Foto: NRK

Lurer du på noe om NRK Super?

Vi oppdaterer denne saken etterhvert med svar på de vanligste spørsmålene.

Serier og NRK Super-programmer.
Hvor er de blitt av, når kommer de tilbake?

Hvorfor finner jeg ikke den serien jeg liker eller akkurat den episoden på nett? - Når vi kjøper inn en serie så betaler vi for rettigheten til å vise den i en viss periode. Vi kan for eksempel kjøpe rettigheten til å vise hver enkelt episode av en serie i en uke med to repriser. En annen serie kjøper vi for visning av hver episode i 30 dager med en reprise. Derfor varierer det også hvor lenge episodene til de forskjellige seriene ligger ute i Nett-tv .

Hvorfor kan jeg ikke se alle seriene på nett i utlandet? - Mange av seriene kjøper vi bare inn for visning i Norge. Da blir de blokkert i andre land.

Kommer det flere sesonger av Ghost Rockers? Sesong 2 går nå. Det er ikke planlagt flere sesonger utover det.

Kommer det ny sesong av Hotell 13? - Nei, serien er avsluttet med 2 (lange) sesonger og en film eller lang episode i midten.

Når kommer neste sesong av Alle sammen sammen? - Alle sammen sammen er avsluttet og det blir dessverre ikke flere sesonger av denne serien.

Kommer det flere sesonger av Jenter? - Ja. Neste sesong av jenter går høsten 2016.

Kommer det flere sesonger av Dauinger? - Nei, men forfatteren Arne Berggren har skrevet flere bøker i serien du kan lese.

Nettjenter - Vi kommer ikke til å sende mer Nettjenter.

H2O - Vi kommer ikke til å sende mer H2O.

Kommer det ny sesong av Barnas restaurant? Kan jeg være med i den nye sesongen. - De holder på å lage en ny sesong nå, vi har alle deltagerne klare. Den kommer sannsynligvis på TV våren 2016. Hvis vi trenger deltagere til enda en sesong kommer vi til å si fra om påmelding på nettsidene.

Galakseparken? - Sesong 1 sendte vi om igjen på TV i april 2015. Det er bare laget 3 sesonger, vi har alle sammen.

Kommer det en sesong 3 av Barn ingen adgang? - Foreløpig ikke.

Kommer det ny sesong av Spartikkelmysteriet? - Alle tre sesonger av spartikkelmysteriet ligger i Nett-tv.

Kommer det flere sesonger av Helt hekta? - Nei, vi har kjøpt alt som er laget av serien. Det finnes kun 2 sesonger.

Kommer det ny sesong av M.I. High? Vi har kjøpt alle som er laget til nå.

Kommer Mille igjen? Antagelig ikke.

Skal dere sende mer Min litt berømte familie? Vi har ingen planer om det.

Skal det lages mer Kampen? - Foreløpig ikke.

Kommer det ny sesong av Dyrevenn? - Ja til høsten allerede!

Kommer det noen nye serier som ikke er vist før? - Jada, det kommer stadig nye serier som ikke er vist før. Så følg med på NRK Super!

Kommer det sesong 3 av Best i mest? - Det er ikke planlagt en sesong 3 av Best i mest i nærmeste fremtid.

Hvorfor sendes ikke iCarly på nett - nrksuper? - Det er fordi vi ikke har nettrettigheter på serien.

3D - online-spillet for pc, Superia, kommer ikke tilbake.

Andre spørsmål:

Hvorfor man ikke kan se alle programmene til NRK Super når man er i utlandet? - Når du er i utlandet blir du automatisk sperret slik at du ikke kan se mange av programmene som sendes på NRK Super nett-TV, eller andre TV -kanaler. Grunnen til dette er at TV-selskapene har avtaler som låser dem geografisk på hvor de har retten til å vise programmene.

Er Fantorangen en gutt eller en jente? - Det er ingen som vet om Fantorangen er en gutt eller en jente.

Når er neste audition til noe? - Det vet vi ikke, men vi kommer til å si ifra på nettsiden om vi skal holde en audition.

Må man bo i Oslo for å være med på noe NRK Super lager? - Det mest praktiske er skuespillere som bor i Oslo-området som vi kaller det. Men vi har også produksjoner med deltagere fra hele landet.

Hva heter sjefen for hele NRK Super? - Hun heter Hildri Gulliksen.

Kan jeg få etternavnet, adressen og/eller instagramnavnet til de jeg har sett på NRK Super? - Nei, vi gir aldri ut kontaktinfo til barn som er deltagere eller skuespillere i våre programmer.

Når startet NRK Super, og hvorfor? - NRK Super startet sendingene på TV 1. desember 2007 fordi NRK ville lage best mulig TV, nett og radio-innhold til norske barn.

Newton om pubertet - Vi lager Newton mest for de eldste barna, men mener det er viktig at alle barn skal oppleve at kropp er naturlig, og noe som utvikler seg i hele barndommen til man er blitt voksen. Line som er programleder Newton er lege og kan masse om dette. Vi er stolte over å få presentere pubertet på en god måte til norske barn. Så kan jo du velge om du vil se på det eller ikke.

Legg igjen en kommentar