Hovedrett av okse

Posjert oksefilet til fire

Dette er en middagsrett med mange ingredienser. Det kan være greit med litt hjelp fra en voksen.

Dette trenger du:

600 gram oksefilet
4 dl oksekraft


Potetmos

160 g skrelte mandelpoteter
30 g olivener
1 del olivenolje
2 ss hakket gressløk

 

Saus

1 dl madeira
3 dl oksekraft
1 ss usaltet smør

 

Sopp

2 ss smør
120 g kantareller
100 g shiitakesopp
60 g vaskede spinatblader
salt og pepper


Salsa verde (grønn saus)

1 liten bunt persille
noen peppermynteblader
basilikumblader
litt gressløk
1 sjalottløk
½ hvitløksfedd
1 ss kapers
1 ts dijonsennep
Litt sitronsaft

 

Sånn gjør du det:

Kjøtt:

Skjær kjøttet i fire stykker, hver på 150 gram. Dryss på salt og pepper. Kok opp kraften, senk varmen til kraften holder 65 grader. Legg kjøttet i. Vent i 15 minutter før du tar opp kjøttet.


Potetmos:

Skjær potetene i biter. Kok dem skikkelig møre (myke), hell av vannet. Rør potetene til grov mos. Bland i hakkede olivener, litt av oljen og gressløken. Tilsett litt salt og pepper og smak!


Saus:

Kok madeira til det blir halvparten igjen. Tilsett kraft og kok igjen inn til det halve. Bland i smør like før servering.


Sopp:
Stek soppen i smør. Bland spinaten i og smak til med salt og pepper.


Salsa verde (grønn saus):
Finhakk alt for hånd med kniv. Ta i så mye dijonsennep og sitronsaft som du synes er godt.


Servering:
Del oksefiletene vannrett i to. Dekk den ene halvparten med saus. Legg sopp, potetmos og saus rundt.

Dette blir godt!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar