Foto: NRK

Hvordan dekker du et bord?

Informasjonen under er ikke i samarbeid med Terje Ness.

Å servere mat handler om mer enn å bare lage den.
Det kan du se i denne ukens episode av Barnas restaurant.

Så hva er reglene for å dekke et bord? Det finnes mange, og du kan velge din egen vri. Men her er noen tips:

Begynn med å legge på en fin duk om du har. Så dekker du på tallerkenene. Prøv å fordele tallerkene likt over bordet, og pass på at de ligger like langt fra kanten av bordet alle sammen. Passelig avstand er to fingerbredder.

Nå kan du legge på bestikket til hovedretten. Det er de store "vanlige" knivene og gafflene. Kniven skal ligge på høyre side, og gaffelen på venstre.

Så kan du plassere ut bestikk til forrett og dessert, men bare om du har tenkt til å servere forrett og dessert.

Glasset setter du på høyre side, ovenfor kniven. Og tilslutt legger du en fin serviett enten på tallerkenen, eller på venstre side av gaffelene.

dekke-bord2

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar