Kjøttkaker i brun saus

Dette trenger du til kjøttkaker for fire personer:

500 gram malt oksekjøtt
2 ts salt
1 ts pepper
½ ts ingefær
½ ts revet muskat
2 ss potetmel
1 egg
1 ss finhakket løk
2 dl vann eller melk
smør til steking

Sånn gjør du det: 

  • Rør kjøttdeigen i en bolle til den blir seig sammen med salt, krydder og potetmel
  • Bland inn egg og finhakket løk
  • Hell i vann eller melk, litt om gangen
  • Lag litt store og runde kjøttkaker
  • Stek kjøttkakene til de blir brune i stekepannen.
  • Legg dem i sausen til de er gjennomkokte.

Brun saus:

5 dl. oksekraft
25 gram hvetemel
25 gram smør
1 dl. fløte

Sånn lager du brun saus:

  • Smelt smøret i en kjele til det blir brunt
  • Ha i melet og la det bli brunt mens du rører i stekepannen
  • Hell litt og litt kokende kraft eller vann oppi til du får en glatt saus.
  • Tilsett så mye salt og pepper du synes er godt og litt fløte til slutt

Kan serveres med kokte poteter, gulrøtter og ertestuing.

Håper det smaker!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar