En forrett fra havet

Kamskjellgalette med selleri - 4 porsjoner 

100 g sellerirot
100 g sukkererter
1 ss smør
1 ss vann
salt og pepper

200 g fenikkel
50 g grønt eple
75 g stilkselleri
2 anis
½ g safrantråder
2 dl olivenolje
4 dl appelsinsaft
salt og pepper

6 kamskjell
salt og pepper
litt olje

Sauce Vierge

300 g smør
1 dl soyasaus
4 sjalottløk
3 ss finkuttet gressløk
2 ss finkuttet estragon
3 ss finkuttet dill
2 hvitløkfedd
sitron

Sånn gjør du det: 

Skjær sellerirot og sukkererter i tynne strimler. Damp dem møre (myke) i litt smør og vann. Ha på salt og pepper.

Kutt fenikkel, grønt eple og stilkselleri i små biter. Tilsett anis og safran og bland det i 1 dl olivenolje. Hell i appelsinsaft og kok dette til det blir mørt, ca 20 minutter. Mos dette godt og hell i resten av olivenoljen. Tilsett salt og pepper.

Skjær hvert kamskjell vannrett i 5-6 skiver. Legg kamskjell-bitene i en sirkel, halvveis oppå hverandre, som takstein. Bruk gjerne et oljet bakepapir 10 cm i diameter for å legge sirkelen. Vend disse over i varm stekepanne. Stek dem ca 40 sekunder i olje på varm stekepanne, (de skal få en gylden brunfarge)  Stek kun på en side. Løft dem opp av pannen med stekespade.

Legg først sellerirot og sukkererter på tallerken. Plassér kamskjellgaletten oppå og strø over finhakket gressløk.

Fordel fenikkelmos og Sauce Vierge rundt om på tallerken.

Sauce Vierge

Smelt smøret, det skal bli brunt. Det er viktig å røre slik at det ikke blir brent. Når det har en fin gylden farge siles smøret. Bland inn soyasaus, sjalottløk, hvitløk og urter. Smak til med sitron. Når urtene er oppi er det viktig at sausen ikke koker, for da blir urtene brune.

Lykke til!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar