Jølstralefse

Dette treng du:

6 dl kefir
4 dl H-mjølk
2 ts sukker
3 ts hjortesalt
2 ts bakepulver
ca. 1,5 kg kveitemjøl

Kling:

1 kg smør
1 pk. fløyte
5 dl rømme
2 ts kanel
3–4 dl sukker

Slik lagar du jølstralefse:

Bland sur og søt mjølk. Bland bakepulver og hjortesalt i litt mjøl og rør det inn i mjølka. Ha i 2/3 av mjølet og bland forsiktig, bruk sleiv. Ha i resten av mjølet til deigen er passe fast. Er deigen for laus, vert leiven lett tynn på midten. Er han for fast, vert han tung å kjevle. Del deigen opp i 10–12 emne og bak tynne leivar. Steik på varm takke, den sida som ligg mot bordet er retta på leiven og skal ligge opp på hella. Pakk inn etter kvart.

Og klingen:

Rør smør og sukker og så fløyten og rømmen. Når klingen er ferdig skal den bli glatt og smidig og lett å smørje. Smør lefsene når dei er kalde. Smør på kling og brett leiven dobbel.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar