Lag ditt eget lyssverd

Har du kraften med deg? Lag sverdet og prøv selv!

Med enkle grep kan du lage et ekte lyssverd, slik som Luke Skywalker har i Star Wars. Vil du vite mer om Luke Skywalker, den vakre prinsesse Leia, og onde Darth Vader? Hør historien om Star Wars.

Lag ditt eget lyssverd

Brage har laget sitt eget Star Wars-lyssverd. Foto: Karen Friivik

Du trenger:

Et plastrør – på bildet er det brukt en leke fra Tusenfryd

En lommelykt

Et lokk

Aluminiumsfolie

Teip fast en lommelykt i ene enden av røret. Sett ett lokk foran på røret og teip aluminiumsfolie på lokket. Da blir lyset sendt tilbake som et speil, og det lyser som et lyssverd!

RARE FAKTA OM STAR WARS

Den første filmen om Star Wars kom i 1977, men i starten var det nesten ingen som trodde Star Wars kom til å lykkes. Faktisk fikk George Lucas nei fra Universal Studios da han foreslo for dem å lage filmen i 1973.

De fleste skuespillerne var unge og ukjente, og tre ulike personer spilte Darth Vader. Vektløfteren som spilte den første Darth Vader var så overbevist om at filmen kom til å feile at han nektet faktisk å ha navnet sitt på rulleteksten.

George Lucas planla opprinnelig ni filmer, men i starten ble kun de tre i midten laget. Senere kom tre filmer som var før de tre første, og nå skal det faktisk komme tre nye som er helt til slutt. Forvirret? Den neste filmen, nummer sju, skal i hvert fall slippes i 2015.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar