Foto: NRK

Oppskrift på Pasta Bolognese

I denne episoden av Barnas restaurant skal barnekokkene først lage mat, og så servere den til en kjendis. Men ikke hvilken som helst kjendis. De har fått besøk av selveste Alex Rosén!

Trykk her for å se programmet.

alex rosen ankomst

Og slik lager du Alex Roséns yndlingsrett:

Pasta Bolognese
Til 2 personer

¼ selleristang
½ gulrot
½ liten løk
100g kjøttdeig
Litt hvitløk
2 ss tomatpuré
8 cherrytomater
0.5 – 1 dl oksekraft
Salt
Pepper
Parmesan
Ruccola

Kutt alle grønnsakene i små terninger.
Varm en kjele med litt solsikkeolje, og tilsett grønnsakene. La dem surre til de er blanke, ca. 2 min.
Tilsett hvitløk og kjøttdeig.
La kjøttdeigen brunes, og tilsett så tomatpuré.
La tomatpuréen frese litt før du har i oksekraft.
La sausen koke i 10-15 min til den tykner litt.
Tilsett cherrytomater som er delt i 2, og smak til med salt og pepper.

Kan også smakes til med basilikum eller bladpersille, og olivenolje.
Parmesan rives over tilslutt, eller serveres ved siden av.

Pasta kokes i kjele med masse vann og salt.

Legg igjen en kommentar