Dyrevenn
Foto: NRK

To av kattungene klarte seg ikke!

Det er en trist dag i kattefamilien, de to minste ungene døde etter bare to dager. De var for små ved fødselen og har ikke klart å ta til seg nok næring. Matmor har fulgt dyrelegens råd, men naturen kan ikke alltid styres. Dyrlege Lise Solem har fulgt Isobel fra i høst og har fulgt prosessen tett.

Hun skryter veldig av Hilde og den jobben hun har gjort for å få kattungene til å greie seg.

Hun sier til Dyrevenn at de to første ukene er spesielt kritiske når kattungene er født for tidlig, og det er mange ting som kan være årsaken til at kattunger dør disse første to ukene.
De som er født for tidlig er ofte dårligere utviklet enn de som har ligget inni magen så lenge som de skal. Det kan godt være det er det som er skjedd her, at det er et eller annet organ som ikke har utviklet seg slik som det skal og da kan ikke den lille kattekroppen fungere utenfor magen.

De snakker ofte om noe de kaller "Fading Kitten Syndrom" hvor noen kattunger rett og slett gir litt opp før de er blitt to uker. Og dette er dessverre sånt som skjer som ingen kan kan gjøre så mye med.

- Dyreverdenen er egentlig ganske brutal. Hvis Hilde ikke hadde hjulpet til , så kan det godt være at ungene allerede hadde vært døde, sier dyrlege Lise Solem.

Dyrlege Lise tror ikke Isobel kommer til å savne kattungene som nå er døde.

- Hun har fortsatt kattunger hos seg som hun må ta seg og som vil ta hennes tid og oppmerksomhet.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar