Forrett – finale

Ovnsbakt ørret

med blomster, hvit asparges og kjørvelsaus ( 6 porsjoner)

  • 6 fileter hardangerørret
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 stk. sort helpepper
  • ½ laurbærblad
  • 2,5 dl hvitvin
  • 1 dl. fløte
  • 350 g usaltet smør
  • 1/2 potte med kjørvel (plante)
  • ca 1/2 stk. presset sitron
  • 1 ts. sukker
  • 12 stk hvite asparges
  • Salt og pepper

Sånn gjør du for å lage ovnsbakt hardangerørret:

Vei fileten.
Skjær ørreten i stykker på 100 gram hver.
Legg fisken på smurt brett.
Krydre med salt og pepper.
Bakes i ovnen på 180 grader i 5 minutter

Kjørvelsaus:

Løk, pepper, laurbærblad og hvitvin kokes inn til det blir halvparten.
Avkjøl og rør inn smøret.
Sil og ta så mye salt og pepper du liker.

Hvit asparges:

Skrell aspargesen.
Kok i vann med rikelig salt og 1 ts sukker i 2 ½ minutt
Avkjøl i vann med isbiter

Når det skal serveres:

Varm aspargesen i en gryte med litt vann og smør.
Varm opp sausen og tilsett kjørvel og sitron.
Legg aspargesen på tallerken med fisken på toppen.
Hell sausen over fisken og pynt med friske blomster.

Lykke til!

 

 

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar