Derfor sank Titanic

Derfor sank Titanic

For 100 år siden sank skipet Titanic. Hvordan unngår man slike ulykker i dag?

Da Titanic seilte avgårde til Amerika og New York for 100 år siden, ble det sagt at skipet aldri kunne synke. Men Titanic traff et isfjell og sank - og dét på sin første tur på havet!

Se alle episodene av Newton i nett-TV

Selda treffer båteksperten Elin for å finne ut hvordan dagens båter bygges. Blir de bygget på en annen måte enn det Titanic ble?

Se video:

Newton ser du på NRK Super på søndag kl. 18.30.

Delta i Newtons konkurranse. Hva har blitt most her?

I gamle dager målte tømmerhoggerne antall felte trær i liter! Les mer her.

Del din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Sabrina

  oooooooooooooooooooooooooooowww grattis! är det en vinst eller nåt du köpt..? idag asatulvs tävlingen med gravidsmycket hos carolina 1979. tänkte bara, om du är med där o tävlar.. min nya tävling som jag skulle ha, har ännu inte hört av sig. :/ vad göra? mailbomba? jaaa, idag slår det nog 200 strecket, jag hade 12 nu sist när jag kollade. det är ju bara hälften kvar. och kvällen är ung. eller ja. kvällen är ju knappt ens född än.

 2. Nusibah

  skal se på filmen idag holder sikkert til å gråte fordi så litt fra youtube my heart will go on er bra elsker den skal se den i 3D

 3. jonas

  jeg er ekspert på titanic jeg har studert båten i 3 år jeg vet at det var akkurat 1415 mennesker som døde den natten hvis du har sett filmen titanic så er det bare tull det med rose og jack de bare lagde de to menneskene så filmen kunne ha en handling ellers så ville det blitt kjedelig titanic hadde 15 vantette skott skipet kunne flyte med 4 av de fylle av vann men det begynte med 5 fylle skott titanic kunne fått hjelp a et skip som var i nærheten men titanic svarte stygt til de på det skipet så derfor skrudde de av radioen.Dette er e liten dokumentar av Jonas

 4. sara

  jeg kan ikke slute å gråte EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE sitalt slut

 5. Andrine

  Jeg har hatt om den båten på skopen.der som livbåtene ble fune ble tictanik funne 22mill eller noe annet fra livbåtene .Jeg kan mye mer men jeg har ikke tid til å skrive mer. HADE: )

 6. Maren Elisabeth

  Jeg syntes det er veldig bra det de har gjort med nye båter, nå kommer jeg til og slippe og være så redd når jeg kjører båt !!, jeg gleder meg til neste båttur var livredd før for båter, t.o.m cruise ship

 7. Laura

  Jeg kan KJEMPE mye om Titanic!

  Det er utrolig spennende, og kan masse om det.

  Har sett filmen, den er utrolig trist,hvartfall når jack dør ;'(

  Det tok faktisk 3 år å bygge skipet 😮

  Men, hvordan var liksom plutselig isfjellet midt i havet?

  1. Hanne

   Hei Kine!

   Det stemmer på en prikk! Og siden det snart er 12. april, runder vi opp og sier det skjedde for 100 år siden!

   Hilsen Hanne i NRK Super

  1. Hanne

   Hei Victoria Marie!

   Det var fordi de trodde Titanic var så stødig at skipet ikke kunne synke, og da var det ikke nødvendig med så mange livbåter! Men der tok de grundig feil, dessverre.

   Hilsen Hanne i NRK Super

   1. Louise

    Nei de trodde ikke at båten var så stødig!!! De trodde Titanic aldri kom til å synke!!! Så der tok du vist litt feil!!!!

  2. alida

   de kunne hatt mere livbåter det har jeg lest. sånn. ca.20-26 flere tror jeg det var.
   Men sjefen eller hvem det nå var ville ikke at det skulle se så fullt ut på dekket. :(

Informasjon

NRK Super er NRKs kanal for barn. På denne siden kan du se aktuelle programmer i nett-TV, spille spill, lese om og delta i aktiviteter i forbindelse med programmene.

Kontakt

Epost: info@nrk.no

Telefon: 23 04 70 00

Redaktør NRK Super: Hildri Gulliksen

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen