Foto: NRK

Flere oppskrifter på ceviche

Oppskriftene under er ikke i samarbeid med Terje Ness.
Ceviche kan lages av laks som du så barna i Barnas restaurant gjorde. Men det kan også lages av torsk eller kveite.
Her får du to oppskrifter på ceviche av hvit fisk.

Ceviche av kveite
Til fire personer

300-400 g frisk hvit fisk, f.eks. kveite
saft fra lime og sitron
1 håndfull solmodne plommetomater eller cherrytomater
1 løk
1 håndfull frisk koriander

Slik gjør du:
Fisken renses for bein og skjæres i terninger. Saft fra lime og sitroner presses over fisken til den er nesten dekket.

Kjernene og saften fjernes fra tomatene. Tomatkjøttet skjæres i strimler og blandes med fisken sammen med veldig finhakket løk og koriander.

Cevichen skal stå og trekke i kjøleskapet i 1/2 til 1 time før den serveres.

(Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR)

Ceviche av kveite

Cevichen kan serveres i små glass. Foto: Fra TV-serien Mat med Anne/DR

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceviche av torsk med rosépepper og koriander
Til fire personer

400 g fersk torskefilet
1-2 lime
1-2 sitroner
2 sjalottløk
1 bunt eller pakke frisk koriander
salt og pepper
1-2 ts rosépepper
litt tørket chili etter smak
4 ss god olivenolje

Slik gjør du:
Torskefileten skal være uten bein. Den skal skjæres i små stykker. Del fileten 2–3 ganger på langs, avhengig av størrelsen og skjær opp i mindre stykker, på størrelse med en halv-trekvart lillefinger.

Skjær løken i veldig fine skiver. Press sitrusfruktene. Bland fisk og løk og hell sitrussaften og olje over. Ha på salt og pepper, chili og rosépepper.

Det er en stor forskjell på hvor sterk chevicen som blir servert rundt omkring er. Den skal ikke være brennende, men krydret, og du skal kunne føle de fine, fruktige nyansene av rosépepper i samspillet mellom fisk, løk, sitron og koriander.

Plukk fine korianderskudd og ha i en passende mengde. De skal lyse opp og gi smak, men det skal ikke være en koriandersalat. Spar litt koriander som du har i rett før servering.

Cevichen må stå i minst en time, så den kjemiske prosessen får arbeidet med fisken. Dette er ikke bare rå fisk med litt sitronsaft på toppen. Jo lengre den står, jo mer virker syren og tilbereder fisken. Man kan også vente med ha på oljen til syren har virket i en time alene. Det gir mer gang i prosessen. Det er bare å prøve seg fram.

Server veldig godt brød og eventuelt en god salat til cevichen.

(«Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR)

Ceviche av torsk

Det er viktig at fisk og sitrussaft får virke sammen, så denne retten må lages en stund før den skal serveres.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar