Knut-Sverre Horn/NRK

Kan dette bli politidyr?

Rundt omkring i verden er det mange dyr som jobber i politiet, for det meste hunder og hester. Nå har politiet i Sibir i Russland lyst til å ta i bruk et nytt dyr, reinsdyr.

Politiet i fylket Yamalo-Nenets i Sibir er nemlig lei av at kriminelle stikker av fra dem på reinsdyrslede, og nå vil de ha egne reinsdyr som kan trekke dem gjennom de store øde områdene.

- Vi har jo snøskutere og de bruker vi mye. Problemet er at snøskutere er maskiner og maskiner kan få problemer. Et reinsdyr kan fortsette å løpe så lenge det vil, mens en snøskuter kan få motorstopp, sier en politimann.

Han mener også at det er mange steder som de ikke kan komme frem til med snøskuter, som de kan komme til med reinsdyr og slede. I tillegg til å fange tyver må nemlig politiet ofte hjelpe folk som har gått seg vill eller skadet seg ute i naturen.

Tanken om politi-rein er ikke så veldig gammel, og for to år siden ble det laget regler for hvordan politiet skulle ta vare på reinsdyrene dersom de skulle kjøpe dem inn. Der står det at reinsdyrene skal ha seks kilo reinlav og ett kilo brød om dagen som for.

Visste du forresten at vi i Norge har noe som heter "Reinpolitiet"? Det er politifolk som jobber ute i naturen i Troms og Finnmark. Der passer de blant annet på at alt går riktig for seg i reinflokkene som beiter. Men reinpolitiet i Norge bruker ikke reinsdyr til å kjøre med, de bruker snøskuter.

Nesten midt i Sibir i Russland ligger Yamalo-Nenets fylke.

Nesten midt i Sibir i Russland ligger Yamalo-Nenets fylke.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar