Foto: NRK

Eksotiske frukter

Informasjonen under er ikke i samarbeid med Terje Ness.

I helgens episode av Barnas Restaurant lærer deltagerne å lage dessert med ulike frukter og bær.

Trykk her for å se episoden!

Under får du noen ekspempler på frukt som ikke er så vanlig i Norge, men som kan være en morsom variasjon til epler, banan og appelsin.

Cherimoya
Cherimoya er en dessertfrukt. Man kan servere den i halvdeler og spise den naturell fra skallet med skje.
Cherimoya anses å være en av de aller beste fruktene som finnes.
Smaken er delikat og kan beskrives som en blanding av ananas, jordbær og banan.
Kjernene skal ikke spises, men de er lette å fjerne.
Moden cherimoya har en noe mørkere farge, og gir etter for et lett trykk.
Cherimoya

Feijoa
Feijoa er en deilig dessertfrukt. Man kan enten skrelle den, eller servere den i halvdeler og spise den naturell fra skallet med skje.
Smaken er veldig intens søt-syrlig og sterkt aromatisk.
I midten av frukten er det noen små kjerner, som også kan spises.
Moden feijoa skal dufte godt, og gi etter for et lett trykk.
Feijoa

Litchi
Litchi har vært regnet som en av de mest fornemme fruktene i Kina.
Litchi skrelles først ved å ta av skallet med fingrene eller en spiss kniv. Frukten kan deretter spises naturell.
Fruktkjøttet er hvitt, glinsende og saftig, og smaken er utsøkt mild, søt, krydret og aromatisk.
I midten er det en brun hard kjerne som ikke skal spises.
Frukten skal være høstet moden. Skallet skal da være knudret og brunt eller rødbrunt i fargen.

Litschi

Mangostan
Mange anser denne frukten for å være den mest velsmakende og mest eksklusive tropiske frukten som finnes.
Mangostan spises naturell. Den beste måten å skrelle mangostan på, er å skjære igjennom skallet på midten av frukten uten å skade fruktkjøttet, og så vri de to halvdelene hver sin vei.
Det hvite fruktkjøttet er delt inn i 4/6 båter som kan minne om hvitløksbåter.
Smaken kan beskrives som en blanding av fersken og ananas, samtidig som den er forfriskende syrlig med fyldig sødme.
Mangostan høstes moden.

Mangostan

Pepino
Pepino kommer opprinnelig fra Peru der den vokser på små trær.
Pepino er god å spise naturell.
Fruktkjøttet er gult, saftig og mykt, som oftest helt uten kjerner. Skulle det forekomme kjerner kan disse spises.
Smaken er deilig og aromatisk og kan minne om en blanding av pære, aprikos og melon.
Moden Pepino gir lett etter for trykk, og er gul med lilla striper.

Pepino-foto-wikipedia

Kilde: frukt.no
Bilder: Colourbox og Wikipedia

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar