Fiskesuppe

Dette er suppe til 8 personer:

  • 600 gram fiskefilet av hvitfisk uten skinn og ben.
  • 600 gram laksefilet
  • 40 hele blåskjell
  • 250 gram pillede reker
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • 1 løk
  • 1,5 liter fiskekraft
  • 4 dl. fløte
  • 3 dl. creme fraiche
  • 100 gr. usaltet meierismør
  • ½ sitron
  • Grov pepper
  • Litt friske urter

Sånn lager du en god fiskesuppe: 

  • Skjær fiskefilet i litt store biter
  • Skrell grønnsaker
  • Del purre i 5 cm lange biter og del bitene i to. Del videre opp i tynne strimler.
  • Del opp gulrot i samme lengder som purre, lag tynne skiver og legg  i stabler, kutt dem som purren.
  • Løken deles i 4, ta ut båter og skjær dem som de andre grønnsakene.
  • Mål opp 1,5 liter med fiskekraft og kok opp.
  • Ha i 4 dl med fløte, 3 dl. creme fraiche og 100 gr smør og kok opp.
  • Ha i grønnsakene og la det småkoke i 3 min.
  • Legg i fiskebitene og ta gryta av pannen.
  • Rett før servering tilsettes blåskjell, reker og saften av en halv sitron. Da må det ikke koke.
  • Øs opp i skåler, kvern over litt pepper og legg på litt friske urter.

Lykke til!

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar