Klimaskolen 4: Hvorfor er klimaendringer dumt?

I "Klimaskolen" får du fem dager på rad vite litt mer om klima, miljø og klimaendringer.

Del 4: Hvorfor er klimaendringer dumt?
I del 3 fikk du vite at klimagasser som CO2 og metan fører til global oppvarming. Forskerne har nettopp funnet ut at 2015 kan bli det varmeste året noensinne.

Høyere temperaturer på jorda er ikke bra. Det fører til blant annet at isen på nordpolen og sydpolen smelter. Da har ikke selen noe sted å føde unger, og isbjørnen finner ikke mat. Og land som er veldig lave kan forsvinne under havoverflaten.

Global oppvarming gjør også at været blir verre mange steder. Noen steder blir det tørke, andre steder blir det ekstremt regnvær, flom, stormer og orkaner.

Noen tror at det ikke er global oppvarming, f.eks. fordi sommeren i år var ganske kald i Norge. Men for å se om det har vært klimaendringer, må man se på minst ti og ti år av gangen. Og da ser vi at de ti siste årene har vært mye varmere enn det pleier.

Hvis vi ikke stopper klimaendringene, kan vi få flere naturkatastrofer, dyr som dør, mennesker som sulter og andre store problemer. Det er altså viktig å hindre at det blir verre enn det allerede er. Hva vi kan gjøre for å hjelpe klimaent og miljøet, får du vite mer om i Klimaskolen del 5.

Lær mer om global oppvarming i dette videoklippet:

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar