sover vi alle litt her og der ...for en utrolig herlig svæfer dere har ...

 42. Jonas

  Takk for at me fekk koma på besøk i dag. Det var utruleg kjekt å sjå kvalpane live.Ikkje minst å få lov til å kosa med dei. Er veldig glad for at me snart skal overta ein av desse. Dei får veldig god omsorg og god start på livet hjå Laila og Glenn!
  Helsing Jonas og Håvard

 43. Torill

  så heldig å se det ble kasta ut tørrfor, alle like ivrige dette er så bra,gruer meg til at disse forsvinner fra skjermen,takk Laila du er utrolig flink.styrer med katter unger og hunder,og alle et like hærlige,<3

 44. Vilde

  Er det schæfertispen Safir som skal ha sitt neste kull ut på høsten? antar at det er frekt å spørre, men kan vi få være med på det? Jeg elsker Safir. Jeg elsker alle de andre også, både to-og firebente, alle som bor her i dette "hjertestore" huset..

 45. Vilma

  De superglade valpene og Safir blei viktigere å følge med på enn Skavlan!...på tross av at Safir var inne kun i kort tid.....det har ikke skjedd meg før at noe annet har kommet foran Skavlan...hærlige, glade og litt morsom-klossete valper.
  Takk til hele familien!

 46. Laila

  Hei Ina. Helt rett observert at Narnia begynner å bli lei av at de små drikker av henne, nå klarer de seg fint på bare hundemat og biola. Hun setter de skikkelig på plass når hun vil ha fred, og det er endel av oppdragelsen.:-), nytter ikke å være altfor mild mot en valp, for de er tøffe mot hverandre som dere ser. Ingen kjære mor:-). De er i rommet hele tiden, som jeg har skrevet i et tidligere svar, men hele rommet er ikke filmet, og de legger seg der det passer de. hadde det vært flere kamera, ville alt ha blitt filmet .-). Antall hunder en oppdretter har varierer mye. Hos meg og. jeg har ofte en hund til den er 1-2 år, så finner jeg et godt forhjem til den hvis den går gjennom nåløyet for avl. Jeg gjør dette fordi jeg er opptatt av at de hundene jeg har hjemme alle skal få tur hver dag, og kunne være inne med oss. Nå har vi tre voksne, der min mor har en av de, samt at jeg kommer til å beholde to valper fra dette kullet. Venter nye kull etter dette, så det blir en travel vår.

 47. Laila

  Alle får i seg nok mat, får de for mye i seg, går de veldig mye på do og det ønsker man jo ikke, man skal og være forsiktig med for mye leking etter et måltid, derfor bruker de å springe fra seg FØR jeg gir de mat. Etterpå tar jeg de i innhengningen igjen, hvis de er for våkne. Hvor mange kull en tispe har varierer utrolig mye. En tispe som har fine enkle fødsler og svangerskap, og ikke har veldig store kull, kan ha opptil 4 kull. En tispe som føder mange valper, dvs over 10, og som sliter under fødselen og kanskje må ta keisersnitt, har jeg selv aldri mer enn to kull på. Hva andre oppdrettere gjør vet jeg ikke. det skal alltid gå en løpetid mellom hvert kull, eller NKK kan gi dispensasjon, men jeg har alltid gjort det, slik at det går minst 9-10 mnd mellom et kull til ett nytt, som oftest går det godt over ett år. Det er forøvrig helt rett observert at det er noen store rabbagaster som er veldig glupske i matfatet, etterhvert går jeg over til tre skåler. :-), glenn er veldig flink å hjelpe til med valpene. han begynner å få erfaring nå. Driver oppdrett på schæfertispen min og. Hun har hatt to kull, og skal gi henne et til til høsten en gang. Hun er den beste tispen av alle til å passe på de små.:-)

 48. Ina

  Det er fantastisk å få lov å følge valpene vokser og utvikler seg til fine hunder:) det er heltidsjobb å ha jobb, hus, barn, hunder, katter og ikke minst valper:) jeg beundrer Safir som er rolig og avslappet mot valpene. Narnia er en flott mor. Men ikke ser rolig ut når valpene prøver å få melk av henne. Det er moro å se valpene utvikler seg så fort nå som de bjeffer for å få oppmerksom, slåsse mot hverandre, løpe, sitte pent og ser på de andre, osv:)
  Det er vel nå dere begynner med miljøtrening. Du Laila og familien har gjort en god jobb med dyra. Det beundrer jeg:)
  Det jeg lurer på hva gjør valpene når de er ikke i rommet? Hvor mange hunder har dere unntatt valper og hunder på før i hus? Kommer det flere nye valpekull etter denne nåværende kull?

 49. Eli

  En valp SKAL ha forbena i matfatet når han spiser. Hehe. Er gøy å se på. Men ser ut som det er noen som ikke får i seg like mye, men jeg ser jo ikke alt:-). Alle ser jo absolutt velfødde ut!

 50. TrineE

  Ha ha ha ha Litt av en jobb junior har med å få alle inn igjen i buret :-) Herlig å se på. Får jo ikke gjort noe annet jeg 😀

  1. Toril

   Far ikke gjort noe annet jeg heller, Trine, bortsett fra a ga tur med min egen hund. Hun ligger talmodig bak stolen min nar jeg titter pa disse smatrollene, men jeg vager ikke fortelle henne HVA jeg titter pa..... :-)

 51. Doggie

  16:43 De spiser alle, men noen av de tjukkeste står med framföttene i matfatet og tar all plassen og de minste springer i ring rundt dem for å komme til.... Får de minste da nok mat? Men runde og gode er de jo alle sammen. Er det stor vektforskjell på dem nå? Og hvem er blitt lederen i flokken?

 52. Anneli

  Tusen takk for at også jeg har fått se disse herrlige små undere og følge med deres utvikling. Utrolig så bra de har utviklet seg, helt "etter skjema" ser det ut som. Flink hundemor og det lover godt. Dere, matte, husse og barna, har gjort alt så bra hele tiden. Det er en hel del arbeid som er gjort fra deres side, og man ser at det hele ikke kommer av seg selv.

 53. Hege

  Herlige valper :-) Må sjekke innom hver dag, flere ganger om dagen - må vel kunne kalles avhengig 😉 Morsomt å følge med når de er leker og utforsker verden. Og schäferen må ha stor respekt for Narnia, tror jeg..

 54. Emilie

  Hei Laila, hvor raskt etter dette kullet velger du, eller kan Narnia skal bli drektig igjen? Hvor mange kull kan en tispe, eller har du en tispe før hun blir "pensjonist"?

 55. Laila

  Hei. Når mamma passer valpene på dagtid, og tar de ut på gulvet, så snur ikke hun på kameraet :-), ellers er det vendt rett, men det dekker ikke hele gulvet, kun ca 1/2, og valpene styrer ikke jeg hvor de legger seg, men de er altså hjemme hele dagen :-). Det varierer hvor mange ganger for dagen de får mat, og i forhold til tiden de får den. Når jeg sover lengre om morgenen, så får de siste måltidet senere. Har ikke aviser utover gulvet. Valpene elsker å rive det istykker, og døren til buret er åpen, der er det aviser, så de som får forståelse for å søke det, kan gjøre det. Og er helt enig med deg Trude, Safir er en utrolig tolmodig schæfer, hun elsker valpene her hjemme, leker med de og oppdrar de, hun steller de faktisk og når de er veldig små.

 56. Vilde Line

  Å kor har valpene holdt hus i hele formiddag?…alle er borte, ikke i buret og ikke i den synlige delen av rommet. Savner dem de småe, viltre, herlige skapningene.. Dem e utrolig søte..Hele familien er helt topp! Sånn ville jeg gjerne bo, i en harmonisk blanding med mange dyr og mennesker.

 57. mimi

  ... disse hvalpene har det veldig godt .... daglig omgang med katter og andre voksne hunder - de som blir eiere til hvalpene har virkelig et fantastisk godt grunnlag å bygge videre på for å få gode veloppdragne voksne hunder og å være ambassadører for sin rase og ikke minst for oppdretter …

 58. Eli

  Valpene vokser så fort. Ser det tydeligst ved at valpekassa blir stadig mindre.
  Verdens søteste valper! Blir trist når vi ikke får sett de mer:-(

 59. Gitte

  Er så morsomt å se reaksjon når de skal slippes ut av bingen :-) men ønsker da at lyden kan være på, også når dem er på gulvet...

 60. Gitte

  Lurer på når når de får siste måltid fastføde på kvelden og sover dem nå hele natta gjennom? Hvor mange fastføde måltid får dem i løpet av døgnet? Gøy å se det blir mer og mer fart på dem :-)

 61. Jens

  Eg er heldig. Datter og svigersøn skal ha en av valpene, og de bor heldigvis i samme hus som oss, så vi kommer til å ha mye kontakt med det nye "barnebarn"

 62. Ran

  Lurer på hvorfor ikke matmor legger en avis ut på gulvet når valpene er ute i rommet slik at de lærer seg å gjøre i fra seg på den i stedet for i hele rommet.

 63. Helene

  heia:) Man kjenner nesten varmen, respekten, omsorgen fra hjemmet ditt, Laila, gjennom pc skjermen. Når valpene springer hulter til bulter rundt om i stua---blir Narnia stresset da? Lurer på om hun må vite hvor di er?? Ser av og til hun vandrer mye rundt valpne. Alt godt ønskes til deg og din store familie. Hilsen fra Nord.

 64. Emilie

  Har vært med siden fødselen, tenk nå er de fire uker gamle, utrolig å følge de små...tusen takk! :-)

 65. mimi

  Dette har vært en flott dag for store og små hunder – ”frigang” for hvalpene i det store rommet – matspising med hele kroppene og søvn i en stor ”klump” – og så ut igjen i det store rommet for å få melk av Narnia mens Schæferen er en god ”hjelpemamma” og til slutt sovner de bare litt her og litt der –
  Jeg har vært inne på nettet og sett på alle aktivitetene matmor bedriver og det er beundringsverdig hva du gir oss – tatt i betraktning at du også har en familie og et herlig hjem som ligger utrolig vakkert til med stor plass for store og små på to og fire …
  Jammen bra at våren kommer med stormskritt her hvor jeg bor slik at jeg ikke kommer til å savne den daglige turen inn på PC-en for å følge hvalpene utvikling … men enda er det noen dager igjen før hvalpene får nye eiere..takk ; -D 😀

 66. jan

  Hei.Fine valper. Men det står i NRK sin heading at dette er direkte. Det er det jo ikke. Man kan fryse bildet, og så rører valpene på seg fra samme stedet når som helst etterpå). Hvor stor er forsinkelen?

  1. Elisabeth

   Hei! Om du har fryst bildet og trykker play igjen, så fortsetter den bare der den slapp med delay. Om du vil se direkte igjen da så må du trykke på "Direkte"-knappen :)

 67. Wenche

  Han tasseladden med det gule halsbåndet er en råtass.
  Vil gjerne rose matmor for å ha sluppet oss inn! Jeg skjønner godt at det kan gå på privatlivet løs. Men dette har vært veldig artig!

 68. Margrethe

  Har det skjedd noe med kameravinkelen? Nå ser vi bare en liten del av buret og ganske mye av gulvet...

 69. Laila

  Hei. Har prøvd å vende kameraet litt mer oppover, tror man ser mer av gulvet da, siden de er der ute hele tiden hvis jeg er hjemme :-). lyden setter jeg på ca 2 ganger for dagen (1/2-1 time), når barna ikke er våkne, unntaksvis hvis de er våkne.Så da må man tidlig opp eller se om kvelden :-). Hunden heter safir, og dere finner meg under kennel Secret-Garden - både schæferen og de andre hundene.Barna er flinke med de små:-), særlig størstemann er veldig flink å ta opp ting etter valpene, selv om det ikke alltid er like kjekt :-).Det varierer hvem som det er mest lyd i, det har med dagsform å gjøre, og humøret, akkurat som oss. Alle valper knurrer når de leker, og tøffer seg 😉

 70. mimi

  …når hvalpene søker sammen for å sove – ja da gjør det noe med bestemorhjertet mitt ….. og slik som de vokser da 😀

 71. Gunn

  Kjempesøte små krabater. I dag har kamera vært dårlig innstilt, ser bare litt gulv og porten til buret.

 72. Aurora

  Søte..! Men jeg ser en til hund? En shefer lignende hund. Hvem kan det være?
  Og hva heter Laila til etternavn?

 73. Vilde

  Så fantastisk å følge med når de leker og springer ute på gulvet…fint å få se de sammen med de skjønne ungene i huset, og ikke minst kattene og de voksne hundene. Hærlig! …. Er det mulig å zoome mer ut så man ser flere samtidig.. Nå sees kun de som e nærmest buret.

 74. Willy

  Saa artig aa se at valpene begynner aa leke og at schaefern (hvordan heter hun/han?)og ogsaa Renegade var paa gulvet. En av valpene slikte Renegade i fjeset og valpene lekte og koste seg med schaefern som laa rett under kameraet. For en harmoni! Tilslutt kom snille Narnia og alle valpene kom til henne til aa faa melk. Det var paa soendagmorgen og jeg haaper mange var med. Naa valpene er paa gulvet er det mye mer arbeid til Laila, jeg beundrer deg!
  Engang til: tusen, tusen takk til alle som gjoer det mulig for oss til aa vaere med!

 75. Lene

  Om eg berre tar med meg en pitteliten bag og et par crocs og flytter inn med dokker noken dager? Vil leva slik... Beste reality-tv ever! Takk og godnatt store og små :)

 76. Doggie

  Jeg er forelsket i alle de små nöstene som löper rundt på gulvet. Så fort de lærte seg det da, igår lå de stadig vekk paddeflat på magen og idag synes ikke det glatte golvet å være noe vanskelig lenger :)
  Og så morsomt å höre dem og hvor forskjellige de alt er. En har vært riktig snakkesalig fra begynnelsen av, den bjeffer og hyler i de höyeste toner, jeg lurer på om det er den rosa jenta... Og en går rundt og er litt morsk og knurrer som en farlig liten kar. Noen höres av og til ut som kaklende höner og noen som sultne måker. Jeg bare elsker disse lydene. Jeg ville så gjerne vite hvem den lille "gneldrebikkja" er og hvem han som er den töffe knurreren; sikkert en av guttene.
  Det var også hyggelig å se guttene i huset og hvor flinke og forsiktige de var med valpene. Kjekke gutter!
  Jeg håper dette aldri tar slutt... :) :) :)

 77. mimi

  … den parketten hos dere må jammen være slitesterk i alle sammenhenger … Og for en aktivitet som foregår i ”lekerommet”… jeg er fasinert av livet … mating og felleskap.. klare å bevege seg og ikke minst å sosialisere seg 😀 …. fantastisk og igjen tusen takk..ikke en dag uten å oppleve noe nytt i hvalpers liv.... 😀 -:)

 78. Toril

  Dette er sannelig noe av den beste jeg har sett pa en skjerm pa lenge, lenge!!! TAKK til Narnia, til matmor m/familie og til NRK for at vi far delta pa noe sa flott! Disse sjarmtrollene ma jeg titte pa flere ganger daglig. Et stort savn blir det nar de forsvinner fra skjermen, men haper vi far rapport fra tid til annen! LYKKE TIL VIDERE!

 79. Eli

  Valpene er best i verden. I tillegg til å være utrolig søte, er de blitt veldig morsomme og tøffe. Det eneste negative jeg har å si om dette "programmet" er at jeg ikke får kost med valpene selv:-) Og at jeg ikke kan få en:-)

 80. Turid

  Det er så kjekt å få følge med valpene hver dag, de er noen søte små og det er mye jobb for matmor. Hvorfor er Narnia så mye i bur, er det fordi hun skal ha så mye hvile?

 81. wenche blomberg

  Dette er morsom sakte-tv. Men kan dere sjekke kameraposisjonen iblant? Nå ser vi bare halve bingen. Og lyden kan godt stå på litt oftere.

 82. Doggie

  Å kjære Laila, la oss få en kattefamilie også etter dette. Og kanskje vi kan få noen innblikk hos koselige (og villige) familier som overtar disse valpene etterhvert. Det skulle bare være så morsomt å fölge dem videre ♥

 83. Vilde

  Når var valpene ute av buret og hilste på de andre hundene? Vil forsøke å spole tilbake og trenger derfor nøyaktid tid.

  1. dagmar

   Hei Vilde! Det kan være litt vanskelig å treffe nøyaktig, men de kom ut av buret ca 15.45.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 84. Helene

  Så fint å se en så moden og flink gutt med masse omsorg for dyr. Enstående egenskap, som verden trenger

 85. Doggie

  Det var det söteste hittil - valpene på gulvet! Dessverre fikk jeg ikke med meg begynnelsen og dessverre er for tiden nesten alt uten lyd :( - ihvertfall når jeg har tid til å fölge med. Jeg håper det blir mulig å se valpene på gulvet senere i streamen. Hvem var alle de voksne retrieverne? Og hvor var kattene? :)
  DETTE ER ET FANTASTISK PROGRAMM :) :) :) ♪♫♪

 86. Torill

  nok en gang,tusen takk til familien som lar oss følge dette, en stor glede. Og takk for fine og forklarende svar :-)

 87. Camilla

  Hei.

  Så artig å se når de små får utforske det som er utenfor buret. Hilsing på de andre hundene, og menneskene i huset. Synd at lyden ikke er på.

 88. mimi

  Tusen takk for en fantastisk aften foran min PC ..... det har vært en opplevelse å få delta i dette mangslungne ”familieliv” som har foregått hjemme hos dere …. Disse hvalpene dere produserer MÅ jo bare få et utrolig godt gemytt … og igjen hvilken fantastisk mamma og den flotte schæferen ….

 89. Camilla

  Hei.

  Kjempeartig å se når valpene er utenfor buret, og hilser på de andre hundene - og utforsker dn store verden. Synd lyden ikke virker.

 90. helene

  For en kveldsstund, der valpene får komme ut. Dyr og mennesker, store og små i trygg samhandling. Matmor Laila, du er særdeles dykig:) All verdens gode ønsker til deg, og alle i din familie. TAKK

 91. Laila

  Så svar til denne siden. Halsbåndene justerer jeg hele tiden..., og jeg driver og avl på norsk skogkatt, men i liten skala :-). Enklete valper venner seg til avisene når de skal gå på do, andre gjør ikke det, så det varierer. Det går fint at de spiser mat på en avis som har vært tisset på :-), i vill tilstand kaster ulvemammaen opp maten til valpene- bl.a rått kjøtt, så de tåler mye når de er så store som dette.

 92. Laila

  Får svare på dette i to omganger. Det gikk helt fint da bildene ble tatt, det er rett at det er viktig at valpene får sove i fred når de først sovner, det gjelder når de kommer i sine nye hjem også, ellers kan de blir urolige. Men en og annen gang går helt fint :-), og det skjer at jeg forstyrrer de også, når jeg skifter aviser o.l. :-). Når det gjelder aviser så går det helt fint for de små å ligge på de. Det er veldig varmt i rommet, så hvis dere legger merke til det, så trekker valpene heller mot avisene og gulvet, enn mot teppene, ihvertfall endel av de :-), slik er golden som voksne og. En schæfervalp derimot hadde gjerne ville hatt teppet.
  Har svart endel ganger om det med lyden... valpene mine vokser opp i min egen stue, altså ikke på et eget rom i huset, dette er for at jeg liker å prege de mest mulig. Når mikrofonen står på, så må vi hviske her hjemme, og knapt nok det, for at ikke lyden skal bli overført til dere alle, og det synes ikke jeg noe om, så da blir det enkelte dager med mer lyd, og andre dager med lite lyd, slik er det bare. Matingen vil etterhvert snart bli to ganger daglig, en om morgenen i fem tiden, og en om ettermiddagen i 4-6 tiden:-). Har lyd på da, hvis ikke eldstemann holder på med lekser han trenger hjelp til.

 93. Einar Gregorious

  Du verden!! Skulle ønske jeg hadde samme energinivå når lyset blir slått på 6 om morran.....

 94. Kari Jorund

  På tide å justere halsbåndene? Artig å se hvordan de oppdager hverandre og går på do i nogenlunde samme del av buret. Hvor ofte kommer mamma på besøk?

 95. mimi

  … der var vi tilbake med overføring.. jeg er helt hektet på disse herlige små og ble litt engstelig for at jeg ikke skulle få overvære kveldens mating … jeg forstår ikke hvordan min hverdag skal bli når dere leverer disse hvalpene videre til de nye eierne … det jeg virkelig forstår er etter hvert, er hvor mye arbeid det er for dere som oppdrettere etter som dagene går og hvalpene vokser… for nå er det jo ikke bare søte små ting de etterlater seg i buret blant annet – og at Narnia blir sliten og lei av å skulle gi melk til hvalpene for det ser jo virkelig ut som om de ”drar” det meste ut av henne … igjen takk for at dere deler dette med mange andre …

  1. dagmar

   Hei Emilie! Det stemmer at vi har problemer med direktesendingen. Vi jobber for å finne feilen!
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 96. Jan

  Kult å se dem vokse opp. Akkurat nå virker de veldig annige på å slippe ut av buret :) Kom til å tenke på denne strofen; "Any day now, any day now I shall be released"

 97. Trine

  ÅÅÅ de er så søte :) Narnia og de 8 små.
  Følger med hver eneste dag, syns jeg kjenner de nå liksom

 98. Kari

  Moro å se at de nå begynner å leke med hverandre og går/småløper på sine litt ustøe bein. Driver du også med avl av katter? Kunne tenkt meg en tilsvarende sakte-TV med kattepuser. Herlig med disse dyra.

 99. mimi

  Nå har det blitt liv i hvalpene – småknuffer på hverandre – utrolig hvor fort de utvikler seg - har stor glede av dette 😀

 100. mimi

  ...takk for nok en dag med hvalpene .... fotografering og mating av tørrfor ..... o pusekatten som legger seg ne og koser ... fornøyd sovner de sammen med mammaen sin md nattlys på ... herlig 😀

 101. Eira

  Jeg er overrasket over at denne fotografen kan uro valpene når de ligger å hviler. Det overrasker meg at hun ikke så uroen til moren når ut trengte seg på.

  1. dagmar

   Hei Eira!
   Som du jo så, ble det altså tatt noen bilder av valpene igår. Og i den forbindelse ble både Narnia og valpene flyttet litt på.
   Jeg kan imidlertid forsikre deg om at ingen kom til skade på noen måte. Narnia var ikke spesielt urolig, siden hennes matmor hele tiden var til stede i rommet, og valpene er nå så store at de fint kan bli flyttet litt på.

   Hilsen Hilde i NRK Super

   1. Tone

    Jeg fulgte med på mye av fotograferingen. Synes det så ut som som både hundemor og kattevennen tok det helt rolig. Og som det blir sagt: så store valper tåler å flyttes på, hvis det bare ikke skjer hele tiden. Laila er slik jeg har opplevd dette en svært dyktig og erfaren oppdretter så hun vet nok hva hun tillater. Denne dyrefamilien er helt spesielle! Det mest fantastiske er vel kanskje at katten bare kan oppholde seg sammen med valpene uten at Narnia trekker en mine. Her er det harmonsike, trygge dyr. Sikkert i enn trygg, rolig og harmonisk menneskefamilie. Heldige er de som får valper herfra!

 102. Ella

  Trist å måtte være vitne til hvordan den kvinnelige fotografen med rødt hår og sorte (Kruella) negler forstyrrer valpene, flytter dem rundt og legger dem inntil katten. Selv om katten er snill. Hvem er hun?

  1. dagmar

   Hei Ella!
   Det var meg du så på filmen. Vi hadde en fotosessioen med valpene på mandag, og i den forbindelse ble Narnia og valpene flyttet på.
   Jeg kan imidlertid forsikre deg om at ingne kom til skade på noen måte. Matmor var tilstede i rommet hele tiden og valpene er nå så store at de fint kan bli flyttet på.
   Katten heter Renegade og er reservemor for valpene.

   Hilsen Hilde i NRK Super

 103. bjørn

  hei, det er dagens store høydepunkt å se på valpene, det har stått på hver dag siden fødselen, og jeg er kjæm stolt over hvordan Narnia takler de små, har nok vært vanskelig å velge seg en valp når de er så søte alle sammen.

 104. Monica

  Heisann! Er det ikkje mogleg å leggje ut ein eigen video då kvalpane åt for fyrste gong? Er vanskeleg å finne det.

 105. mimi

  ...det varmer i hjertet når jeg ser hvordan hvalpene søker seg sammen - er de urolige i søvnen sin kryper de inntil en bror eller søster og søker trøst i nfelleskapet og faller i dyp søvn igjen ....

 106. Elisabet

  Kjempesøte! Så morsomt å se hvordan de søte små valpene oppfører seg :) Takk for at dere deler denne spesielle tiden med oss seere!

  1. dagmar

   Hei Maria!
   Enig, det er flott når vi både får se og høre. Men valpene bor hjemme i stuen hos oppdretter Laila, så hun bestemmer selv når det er greit å ha på lyden.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 107. Ingrid

  Hei,

  Det ser så hardt ut for valpene å ligge på bare noen tepper og aviser rett på gulvet. Er det for mykt for dem å ha en tynn madrasser eller en matte under avisene og teppene? Eventuelt en rye?

 108. mimi

  ... de ser ut som disse herlige små har det veldig bra ... det kan også se ut for meg som om hvapene drømmer en hel masse for når de sover så "springer" de med labbene og boffer i vei ... jeg koser meg hver eneste dag med å følge med på utviklingen ....

 109. Denise

  Hvor finner jeg link til å delta i navnekonkurransen? Jeg har et "jentenavn" jeg gjerne vil foreslå.

 110. Grethe

  Hvilke farge bånd har de to som Laila skal ha selv? Tusen takk for god underholdning til NRK og ikke minst Laila som deler disse ukene med oss.

 111. Einar

  Hei.. Flotte valper.. Skjønner godt at du har begrensninger på å kringkaste lyd, men jeg savner veldig lyden fra når de spiser tørrforet sitt.. Utrolig koselig å høre alle godlydene når de spiser det.. Blir artig å følge med på når alle skjønner at maten ligger rett foran nesa på de, og at de kommer lenger med bare å stå "rolig" å spise..

  Med hilsen Einar...

 112. Helene

  Det va særdeles arti å se den verdie, vakre og kloke katten besøke valpene. Snakk om å ha sjøltilliten i orden. Når matmor lukket døra til valpeburet, og katten syns ho hadde vært på besøk lenge nok- så tok hun sats-og bare hoppet over grinda.Så så man bare skyggen av henne når hun spakulerte derfra. Slo hun seg?? Matmor Laila,alt godt til alle dine, tobeinte og firbeinte.

 113. Grethe

  Hei, først og fremst må jeg si at dette er fantastisk. Har fulgt med fra første dag. Uforglemmelig. Mener å ha sett, men husker ikke hvor, at dere vil ha forslag til navn. Dere har sikkert allerede en lang liste, men vil foreslå jentenavn Stella, og guttenavn Aslan siden han jo er en del av Narnias verden i dobbelt forstand. Lykke til videre. Grethe

 114. Vilde

  Hva kan man vinne i konkuransen man skal finne navn til valpene?
  Når blir vinneren trukket?
  Hvor mange vinnere blir det?

 115. Henna

  Hei Alrik/nrk. Fortsatt ikke liv på ipaden. Heller ikke på iphone. Hva med å legge det til på en app?

 116. mimi

  ... de vokser nesten så mye og fort at man kan se endringen det fra dag til dag .... ja dette er balsam for kropp og sjel ... kattepusen min, Truls, lurer veldig på hvor disse rare lydene kommer fra og han hopper på bordet for å undersøke PCen og ser disse små herlige skapningene som hans matmor er så opptatt av ... og igjen takk for at vi får være med på denne utviklingen .. dette et god bra for liten og stor, ung som gammel .....

 117. Laila

  Glemte å svare på det med bøker... har desverre ingen bøker om oppdrett å anbefale, det jeg kan har jeg lært meg selv, man blir mer og mer erfaren for hvert kull - så utrolig mye som kan gå galt desverre, men det kan være det er noen andre lesere som kjenner til gode bøker? Nå venter snart sengen igjen her :-)

 118. Laila

  God morgen :-). Personligheten til valpene ser jeg ikke skikkelig før de er rundt 5 uker gamle, og da blir den tydeligere og tydeligere frem til levering. Det er derfor jeg aldri velger ut valp til mine valpekjøpere før rett før id-merking, og jeg er veldig klar på at en valpekjøper ikke bør velge valp selv. Grunnen er at den dagen de treffer kullet, så kan f.eks den mest aktive valpen ha sovet mye før besøket, og dermed virke mye roligere enn den egentlig er og motsatt. Når det gjelder størrelsen på valpene så er den faktisk veldig jevn, kun 150 gram som skiller den største og den minste, så her er det ingen grunn til bekymring, det går supert med alle :-). Renegade er en svært spesiell katt, men må legge til at alle mine skogskatter går utrolig godt sammen med hundene, de ligger sammen og sover, og er ikke redde hverandre. Renegade skiller seg ut ved at han oppsøker hundene hele tiden. Han løper de i møte når jeg har vært på tur, han viser tydelig at han vil bli slikket og bli kost med :-). Det er helt rett at valpene endrer seg mye nå. Ikke lenge til de kan gå litt på gulvet, og de har begynt å leke. Nå har noen og begynt å logre når vi klapper de. Takk for mange koselige kommentarer.

 119. Doggie

  Med de tjukke magene og de korte beina ser de litt ut som små griser av og til - men de yndigste små griser som tenkes kan :) :) :)

 120. Doggie

  Så synd du glemte lyden mens de spiser...
  det er fantastisk å se hvor grådige de blir, når matfatet kommer.
  Og når da Narnia gir dem melk etterpå blir de jo helt elleville.
  Er de virkelig så hektiske etter mat eller går streamen litt fór fort?

 121. Doggie

  så synd du glemte lyden mens de spiser...
  det er fantastisk å se hvor grådige de blir, når matfatet kommer

 122. Kari

  Kjempeide Elin! Dette ville vært topp underholdning på et sykehjem. Dette er topp underholdning for alle som er glad i dyr. Gruer meg til dette opphører. Blir glad i hele familien, både dyr og mennesker. Dette er medisin

 123. Kari

  Kjempende Elin! Dette ville vært topp underholdning på et sykehjem. Dette er topp underholdning for alle som er glad i dyr. Gruer meg til dette opphører. Blir glad i hele familien, både dyr og mennesker. Dette er medisin

 124. Eli

  ÅÅÅ de er så utrolig søte. Har gått vel et døgn uten at jeg har sett på de, og synes de har forandret seg på den korte tiden. Blant annet ser det ut som de er på god vei til å gå! De er så gode der de ligger i klynge:-).

 125. Elin

  Dette er vidunderlig å følge med på.
  Jeg har en mor på sykehjem hvor tv'n stort sett står og surrer hele dagen på et eller annet teit program som i alle fall ikke eldre og tildels demente følger med på....tenk om Narnia og hvalpene hadde vært på storskjerm isteden, så flott det hadde vært.

  1. Alrik

   Hei Elin
   Det er teknisk mulig å koble opp valpene på en nyere tv. Hør i butikken hva du trenger av utstyr. Og så må du spørre sykehjemmet om lov :)

 126. Aase

  Helt betatt - bruker mye tid på dette kose-TV. Det blir viktigere å sjekke kullet enn å se annet på tv. Er så fornøyd at dette er mulig. Har allerede en liten favoritt eller to blant valpene + Renegade må være en helt ualminnelig katt, så bra samspill mellom Narnia, Renegade og valpene. Gleder meg virkelig til å følge med de neste ukene.
  Dette må da være noe av det smarteste NRK Super har funnet på. All ære til Laila (superoppdretter) og familien hennes som har sluppet oss inn i hverdagen sin.

 127. Liv

  Takk for at vi får sjå innom! Tenk at pusen roa seg så godt hjå kvelpane; nydeleg å sjå korleis Narnia aksepterte det :)Og fyrste mating gjekk så fint! Eg hadde eit kull på tibetansk spaniel for mange år sidan. Det gjekk ikkje så bra. Mora måtte operera ut eit auga(skade) i svangerskapet. Ho fødde tre puslete kvelpar som me ikkje greidde berga, + ein livskraftig. Eg hadde han i 14 år samam med mora som vart 16... Det er difor så fint å fylgja med på korleis det kan vera å ha kvelpar i huset :)

 128. Grete

  Takk for fint program. Har hatt flere hunder, men aldri et hvalpekull, men har ønsket å følge et gjennom hele perioden. Midt i blinken! Er litt bekymret for den minste. Ser ut som halvparten av størrelsen til de største. Kan matmor legge den oftere til en patt? Ser ut som en liten tispe? Mvh Grete

  1. Alrik

   Hei Henna!
   Det ser ut som om nettbrett/mobil fungerer som det skal nå. Prøv å lukke alle program. Ta gjerne en omstart av nettbrett/ mobil og gå inn igjen på nrksuper.no
   Gi en lyd hvis det ikke hjelper.

   Mvh Alrik Velsvik, NRK

    1. Alrik

     Hei Kari! Leit å høre at det ikke fungerer på iPad.

     En ting du kan prøve:
     Trykk på Instillinger - Safari - Tøm logg og Fjern infokapsler og data. (Trykk på begge)
     Gå deretter inn på nrksuper.no og valpene i Safari.
     Avhengig av nettverkshastighet kan det ta litt tid før videoen begynner.

     Mvh
     Alrik Velsvik, NRK

   1. Henna

    Virker fortsatt ikke. Har problem med hele nrk nettsiden. Nrk apper virker, hva med å legge det ut på en av nrk appene...?

 129. Ida

  Det er så koselig å følge med, jeg må innom flere ganger om dagen for å titte. Klarer du å se litt av personlighetene og egenskapene til valpene allerede nå Laila?

  Takk for at vi får være fluer på veggen!

 130. mimi

  ..ja dette var virkelig en leksjon i tilvenning av mat for hvalper ... her sitter jeg og glemmer Dagsevyen og sport for å få være med på dette fantastiske som foregår NÅ på min datamaskin ... helt utrolig .... tusen rusen tak for at dere deler dette med oss ....

 131. Torill

  for en kjærlighet,forsiktighet og en rørende første mating..takk for opplevelsen,Laila du er utrolig dyktig om omsorgsfull. Lever lenge på dette.

 132. Margrethe

  De er så skjønne! Vi planlegger et valpekull til sommeren (første gang) og jeg gleder meg mer og mer når jeg ser Narnia og de nydelige knøttene. Har du noen bøker du kan anbefale for oss som er litt uerfarne oppdrettere?

 133. Tutti

  Dette er så vakkert at jeg får tårer i øynene! Pusen, Narnia og alle åtte valpene i samme seng, og valpene som "sutter" på pusen! Du verden, så mye vi mennesker har å lære av dyrene! Jeg kan ikke få takket nok for at vi får være med på dette!

  1. dagmar

   Den var faktisk akkurat innom! Den lå og slappet av mens valpene kravlet oppå henne:-)
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 134. Robert

  fantastisk sending og samme dyrlege som min bichon havanais Balder bruker :-)

  Narnia er veldig flink og valpene så søte
  Her er mye godt å se på for liten og for stor, fantastisk idé og tiltak og takk til familien til Narnia og NRK som gjør dette mulig :-)

 135. Laila

  Veldig kjekt at så mange følger med, det er jo litt ekstra for oss hjemme med livetv;-), skjønner godt at mange synes valpene er vakre, og finere blir de .-). Jeg kommer til å holde av en gutt og jente som da vil få navnene på stamtavlen etter navnekonkurransen. Ja vi har mange dyr, 5 skogkatter - dere har sikkert sett de alle sammen innom hos valpene :-), og vi har en schæfer, verdens nydeligste jente .senere i dag skal jeg begynne å mate de for første gang, mellom syv og halv åtte, så da er det bare å følge med ;-). Da jeg ble spurt om å være med på dette, var dette ikke ment så stort som nå, og det var ment for barn, men interessen har jo etterhvert blitt veldig stor.

  1. dagmar

   Hei!
   Oppdretter Laila skal beholde to av valpene selv, og vi starter en navnekonkurranse 8.mars. Så følg med hvis du har gode forslag!
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 136. Lene

  Det er lenge siden jeg har sett så mye på "barne-tv"... Dette var vel egentlig myntet på barna, NRK?
  Og til Laila: takk at du gjør dette, til og med svarer på mange av våre rare, uvitende spørsmål. Du og familien burde vinne en pris eller noe etter dette!

  Godnatt valper, fra Lene (40+ :-)

 137. Johnny

  Hei..Får dere sjekket sånn omtrent hvor mange det er som følger med på dette med Narnia og valpene? Hvor mange i gjennomsnitt er inne her og følger med pr.døgn? Ellers takk for ''god underholdning'' :-):-)

  1. dagmar

   Hei!
   For to dager siden var det 451 605 treff på livesendingen. Helt fantastisk at så mange følger Narnia og valpene hennes!
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 138. mimi

  ..du sier at hvalpene er litt over en kilo nå - og de har kraftige lyder kan man si - men hvem var den viunderlige flotte shæferhunden som var på gjesteopptreden - så mange dyr dere har - det må være koselig 😀 men masse arbeid ....

 139. Laila

  Prøver meg på et par svar igjen:-). Moren er siste gang med valpene rundt 12 om kvelden, så står jeg opp fem hver morgen og legger de til igjen. Når de begynner med hundemat kan de være lengre uten mat, men aldri mer enn syv timer, og melkemengden til moren avtar er valpene for lenge fra henne, men ellers lærer valpene forskjell på dag og natt/lyst/mørkt, og de vet at de må være lenger uten mat om natten.

  Heldigvis er det ikke slik at vi oppdrettere bare lar enkelte valper dø fordi de er mindre og ikke så sterk som de andre, vi gjør verken det med dyr eller menneskebarn. Vi gjør tvertimot det meste for at alle skal klare seg så bra så mulig. I vill natur må dyrene klare seg selv, og der er det rett at den sterkeste overlever. Hos oss er det andre kriterier som gjelder i forhold til avl; bruksegenskaper, helse(HD, AD, øyenlysninger, allergier o.l), det mentale og det eksteriøre. En hund som kommer gjennom alle disse kravene er en bra representant for rasen og kan brukes i avl om man ønsker det - og det er ikke alltid slik at den minste valpen som nyfødt, blir den minste som voksen, ofte kan den bli den største, flotteste og sterkeste..:-) Som i menneskeverden er det ikke dermed gitt at alle avkommene blir like friske. Det vet man ikke med levende dyr, man har aldri noen garantier.

 140. Tone

  Dette er så hyggelig å følge med på. Blir hele tida like imponert av hundemor Narnia. Dette blir rolige harmoniske valper å overta. Er selv så heldig ha verdens snilleste og roligste labrador, Aladdin snart ni år. Gleder meg til å følge med videre og når den dagen kommer at de drar til nye eiere, vil jeg savne dem!

 141. Kari

  Ser at det er noen som har problemer med IPad. Jeg opplever også litt mere ustabilitet på IPad enn på PC. Får innimellom "kan ikke laste film! eller handlingen kan ikke fullføres". Jeg går da bare ut og inn igjen og da er det som regel ok. Ellers gleder jeg meg stort over å følge med Narnia og hennes søte valper. Hvor mye veier de nå? Skal bli ekstra moro å se de når de begynner å leke med hverandre. Kjempegod reality-TV. Håper vi etter hvert får se katten mere sammen med dem. Den er jo også så flott.

 142. Renate

  Hei,

  er blitt avhengig av å se på denne gjengen...er bare såå koseligt:-)
  Men, jeg vil bare si at jeg har ingen problem med å se på med min IPad, ser på hver kveld med den.

 143. Jeanna

  I am from Scotland and have been watching everyday. My labrador had puppies a few months ago and it comforts me to watch these gorgeous puppies grow up. They are so lovely! So nice to see them so healthy and how good their mum is with them. Send one over to me will you?

 144. Aase

  Så bra TV - følger med hver dag :) Gleder meg til valpene begynner å "knuffe" på hverandre. Tusen takk for at det er mulig å følge et valpekull på denne måten. Takk til Dyrevenn, NRK Super, og ikke minst matmor som gjør et utrolig fint inntrykk som oppdretter.

 145. Trine

  Jeg ser og lærer og teller valper til jeg blir blå.... må liksom sjekke at alle 8 er der når jeg titter innom. Helt herlig å følge :-)

 146. mimi

  ...nå er klokken 21.40 om kvelden og nattkameraet er satt på og hvalpene ligger der i denne haugen av små gule dotter.... sover de til imorgen tidlig eller er Narnia inne hos dem om natten en gang for å gi mat????

 147. Willy og Guus

  Ogsaa fra oss takk for info, Laila. Vi foelgte med neglklipp (saa klipperen paa haanden til Laila i buret)og hoerte hva valpene tenkte om det. Veldig fint at det var lyd! Vi saa at valpene kan nesten staa og at Narnia spiste litt "dritt", hun er en veldig renslig hundemor. Naa synes vi at valpene skulle forandre langsomt fra saa soete til saa morsomme. Hvor mange ulike soete ord har vel dere i Norge for valpene? Vi har ikke mere oensker, vi synes at dere alle (ogsaa firebeinte!) gjoer en fantastisk jobb. Tusen takk at vi faar se alt for en saa lang tid!

 148. Karianne

  Hei igjen! Jeg ser at Dyrevenn spør om livesendingene fungerer med iPad/ mobil nå, men det gjør det dessverre ikke. (Det virket den første uken valpene levde, men fra og med forrige uke fungerte det ikke).
  Om det er noe dere kan sjekke ut igjen, så er det kjempefint!
  Valpene blir bare søtere og søtere!

  1. Alrik

   Hei Karianne!

   Det ser ut som om livesendingen på Ipad/ Iphone fungerer for noen, men ikke for alle.
   Vi jobber med saken og prøver å løse problemet.
   I mellomtiden kan et tips kan være å "spole" litt tilbake i sendingen. Du kan også prøve å spole frem igjen til "direkte"
   Håper det hjelper.
   Vi er glade for tilbakemelding! :)

   Mvh
   Alrik Velsvik, NRK

 149. Trine

  Hei

  Fantastisk fintog spennende å følge dere.
  Som blivende mormor trodde jeg at mamma trengte mere energi når hun dier. Men det gjelder kanskje kun de med to ben?
  Lykke til videre

  Trine

 150. Malin

  Hei der :) For noen søte hvalper. Skikkelig morsomt å følge med på dem. Men, er det bare på enkelte tidspunkter det er lyd? Har sett på flere ganger i løpet av en dag, men det er lenge siden jeg har hørt noe fra dem.

  1. dagmar

   Hei Malin.
   valpene bor inne i stua til oppdretter Laila, så derfor velger hun selv når det passer å ha på lyden.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 151. iselin

  Jeg ser at en av valpene snuser seg frem og begynner å "die" på magen til de andre valpene. Virker ganske sulten. Har aldri sett/hørt om dette før - er det vanlig at sånt skjer?

 152. Tina

  Hei! Bare lurer på en ting.. Jeg vet at det nok er best for oppdretter at alle hvalpene vokser til og kan selges, men er det bra for den videre utviklingen av genene til hunderasen? I normale tilstander ville det ikke vært noen der til å hjelpe alle hvalpene å finne patter, og dersom en er for svak til å kjempe seg til mat ville denne nok dø etter hvert. Og dette ville sikre at de sterkeste og best egnet til å overleve å føre genene videre.

 153. mimi

  ..takk for svar på spørsmål om hvorfor og hva ... vi ser at jo at hvalpene søker kropskontakt med hverande og blir en stor "hau" .... du verden her er det en rivende utvikling for hver dag som går ....

 154. Laila

  Heisann.

  Når narnia ikke er med valpene så ligger hun i samme rom men for seg selv slik at hun får fred. Hun vil sjelden ligge mer med de enn en time nå, av og til tar vi henne også på et kaldere rom, for vi må ha det veldig varmt i huset når valpene er små, i snitt 25 grader, og det kan bli varmt for en hundemamma :-) (og noen av oss- jeg er en frysepinn så får meg går det fint). Valpene kommer ikke ut på gulvet før om 9-10 dager, da er de store nok, og om 4-5 dager begynner vi å gi de litt oppbløtt hundefor. Når det gjelder kameraet så er det umulig for oss å zoome det ut, dette var den beste plasseringen vi klarte, så noen ganger kommer alle valpene med, andre ganger kanskje bare et par- men slik er det. Når de blir større flyttes kameraet høyere opp.

 155. gert

  hej på er nu kann domm ju inte rymma från en så stor fin bur, jag som väntat så på att få se när de började
  rymma och att få se när laila jagar valpar i hela huset bara tanken 8 st och en på varsitt håll vilken syn.
  (ha ha ha )

 156. Ingeborg

  Veldig bra at valpene har fått større plass, da kan valpene bevege seg mer når deblir litt større. Katten min Nuffe, har fått kattekull to ganger nå, hun er 3 år, men blir 21.4. Det første kullet beholdte vi to kattunger av, men så dødde de:( Men SÅ!! Fikk vi ett kull til! Og eg valgte en svart slik som eg hadde før, og broren min valgte en lysegrå slik som før.. Og nå når de snart er 1år 9.6 er de helt like på de forige:) Men de har skifta kjønn(ikke på ekte etter de er fødd) Men altså:
  Når vi hadde kattungene inne i esken først som var like høy som deres, klatra dei over! Og da var det fare for å tråkke på noen!Men etterpå hadde vi de inne i buret (det er ett stort hundebur, litt mindre enn deres) klarte de det ikke. Vi har hatt 7 hunder og 5 katter en gang. Takk for at dere leste historien:);)

 157. Helene

  Det er bare så arti å få følge Narnina og hennes 8 små. Man lurer på så mangt. Kossen har Narnia det når hun har pauser fra matingen? har hun ro til å kvile, eller maser hun seg inn til valpene? Så får vi se katten besøke valpene!!!!! All ære til matmor Laila. Du er særdeles flink med dyr. Takk for at vi får være med på denne reisen Alt godt ønskes dokker alle både to og firebente i huset:)))

 158. Vilde

  Jeg ser bare halve buret, ikke alle valpene og heller ikke hele mammaen. Kan det ordnes sånn at man får med seg alle sammen? Ellers e det veldig fint å få være med på dette :) er blitt avhengig :)

 159. Gitte

  Dette ble bra! men kan dere zoome ut, for vi ser ikke hele valpekassen, og Narnia tar mye av bilde slik det er nå 😉

 160. mimi

  ...negleklipping og billedposering - waw - livet kan være tøfft for små og store kjendiser .....men noen drar nytten av en ekstra mulighet til å komme fort og enkelt til matfatet .... snille mammaen 😀

 161. Doggie

  Hei igjen, det blir bare bedre og bedre dette ♪♫♪
  Men kunne dere pröve å la mikroen henge noenlunde fritt inni kassen eller stå i stativet uten å beröre gitterstavene eller veggen? I forhold til valpenes klynking blir det et voldsomt bråk når dere eller Narnia kommer bort i gitteret, når dere åpner dören eller når Narnia logrer og slår med halen på gulvet.
  Vi er jo alle helt grådig på å höre de små og skrur derfor höytalerne ganske höyt opp, men det blir altså mye knall og bråk som sidelyder.
  Takk skal dere ha.

 162. Aurora

  Hælledusan!! Jeg hører sånn små klynging og rop fra de små på ørepluggene mine!! Fy fader så søte

 163. Vilde

  Herlig med lyd, en av dem er tydeligvis veldig "pratsom" E det mulig å some litt ut sånn at man ser alle valpene.

 164. Regine

  Søøte valper, er inne og følger med flere ganger hver dag. Synes de er så søte når de sover i en stor klynge. :)

 165. Marita

  Kriiiise!!! Jeg får ikke se Narnia og valpene lenger, , har vært litt problemer de siste dagene, men nå får jeg ikke sett noe...
  Jeg bruker IPad, ser at det er flere som sier det samme...

 166. Rannveg

  Hei og takk for linken med katten i huset:-)Lurer på om filmen bare varer i 15 sek.?
  Det er herlig å følge med på dette.Fantastisk flink hundemamma:-)

  1. dagmar

   Hei!
   Det stemmer at filmen varer bare 15 sekunder, men det kommer en lengre versjon.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 167. mimi

  ...godt med større plass synes nok både hvalpene og mammaen nå når de vokser så fort - de har det godt disse små i sin start på et langt hundeliv - og de som skal overta disse hvalpene vil få rolige tillitsfulle hvalper som er vant med kjærlige hender i rolige omgivelser .... herlig å få lov å være en "titter" i dette selskapet....

 168. nger wenche

  Skjønne bebisser :) Skal dere ha dm i det buret?? I så fall må dere tette med ett eller annet nederst så de IKKE setter fast sine små poter!

 169. Emilie

  Så flott at de har fått større plass. Ikke for å være "pirkete" men er det mulig å få bilde litt fra siden og lenger ned? Det er mye bedre å se da... på forhånd takk! :-)

  1. dagmar

   Hei!
   Takk for innspill! Vi prøver ut forskjellige posisjoner nå og skjønner hva du mener. Problemet er gitteret - vi vil jo helst ikke ha det mellom oss og valpene:-)
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 170. John Ivar

  Mandag 16.februar? Hmmm... Er du sikker at det er rett dato?
  Ellers må jeg bare si at valpene er jo supersøte.

 171. Karianne

  Hei! Aldeles nydelig å følge med! Valpene vokser og trives godt, kan vi se! Narnia er en fryd å observere, hun er omsorgsfull og tålmodig.
  Et spørsmål: jeg får ikke sett livesendingen på verken iPad eller mobil, kun på min Mac. Er dette noe dere kjenner til?

  1. dagmar

   Narnia og valpene bor på Nesttun i Bergen. Og du har helt rett; det er sol i Bergen!
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 172. Vilde

  heisann, de er så søte små og sånne små hunde lyder jeg ikke har hørt på lenge... er innomm mye:)

 173. Suzie

  Hi, thanks so much for sharing this! It's so lovely seeing Narnia and the puppies! Can't believe how fast they grow!
  Not sure what I'll do with myself once they're all grown up and leave home :)

 174. Rannveig

  Hei og tusen takk for at NRK og hundeeier lar oss få ta del i dette fantastiske: livets begynnelse:-) Eg er sjøl en kattedame og gleder meg ekstra mye til scenene med hundeeiers katt.Ser det har vært en 15 min.filming med katten,men eg får ikke til å spille denne av.Er det mulig å få en link? Det gjør ingenting at det ikke er lyd- bildene av de søte små og hundemamma er bare så flotte å se på.Tusen takk:-)

 175. Doggie

  Hvem er störst og hvem er minst? Tipper på blå og röd...
  Har noen åpnet öynene?
  Narnia er så flink ♥

 176. Lene

  Oi! En av valpene falt utenfor kassa. Hva gjør Narnia nå?? .... Ingenting. Matmor er heldigvis på plass etter kort tid :)

 177. Finn

  Tusen takk for at jeg får følge med vidunderet! Imponert over Narnia som er en perfekt mor.
  Fint med halsbåndene som viser kjønnet, jeg gleder meg yil hver gang jeg åpner programmet!

  1. dagmar

   Hei Gitte, da skal flytte i løpet av dagen, og vi flytter selvsagt kamera med:-)
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 178. Hedda

  UTROLIg nydelige valper <3
  Setter så utrolig mye pris på at de blir filmet minutt for minutt. Ønsker at de skal bli filmet for alltid <3 Håper det.

  stor klem fra hedda <3

 179. mimi

  god morgen.... de vokser fort disse småtassene - herlig å være med .... men ikke skru av lyden så tidlig om formiddagen for det med lyden er ekstra moro - katten min Truls går rundt og leter som en gal etter hvor disse lydene kommer fra .... un er en tålmodig og god mamma ...

 180. Sofia.

  Jeg elsker den med blåt hals bond
  Kan den hete blueberry ??.jeg skule ønske at jeg fik den
  med blåt hals bond men jeg vet at
  Jeg ikke kan få det. :-)
  Valpene er så søteeeeee!!!!! !!!!! !!!!!!.
  Hunder er favorit dyret mit.jeg har en hund han
  Heter mikke.det er en gutt han er en blanding av
  Rusisk tay.

  1. dagmar

   Hei Sofia!
   8.mars begynner vi med en navnekonkurranse, så da kan du være med å foreslå navn på to av valpene. Hils Mikke!
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 181. Love♥♥

  Jeg elsker valpene♡♡
  De er sååååå søte!!!!!
  Kunne ønske den med brunt halsbånd var min:)
  Kan den valpen med brunt halsbånd hete brownies??
  Ser på valpene nesten hele tiden:)
  Tusen takk for at dette er filma:)
  Jeg gleder meg til å følge med videre!!
  ♥-lig hilsen Love♥♥

 182. Hedda

  Disse valpene er helt fantastiske <3 Har sittet her flere timer idag og både ledd og grått. Søteste i verden <3 <3

 183. vilde

  hei, så søte små lenge siden jeg har sett noen små valper kult og få se det:) er innom mange ganger til dagen:)

 184. Marita

  Jeg er helt forelsket i de deilige små tassene og mora dems! Får ikke mindre lyst på hund, når jeg ser på disse. Har 2 katter, men ser jo at det ikke er noe problem å ha katt og hund sammen.

 185. Monika

  hei...Jeg tror det handler om huden ikke kjedelig tvert imot svært amüssant og ser frem hver dag de søte valper og deres mamma å se.....hilsen fra tyskland

 186. An-Magritt

  Hjertelig takk for at vi får være med på valpenes utvikling. Utrolig så fort de vokser. Takk for at dere har åpnet hjemmet deres slik at vi kan få være med på dette. Veldig trivelig og positiv direktesending. 😀

 187. Kaia

  Det er utrolig morsomt å følge disse valpene! Jeg har et problem, og det er at jeg ikke lenger kan se direktesendingen på min iPad eller mobil, jeg ser kun på min Mac. Vet dere hva dette kan komme av?

 188. Ran

  Kan ikke NRK spandere "verdens fineste" valpekasse på Narnia. Det fortjener både hun og familien hennes :)

  1. Alrik

   Hei Ran!
   I dag (mandag 03mars)i 12:00 tiden vil valpene flyttes fra kurven de ligger i nå og inn til naborommet, der de får bedre tumleplass. Følg med! :)
   Mvh
   Alrik Velsvik, NRK

 189. Aase

  Små skjønninger - I love you all! Lett å bli hektet på dette. Innom mange ganger i døgnet. Fantastisk oppdretter(skrytskryt). Så fint å se Narnia som kvalifisert mor. Må være premiehund i tålmodighet og omsorg - utrolig hvor flink hun er:) Og selvfølgelig Er Narnia blitt som hun er pga god oppdretter og Renegade. I love Him.

 190. Trine

  Jeg har en golden selv, på 10 måneder og jeg og min sønn starter hver morgen med å se hvordan valpene har det når vi spiser frokost. Kjempekoselig å få følge dem :-) Jeg er blitt helt forelsket og må innom flere ganger om dagen og titte :-)

 191. Tutti

  Det er så herlig å kunne "stikke innom" og se på denne nydelige familien. En garantert "skuldersenker"! Takk for at vi får følge med - det er rene helseboten å se noe så ekte, varmt og vakkert som Narnia og valpene hennes (og pusen!)i vår "plastic fantastic"-verden! Takk igjen, og lykke til!

 192. Ingrid

  Dette er verdens aller beste underholdning. Tusen takk! Narnia er forresten en nydelig hund og en kjempeflink mamma!

 193. Arild

  Artig å følge med på disse små nurkene!
  Titter innom flere ganger daglig, og koser meg med avslappende og morsomme scener! :)

 194. Solbakki

  Hei :) We are 24 kids (5 and 6 years old) in a kindergarten in Selfoss Iceland. We love to watch Narnia and her puppies every day. We talk about the puppies like they are our own.

  Thank you for sharing this with us all :)

  Hilsen fra Island :)

  The kids in Hulduheimar kindergarten :)

  1. dagmar

   Hello kids in Hulduheimar kindergarten!
   Maybe you can start finding names which start With a G? From the 8. of Mars you will have the possibility to suggest names for two of tehe puppies:-)
   Have a nice day!
   Best regards from Dagmar

 195. Kari

  Dette er for dyrevenner. De som sier det er kjedelig er tydeligvis ikke det. Jeg elsker å følge med dem. Er jo så morsomt nå når de begynner å åpne øynene og begynner å bruke beina mer og mer. Skal også bli veldig morsomt å se katten sammen med valpene. Ekstra artig når det er lyd, men skjønner jo at den slås av innimellom.

 196. Gunn

  Det er så fint å titte innom her et par minutter når det er litt stress på jobben. Da senkes skuldrene og verden blir god og myk igjen :-)

 197. Vibeke

  Koselig å følge med på valpegjengen. Synes de har vokst mye på en uke. Hvor mye har de egentlig lagt på seg?

 198. Torill

  er inne å ser mange ganger for dagen,og var så heldig å se da katten hoppen oppi til valpene det var helt utrolig koselig å se..for de som ikke syns dette er noe å se på...vel det er jo helt frivillig.takk til en fantastisk familie som slipper oss så nære innpå.
  noe så vakkert. <3

 199. Kirsti

  Hei,er på her inne for å sjekke "ungan" flere ganger om dagen,sjøl om jeg befinner meg på litt sydligere breddegrader! Fint å få følge med på utviklinga.Og til dem som sier at det er kjedelig: det finnes alltid en av/på knapp!

 200. Britt

  Lenge siden sist jeg har fått være i en valpekasse, så trivelig å se/høre valpene :)
  Men kan dere ikke ordne en litt større valpekasse, slik at tispa kan legge seg ned uten hjelp av to-beinte?

  1. dagmar

   Hei!
   Kjekt å høre at du koser deg med Narnia og valpene hennes! Matmor Laila kommer til å flytte valpene til en større kasse i naborommet en av de nærmeste dagene.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 201. mimi

  ..jeg føler meg litt priviligert som får lov til å være med på denne reisen med disse små hvalpene og mammaen deres - og enda mer nå når det er lyd på også ...

  1. dagmar

   Hei Kristine!
   Det spesielle med dette valpekullet er at vi får følge dem fra de ble født til de flytter hjemmefra. Og så er det ganske så spesielt at katten Renegade etterhvert kommer til å være mer sammen med valpene :-)
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

  2. Gunn

   Hei Kristine.

   Det spesielt fine med dette opplegget er at alle vi som ikke har en egen valp, kan klikke oss inn og kose oss med synet av disse skjønningene og bli varme om hjertet og glade i kroppen.

   Nå svarte jeg ikke helt på det du spurte om, for spørsmålet ditt var hva som er så spesielt med akkurat disse valpene, og svaret på det er at det eneste spesielle med dem er at nettopp de ble valgt ut til livesending på nrksuper.no. Sånn sett kunne det vært hvilke som helst valper i hele Norge - og at det ble akkurat disse er sikkert ganske tilfeldig.

   :-)

  1. dagmar

   God morgen, Gert! Veldig hyggelig at du titter innom Narnia og valpene hennes.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 202. Liv

  Ser ofte innom, fint å fylgja med :) Blir uroleg for dei som blir liggjande bakom mor, men det er vel under kontroll? Lukke til!

 203. Ola

  Utrolig skjønne scener som har fått familien til å tenke tilbake til 2008, da våre to strihårede dachs'er fikk valper sammen. Det er en egen fredfylt ro over Narnia, og det er totalt imponerende hvor mye som er nedarvet av riktige instinkter i hunder. Stikker innom flere ganger i døgnet, og syns dere er flinke som kringkaster dette.l
  Mvh
  Ola

 204. monika

  oh hvor deilig, kan jeg høre lyden av i dag .... dette er slik en glede å se hver dag som de utvikler ...
  Tusen takk og hjertelig hilsen fra Tyskland

 205. Torill

  Som de vokser, må være veldig næringsrik melk Narniamor har,veldig rolig og behagelig hund og det nydelige tilitsfulle blikket hun har til matmor :-)

 206. Kristin

  Hei.

  For en flott "hundefamilie" og for en tålmodig og rolig hundemor Narnia er. Hun finner seg i "alt", og disse skjønne valpene vet jo å ta fra matfatet. De vokser seg store rett foran øyene våre. Lykke til med dette projektet. Og takk for at vi kan følge dere :)

  1. dagmar

   Takk for gode ord, Kristin, og vi i Dyrevenn er helt enig med deg: Narnia er en flott hundemamma!
   Hilsen Dagmar,prosjektleder i Dyrevenn

 207. Kathrine

  Dette er berre heilt fantastisk å følge med på, reine skjære vitaminbomba: GLEDE OG KJÆRLIGHET!! Og nå åpner de vel augene snart også. 
  Tusen takk for at dere, både matmor og NRK Super, deler dette! 

  1. dagmar

   Hei kathrine, veldig hyggelig at du følger oss!
   Og ja, det skal bli spennende å se når den første åpner øynene.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder Dyrevenn

 208. Eli

  ÅÅÅ - de er så utrolig søte de valpene! Og Narnia og selvfølgelig. Får så lyst til å kose med de:-)

 209. Helene

  Må innom her mitt på natta, når eg kommer hjem. Utrolig kor stor plass di fantastiske, hjelpeløse , søte valpan tar i mitt nettliv. At det går an å bli så forelsket i dem, og i, ikke minst, i stødige, kloke , og selvsikre Narnia, og ikke minst matmor som skal ha all ære for dette:)) Takk for at dere deler dette med oss. Savne svar, og tilbakemelding på all undring og spørsmål som kommer inn her på siden. Takk, likevel. Heia, og alt godt ønskes vidre i livet til alle 8 små,Narnia, og Matmor:))

  1. dagmar

   Hei Helene, så hyggelig at du også er forelsket! Vi er også veldig takknemlige for at matmor Laila lot oss få dele dette med dere.
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 210. Helene

  Må innom her mitt på natta, når eg kommer hjem. Utrolig kor stor plass di fantastiske, hjelpeløse , søte valpan tar i mitt nettliv. At det går an å bli så forelsket i dem, og i, ikke minst, i stødige, kloke , og selvsikre Narnia, og ikke minst matmor som skal ha all ære for dette:)) Takk for at dere deler dette med oss. Savne svar, og tilbakemelding på all undring og spørsmål som kommer inn her på siden. Takk, likevel. Heia, og alt godt ønskes vidre i livet til alle 8 små,Narnia, og Matmort:))

 211. Lene

  Tenk å kunne sove og drømme mens så mange små vesener kravler og kaver og suger og biter og sparker og spiser og krangler under magen din. Imponert over Narnia og hvor rolig hun er. Godnatt store og små!

 212. Tone

  Har fulgt med siden fødselen. Ikke hele tida, sjølsagt, men kikket innom flere ganger i døgnet. Det er fantastisk å se hvor rolig og flott mor Narnia er! Det er ganske krevende for ei tispe å ha så mange små. Men jeg skjønner at de har ei dyktig og erfaren matmor også. Og som valpene vokser. Tjukke og gode har de blitt.

  1. dagmar

   Hei Tone!
   Hyggelig at du følger med på Narnia og valpene. Og tenk at all næringen de har fått til nå kommer fra melka fra Narnia!
   Hilsen Dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 213. Torill

  blitt så avhengige av disse nydelige hundene:-) du gjør alt så riktig Laia,og jeg skjønner hvorfor du er en super oppdretter.gleder meg til ukene framover

 214. trine

  Så nydelig ♡♡ gleder meg til å følge Narnia og valpene framover ♡♡
  Hilsen en goldenelsker og dyrevenn ♡♡

 215. Ellen

  Tusen takk for at jeg får følge denne fantastiske gjengen, døgnet rundt, uten å bidra med noenting, skikkelig gøy:-) Superflink hundemor og rutinert matmor:-)

 216. Vilde

  Koselig å følge med, er innom å titter flere ganger for dagen. Innslaget som ble sendt i går med bl.a. intervju av matmor hadde veldig dårlig lyd. Går det an å legge det inn på ny med bedre lyd?

 217. Laila

  Hei. Kjekt at så mange følger med! Valpene blir flyttet inn i stuen ved siden av i en større grind i løpet av helgen, de liker å ha det slik som nå til de begynner å bevege seg mer. Legg merke til at de ofte kravler oppå hverandre uansett hvor mye plass de har. Har prøvd ulike farger, det fungerer ikke med en valpemamma som sleiker de hele tiden, ihvertfall ikke på denne rasen. Halsbåndene irriterer ikke, for de sitter ikke stramt på, og vi bytter til større bånd etterhvert som de vokser. Når det gjelder lyden så kan desverre ikke jeg svare på det, den er veldig lav , men NRK er på saken, men som alle skjønner så er kameraet plassert i stuen vår i huset, og da egner det seg ikke med lyd så lenge tv er på og barn er våkne, men det kommer mer av det når valpene blir større og de skal ut på gulvet for å leke :-)

   1. dagmar

    Hei Hilde!
    Veldig kjekt at du følger med på Narnia og valpene hennes!
    Hilsen dagmar, prosjektleder i Dyrevenn

 218. mim

  ...god morgen ... det beginner å bli trangt om plassen ved "matfatet" for alle på en gang nå - artig å se hvordan dere prøver å hjelper til .....

 219. Inger Wenche

  Hei:) Ett lite tips: Alternativ til halsbånd på bebissene, mal en liten flekk ved halefeste - hobbyfarge- vannbasert. Fåes i alle mulige farger :) Da slipper bebissene irritasjoner fra halsbåndene.

 220. Bjørg

  Gratulerer med med de søte små nøstene.Narnia har vært så flink.
  Takk for at vi får følge dem hver dag.
  Lykke til videre.

 221. Oline

  Gratulera! Rørende å se. Vi hadde også en Golden retriever f.31.01.08 som desverre døde av kreft i høst. Hvor gammel er Narnia?

 222. Lynn

  You put tiny collars on them!!!! They are growing so fast. Much love to Narnia, her puppies and your family, from Los Angeles!

 223. Velaug

  Kjempe gøy å følge med denne lille familien :) <3 Er det meningen at lyden skal være lav? Ser ut som at barna snakker til oss seere, men jeg hører veldig lite :)

 224. randi

  hærlige småtroll! nå føles det som jeg har fått vår hærlige ajda i stua igjen. vår ajda hadde også 8 småtroll men er no dessverre borte.

 225. leni

  hvor ser hvalpene søde ud med halsbånd nu kan vi følge dem bedre. Det er fantastisk hvor store de er blevet på den korte tid

 226. bodil

  Hei, disse hundene er bare så nusselige 😉
  Så i dag at det var masse blitz....tenkte kanskje det var en journalist. Hadde vært gøy å vite fra hvilken avis i tilfelle.......kunne tenkt meg å lese det. Har fulgt med her hver dag nå 😉

 227. brit

  Synes hundemor puster veldig, er det veldig varmt der hun ligger ... hun virker veldig tålmodig. Skikkelig sultne små!

 228. Kaia

  Hei! Veldig hyggelig å følge de fine valpene! Er kameraet fortsatt ikke-fungerende? Har ikke "fått kontakt" på et døgn.
  Når pleier valper å åpne øynene og når er de sterke nok i beina til å begynne å gå?

 229. mimi

  ..god morgen .. så herlige disse små er når de ligger i "hauger" sammen uten mammaen sin .... snart åpner vel øynene seg også og de blir mer mobile .... de har det nok bra i kassen sin - nærheten gir varme og trygghet ...

 230. Lene

  Hva er det matmor gjør med de små på kvelden når hun tar ut én og én? Blir de veiet kanskje? Hadde vært gøy å få et innblikk i hvordan døgnet forløper; når får Narnia mat og hvor mange turer ut i løpet av dagen for eksempel. En bitteliten dagsplan i stikkordsform? Takk for at vi får være med!

 231. Doggie

  Altså, jeg er litt bekymret for Narnia. Hun ser ut som hun har löpt fra Bergen til Trondheim i ett strekk, pulsen må da være oppe i flere hundre.... Er dere sikker på at hun er bra og bare sliten? Hun ser så ferdig ut i ansiktet også, synes jeg. Men jeg er ingen ekspert og vil igrunnen bare ha en forsikring om at hun har det helt fint :)
  Jeg gleder meg til å se valpene åpne öynene og begynne å löpe utenfor korgen og leke. Og Narnia gleder seg sikkert til de begynner med fast föde :)
  Kjempeflott stream! Takk så masse.

 232. Lene

  Er fantastisk å følge med! Innom flere ganger hver dag. Har hundene fått større kasse idag? Ser ut som de har litt bedre plass enn igår. Forsøker å se og lære, har lyst å oppleve dette med egen hund en gang :)

  1. Alrik

   Hei Torill!
   Vi har litt problemer med signalet fra kameraet nå, men vi jobber med å ordne det så snart vi kan. :)
   Mvh Alrik Velsvik, NRK

 233. Alrik

  Hei!
  Vi har litt problemer med videobildet for øyeblikket, men jobber med å løse problemet så raskt vi kan!
  Mvh Alrik Velsvik, NRK Super

 234. Aurora

  Hvorfor er det helt svart på skjermen? Har spole til bake til i natt og det er selvom helt svart! Og videoen går forsatt?

  Er ikke natt kamera satt på?

 235. Willy

  Narnia og hennes soete valpene blir kjente hunder. Hilsen og gratulerer ogsaa fra Nederland. Min mann og jeg maa se minst hver dag to ganger paa de godt voksende valpene og veldig snille og omsorgsfulle Narnia. Takk for alle dager vi faar se dem. Lykke til! Unnskyld for feilene.

 236. Anne

  Så søt Nardia er og så tålmodig hundemor hun er. Det er koselig å se at valpene vokser for hver dag. Tenker de sanrt blir i sand til å åpne øynene og oppdage verden rundt seg. Ligner så på hunden min som valp.

 237. Thomas, dyrlegen til Narnia.

  Gratulerer til Narnia og Matmor! Dere er flinke.
  Narnia er en frisk og sterk hund. Hun taklet fødselen kjempebra og viser seg å være en god mor til mange små valper. Men det er en krevende tid for Narnia.

  Som vi så på ultralydundersøkelsen var livmoren stor og full av valper. Den skal nå skrumpe sammen igjen, og kroppen holder på med en stor oppryddningsjobb noen uker fremover. I tillegg skal alle de små ha mat, og Narnia må produsere masse melk. Alt dette krever mye energi og fører til at kroppen går på høygir og avgir varme. Mange har bemerket at Narnia peser. Dette er hundens måte å regulere kroppstemperaturen på.

  Lykke til videre!

 238. Torill

  så utrolig flink oppdretter, se hva hun gjør med" huler" for valpene når mamman har litt luftetid og mat:-) har hatt hund og de er så nydelige vesener når vi vise kjærlighet og omsorg..vakkert dette <3

 239. mimi

  ...herlige små krabater - og Narnja ser ut til å være en tålmodig om enn sliten mamma ..... jeg har glede av å følge med hver eneste dag...:-D :-)

 240. Maria

  This is the cutest thing I've ever seen! Is it possible to mark the puppies with numbers by lipstick or something like that? It would be great to see their personalities grow and evolve!

 241. Johnny

  Hei...Virkelig moro og se disse 8 nøstene,,,og de blir større og større for hver dag:-)
  Hvor lang tid ca.tar der føre dem åpner øyene?

 242. Dyrlegen til Narnia

  Gratulerer til Narnia og Matmor! Dere gjør en flott jobb.

  Narnia er en frisk og sterk hund som tydelig trives med det å være mor. Hun er rolig og avslappet i lag med valpene og takler den nye situasjonen godt. Enkelte lurer på hvorfor Narnia peser. Det er en naturlig fysiologisk respons hos hunden, og slik regulerer hun kroppstemperaturen sin. Mange faktorer gjør at hun nå har økt varmeproduskjon. I tillegg til selve fødselen skal hun også produsere masse melk til valpene. Den store livmoren som har vært hjemmet til alle disse valpene under drektighetsperioden skal også skrumpe sammen igjen, og det er en omfattende ryddejobb kroppen hennes nå skal gjøre. Alt dette krever mye energi og derfor avgis mye varme.

 243. Benjamin

  Kjempekoselig! Takk for at vi får være med på denne store begivenheten.
  Er det mulig å legge ut klipp fra da de faktisk ble født?

  1. Monika

   hei ingrunn..

   du må bla opp og så ser du på høyre side *gikk du glipp av hundefødselen^....
   unnskyld jeg kan ikke så bra skrive på norsk hilsen fra tyskland

  2. Monika

   hei ingunn..

   du må bla opp og så ser du på høyre side *gikk du glipp av hundefødselen^....
   unnskyld jeg kan ikke så bra skrive på norsk hilsen fra tyskland

  1. Rikke

   Veldig koseleg å sjå korleis nydelige Narnia tolmodige steller og vasker sine søte små, så roleg og omsorgsfull. Var også kjekt å få sjå klippet av fødselen i dag. Må innom og titte fleire gonger i døgnet:-) Herlig "slow-tv" Lykke til vidare!

 244. Ingunn

  Jeg har så veldig lyst til å se fødselen,er det mulig? Jeg spolte tilbake ,men kom ikke til fødselen.

 245. IBA

  Har ikke mammaen litt for liten plass i sengen sin? Hun ligger jo på den ene siden hele tiden og får ikke strukket på seg eller snudd seg. Er det kanskje med hensikt slik at hun ikke kan legge seg på ungene? Fanastisk å følge med det herlige kullet og den tålmodige hundemammaen.

 246. Turid

  Kjekt å se hvor tålmodig hun er med valpene. Det ser ut som de vokser mye hver dag, veldig kjekt å få følge med utviklingen til valpene.

 247. Jonas

  Me følger spent med kvar dag ! Er so heldige at ein av kvalpane skal bli vår om ca 7 veker. Gler oss veldig til å møta kvalpen for første gang.

 248. Ingrid Sofie

  Kan dere ikke legge ut en ekstra film fra selve fødselen, sånn som dere har gjort med ultralyd? Ellers har de vokst ser jeg og er skjønne alle sammen. Jeg blir litt hekta, må bare inn og sjekke hvordan mor og barn har det!

 249. Gro

  Hei,
  Min egen hund døde rett før jul, etter snart 16 år sammen med meg. Nå trøster jeg meg med å se på denne nydelige sammensetningen av mor og valper ! :-)

 250. leni

  en hilsen fra Danmark. Tak fordi du lukker os ind i dit hjem. Det er herligt at få lov til at følgene hvalpe og mor. Er inde og kigge mange gange dagligt

 251. brage

  Hei jeg venter valper på min nydelige american Akita tisbe,trenger gode råd før under og etter fødsel::)

 252. brage

  Heisann jeg venter valper på tisba snart,49 dager fra 1 paring i dag,skall æ legge dæm ve pattne me en gang,eventuelt tørke dæm me em håndduk,ha avispappir oppi kassen,håper på noen opplysninger om ka æ ska gjøre,kommer ei å hjelper meg under fødsel,kann selfølgelig ikke la ho være alene,kor lenge må æ være hjemme etter fødsel,mvh brage

 253. brage

  Hei jeg har ei american akita tisbe,som skal føde snart for 1 gang,De er 49 dager fra 1 paring i dag,kor lenge har hørt ca 60 dager.Har orna valpekasse,har lakt oppi pledd,skal æ legge oppi avispappir før eller etter hvalpene er født.

 254. Helene

  Det er rørende å se tilliten og kontakten blikket til Narnia viser sin dyktige matmor. For meg som aldri har opplevd å se utviklingen til så småe valper før kribler det av spørsmål( sikkert dumme): Hender det at hundemor kan "ligge" nyfødte hvalper i hjel? er hvalpene merket på noen måte? Blir di veid? Hadde Narnia hentet opp hvalpen som ramlet utfor sengen opp selv, om ikke Matmor hadde løftet hvalpen tilbake? Kan erfarne hundefolk nå se personlogheten til hvalpene? Er alfahunden der i hvalpeflokken? Lykke til fortsatt. Jeg titter innom her hver dag:)

  1. Hilde

   Hei!

   Valpene er heldigvis uskyldige. Laila setter kamera i nattmodus om natta slik at vi skal se valpene selv om det er lite lys. Vi sjekker nå om knappen har hengt seg opp.

   Hilsen Hilde i NRK Super

 255. john

  Hi,
  I love it!! I'm watching from the USA. Can you leave a light on? The video quality goes down in the dark.

  Thank you!!!

  1. Hilde

   Hi John!

   Laila, the owner, is sleeping in the same room as Narnia and her puppies, so we have to give her the opportunity to sleep But she switches the camera into nightmodus when she turns off the light so that we shall be able to see them even though it’s dark.

   Regards
   Hilde in NRK Super

 256. Kai

  Nydelig å se !! Sultne og friske valper. Narnia er en rolig og omsorgsfull mor,så disse valpene blir nok fantastiske hunder.Sørg for at alle får et godt hjem !!!!!!! Skal følge med hver dag..Lykke til !!

 257. Arne

  Montru det lodne teppet kan forvirra kvalpane? Ville det vore lettare for dei å orientera seg dersom "reiret" var av gras/halm/høy? Bare ein tanke...

 258. Doggie

  Herlige bilder - 1000 takk! Jeg kan jo forstå at dere ikke vil ha lyd, da dette sikkert forgår i hjemmet deres. Vi vil jo ikke avlytte menneskefamilien :), men det ville være veldig kos å höre dyrefamilien av og til...
  Når kan man regne med at de små åpner öynene?

 259. Rune

  Golden Retriever er bare helskjønne hunder og valpene er så bedårende. Gjett om jeg får lyst på valp!

 260. mimi

  .... dette er flott å følge med på - er inne mange ganger om dagen i disse OL tider for å roe meg ned 😀 ....

 261. Sigrid

  Så fine! Man kan nesten se at de legger på seg fra minutt til minutt!
  Jeg tror kanskje at "avspillingen" (streamen) går litt fort, og derfor virker det som Narnia peser eller puster fort.
  Lykke til!

  1. Jenny

   Jeg tror ikke akkurat at Avspillingen går for fort. Narnia puster ganske fort, ja, men pga å ha valper å die dem hver gang kan være slitsomt! Ellers Lagger (hakker) det litt av Avspillingen :)

 262. Gitte

  Hvorfor blir det ikke brukt stor valpekasse? Slik at Narnia kan få strukket seg helt ut og få slappet av, og de små slipper å ligge oppå hverandre...

  1. Gunhild

   Hei
   Oppdretter er den som kjenner Narnia best, og vi stoler på at hun har gjort de beste valgene for henne.
   Vennlig hilsen fra Gunhild i NRK Super

 263. Pirkko

  Hello.
  I am from Finland and following your live proadcasting. I have also an goldenretviewer, his name is Leevi and he will be in this June 13 year old.
  First thing i did this morning, was turn on the computer, and open this site. How long are you going to continue this sending? : )

  I wish you all the best!

  1. Gunhild

   Hello Finland!
   We will continue sending live from these puppies life for about six more weeks. Stay tuned!
   Best regards from Gunhild, NRK Super

 264. Philip

  Veldig artig å følge med på! Hadde det vært mulig å lagt ut litt info om stell og rutiner som eier må foreta seg i tidene fremover? Både i forhold til valpene, men også tispa. Ser for eks. at tispa har vært borte i en time nå, er det da hvile tid i ett annet rom? Interessant å få vite slike ting, kansje flere som ønsker det også. Lykkke til videre :)

  1. Gunhild

   Hei, takk for spørsmål.
   Vi skal komme tilbake med en sak som forteller mer om stell og rutiner, men for tiden har matmor mye å holde styr på. Så svar på slike spørsmål vil komme muligens ut i neste uke.
   Vennlig hilsen Gunhild i NRK Super

 265. gert

  kl 02 25 har tittat till de små sötaliven allt väl,tack till hunägaern och nrk att vi får följa det

 266. Mao

  Mener også at hunden å valpene trenger mere plass! ellers er det veldig koselig å følge med disse herlige skapningene <3

 267. Cathrin

  Koooselig å følge disse herlige små! Skulle ønske de var litt mer forskjellige så man kunne kjenne igjen hver enkelt! (for det går vel ikke an å merke dem på en eller annen måte?) Sitter jo nesten med hjertet i halsen når en av dem klarer å forville seg langt bort fra melken. Ja da, jeg vet, dette går nok bra...

 268. Helene

  For en værdig og klok hundemamma:) Ho fortjene det aller beste no. Eg heie på ho og alle de 8 små, og selvfølgelig dyktige matmor Laila.

 269. Siri

  Enig i at valpekassen er for liten,og tispa peser fremdeles. Blir disse bekymringene delt med oppdretter? Mange som lurer på det samme... Hadde vært fint med et svar:-)

 270. Kirsti

  Fantastisk!!!!Jeg har nå min andre Golden fra Laila,hun leverer superskjønne hunder og er kjempedykig oppdretter!

 271. Anne Berit

  Dette er veldig interessant å følge med på. (Ved tid og stund) Narnia er kjempeflink. Ønsker dere lykke til!

 272. Endre Haga

  Hei

  Flott sending, men kan dere ikke fikse hvitbalansen? Gi Laila et hvitt papir og vis henne hvor hun skal trykke for å fikse det :)

 273. Tove

  Vakker mor og skjønne barn. Kan vere lurt med halsband av ulltråd med forskjellige farger for å ha styring på utviklinga til dei forskjellinge kvalpane. Stor søskenlinheit hos golden nemleg:-) (Håpar dei snart får større plass.) Skal bli artig å følge kullet og reknar med at det blir ein del mas i dei tusen hjem!

 274. Gitte

  Spennede og fint å få følge "mor og barn". Savner lyd! Kan det skaffes? Og er enige at det er liten plass i denne senga. Fine er dem alle :-)

 275. Ulla

  Så spennende å følge med de ni. Utrolig fine valper og mammaen er veldig flink til å stelle dem :) Ble det noe nattesøvn på eierne? Ser Narnia peser like mye som i går, er det varmt for valpenes skyld?

  1. Inger

   Jeg må si at jeg også har reagert på at hun puster tungt og pæser mye. Jeg er selv oppdretter og er ikke vandt med sik oppførsel.

   Om ikke det er sjans for at noe er galt med tispa ( ligger en valp igjen, høy feber (vet det er vanlig med noe forhøyet temp de første dagene) så er det alt for varmt for mor på valpe rommet. Er slitsomt nok å passe på så mange små.

   nå er hun jo hos en erfaren oppdretter som sikkert passer godt på dem... men jeg hadde nok tatt ned tempen i rommet og invistert i en varmelampe om ikke det allerede er gjort...

 276. Ulla

  Så spennende å følge med de ni. Utrolig fine valper og mammaen er så flink til å stelle dem :) Ble det noe nattesøvn på eierne? Ser Narnia peser like mye som i går, er det varmt for valpenes skyld?

 277. Torill

  så spennende og føle med dette,mye bedre enn OL:-) hun virker så varm? Er hun det og når får hun mat og vann.skjønner jo hun har tilgang til det hele tiden,men da katten min fikk unger, likte hun å få servert vann på senga :-)

 278. marianne

  enig i at hun har altfor liten plass,faren for å legge sg på valpene er stor.og hun blir veldig varm når plassen er så liten.men skjønne er di.

 279. Mahsa

  Ååååå så søte de er. Gratulere masse. Jeg fikk ikke med meg fødselen, prøver å spole tilbake men det kommer ikke så langt tilbake. Er det mulig at dere legge linken til fødselen. Det hadde vært artig å se det. Lykke til videre.

 280. Helene

  Hei! Hvordan vet menneskemammaen at alle valpene finner fram til puppene og får mat? Jeg blir så lei meg når jeg ser at noen leter og ikke finner maten.

 281. Mariann

  Vakkert å se på, mor er jo så stolt av sine små<3 Noe større plass til henne har vært bra både for for mor og barn. Lykke til videre <3

 282. sølvi

  Nydelig mamma og søte små valper. Bør ikke de to som ligger oppe i halsgropen på mamma hjelpes ned til maten. Kjempe koselig å følge med på de alle ni.

 283. Kristian B.

  Flott gjeng, men hun virker overopphetet kl 3 på natta, ikke mye søvn på den måten. Kjøligere underlag/temp? Bare en 2-3 grader er stor forskjell. Ulvevalper overlever jo ute de også i vårtempen, de har jo hverandre.
  Hva er greia med det nattlyset som slår seg av og på konstant? Ser like bra uten, og hvis det lager klikkelyd er det nok til sjenanse.
  Hyggelig TV, hilsen fra Midt-Norge.

 284. Vilde

  Synes hun har pustet veldig fort hele veien, selv når hun sover, men det er kanskje vanlig etter man har fått et kull? :)
  Utrolig koselig å se på!

 285. Bamse-Brakar

  Ja viktig med masse friskt kaldt vann,til den nydelige hundemammaen :) har selv en nydelig Golden Retriever gutt på 1 år, verdens klokeste å skjønneste hunderase <3

 286. Doggie

  Er Narnia så sliten, er hun törst eller er det så varmt der hun ligger? Jeg har aldri sett en hund puste og pese så voldsomt så lenge... Men så har jeg heller aldri för sett en 8-barns-födsel. Katten min fikk 6 barn en gang, men den var ganske rolig etterpå. Og hvor er kattenvennen til Narnia, har den vært og hilst på de nyankomne=

 287. Anders

  Så herlige små nøster, og en flink mor. Hvorfor har hun så rask pust når hun ammer valpene? Hun peser også veldig.

 288. Jan

  Hvorfor puster hun så mye? Har hund selv, og har sett tisper rett etter fødsel før, de var mye roligere enn Narnia ser ut?

  1. Gunhild

   Hei du! Valpene kryper rundt, og noen ganger kan det være vanskelig å se alle samtidig. Men alle åtte er der!

   Hilsen Gunhild i NRK Super

 289. caroline

  Så utrolig skjønne valper!
  Kan man forresten ikke spole tilbake til selve fødselen? Jeg skulle gjerne sett når noen av valpene kom, men får bare opp tiden etter at de er født.

 290. Anette

  Super timing. Rett etter at Narnia viste oss hvordan det skal gjøres startet valpefødsel for vår Stella. Hun fikk også åtte valper. Lykke til videre - vi følger med - nye utfordringer ligger sikkert foran oss 😉

 291. Heidi

  Gratulerer med nydelige små. Så koselig å få lov til å følge med på fødselen.
  Det var så koselig å høre pipingen fra de nyfødte i sted. Vår toller-tispe ble helt forvirret og begynte å lete etter hvor lyden kom fra. Hun har selv hatt et kull på 8.

 292. tutta

  så flink hundemamma 😉
  ser ut som hun trenger litt vann og kos ;))
  Gi henne en god klem fra meg, har sett på henne i hele dag

 293. Victoria

  Fantastisk flott å få følge med. Har selv vært så heldig å få være med på hele prosessen fra parring til de flytter til sine nye eiere, dog med Leonberger..
  Ønsker flotte Narnia og valpene lykke til. Gleder meg til å se de vokse og utvikle seg :)

  1. Hundeelsker

   Det er fordi hunder svetter gjennom munnen og hun blir sliten og varm av å passe på alle valpene :)

 294. Trine

  Jeg har fulgt med fra valp nr 3 kom. Hvorfor får ikke moren en klapp og litt kos der hun ligger etter en slik bragd ? Sikkert en mening med det, tenker jeg, derfor jeg spør.

 295. Brit

  Jeg har fulgt fødselen til en fantastisk flink mamma. Det ble vel 8 valper til slutt vel? Gratulerer og lykke til videre med både mor og barn.

 296. Elisabeth

  Hei Laila :)

  Jeg og Frida gratulerer både dere og Narnia med 8 vakre valper.
  Frida er akkurat fylt 1 år og kommer fra din kennel, og jeg er så evig takknemlig for henne :)
  De som skal få disse valpene som et nytt familiemedlem, kan bare glede seg. Laila har fantastiske Golden med verdens beste gemytt :)

 297. Ulla

  Husk å gi henne vann, hun har mistet mye væske. Ikke minst når hun slikker ungene, er veldig flink til det!

 298. Beate

  Tusen takk for at dere deler dette med oss? Jeg ser det står det ikke er lyd, men det var lyd. Var veldig hyggelig med de små valpepipene om dere har mulighet til å fortsette med det? :-)

 299. GeirS

  Hei! Gratulerer med nye valper! Har dere fått nye eiere til alle sammen? De er kjempesøte! Lykke til!

 300. Trine

  Fantastisk å se. Jeg har ei Golden-tispe på 9 måneder på for, og når hun blir gammel nok og alt er i orden med henne, skal hun ha valper. Derfor moro å se hvordan det er :-)

 301. Ulla

  Gratulerer med seks helskjønne valper! Narnia er en superflink mamma <3 Takk for at dere deler dette med oss 😀

 302. baard

  Gode minner fra min Tanja. Hun så ut som hunden deres,men hun var blanding labrador retriever/ flatcoated retriever.Hun fikk 9 velskapte valper. Lykke til:)

 303. BERTHE

  Hei NARNIA (pent navn og nydelig er du!)

  ÅHåååååååååååååååååååååå håper det går godt med deg!

  GOD KLEM fra stor dyreelsker.

 304. LAONA

  De valpene er bare så søte og Narnia er og søt men til noe viktigere såååååååååkult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 305. silje123

  jeg har en hund som skal ha valper i vår og vi har 6 stykker med border collien vår. men jeg lurer på en ting hvor langt er hunden på vei og er det lenge til hun får valper. kan dere svare meg. plis hilsen silje

  1. Hilde

   Hei Silje!
   Nå er det rett før fødselen, det er ikke lenge til valpene kommer!
   Hilsen Hilde i NRK Super

 306. Bodil

  Hei
  Jeg er ei bestemor som har vært med på mange hundefødsler
  Den første var en en golden
  Jeg syns det er spennende at der skal følge tispa...
  Jeg filmet da vi fikk 11 newfoundlendere, glemmer ikke det
  Jeg sier tvi tvi
  Klem fra mormor Bodil

  1. emma seline

   Emma seline berglun♥♥♥♥ Jeg elsker nrk super aldri slutt med det jeg likte danseakademie best.emma celine♥♥♥♥♥

Informasjon

NRK Super er NRKs kanal for barn. På denne siden kan du se aktuelle programmer i nett-TV, spille spill, lese om og delta i aktiviteter i forbindelse med programmene.

Kontakt

Epost: info@nrk.no

Telefon: 23 04 70 00

Redaktør NRK Super: Hildri Gulliksen

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen