Foto: NRK

Oppskrift på dessert fra Barnas Restaurant

Se programmet her!

Rabarbrakompott med vaniljeparfait
Vaniljeparfait:
75 g sukker
1 dl vann
6 eggeplommer
½ skrapet vaniljestang
5 dl fløte

Kok opp sukker og vann. Ha eggeplommene og vanilje i en kjøkkenmaskin, og pisk de lett sammen. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggeplommene, og pisk på medium hastighet til en lett og luftig konsistens. Piskes til den er kald. Pisk fløten til krem, og vend inn i eggeplommene med en slikkepott.
Hell i en form og sett i frysen. Det tar ca. 3-4 timer å fryse. Bør tas ut av frysen 15 min før den skal serveres, da er det lettere å kutte den og smakene kommer bedre fram.

Rabarbrakompott:
1 kg rabarbra
500 g sukker
½ vanilje
3 stjerneanis
2 dl vann
Mynte til pynt

Vask rabarbraen og kutt den i 3 cm lange biter. Kok opp sukker, vann, vaniljestang og anis. Tilsett rabarbrabitene, og kok dem til de er møre. La kompotten avkjøle seg, og ta ut vaniljestangen og anis.
Pynt med mynte.
Serveres romtemperert.
rabarbrakompott

Sjokoladeterte med blodappelsinsalat
Sjokoladeterte:
Terteskall
500 g mørk sjokolade
400 g fløte
1 ss honning
100 g smør
Sitronverbena til pynt

Hakk sjokoladen i mindre biter. Kok opp fløte og honning. Hell den varme fløten over sjokoladen. Rør inn smør med en slikkepott. Når sjokolademassen er glatt og blank har du den i en sprøytepose og fyller den i terteskallene.
Settes på kjøl i en time før servering eller til fyllet har satt seg. Dryss litt kakao over toppen.
Pynt med sitronverbena.
Serveres romtemperert.

Blodappelsinsalat:
Kutt av topp og bunn på blodappelsinen. Skjær av skallet slik at blodappelsinen bare har kjøtt, og skjær ut filetene. Før servering blandes finkuttet sitronverbena sammen med blodappelsinbitene.
Smak til med melis hvis det er litt syrlig.
terte

Bær med sabayon
Sabayon:
250 g sukker
6 eggeplommer
1 vanilje
2 dl appelsinjuice
2 plater gelatin
Sitronmelisse til pynt

Skrap ut frøene av vaniljen, kun frøene skal brukes.
Væske og sukker kokes til 118 grader. Ta av fra varmen. Pisk den varme væsken sammen med 2 plater gelatin og eggeplommene på middels hastighet, og så på fullt til sausen er kald.

Bær:
Bringebær
Blåbær
Rips
Bjørnebær
Jordbær
Kutt bjørnebærene og bringebærene i to og jordbærene i fire. Bland alle bærene sammen, og hell sabayon over. Pynt med sitronmelisse.
bær

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar