Raspeballer

Dette trenger du til seks personer:

1,5 kg råskrelte poteter
500 g kokte poteter
5 dl byggmel
5 ss sammalt hvete fin
2 ts salt
Kjøttkraft

Hvis du liker dott trenger du kokt flesk

 

Sånn gjør du det:

Rasp potetene med rivjern, eller mos dem i en kjøkkenmaskin. Blir det mye vann, må du klemme ut en del av vannet før du har i mel og salt. Bland i melet og saltet.

Kok opp kjøttkraft i en stor gryte. Det er lurt å koke en liten raspeball først for å se om røren er passe. Den må ikke være så løs at raspeballen koker ut i kraften, men heller ikke så fast at raspeballene blir for tette og tunge.

Bruk en skje til å forme raspeballer. Legg dem i kraften etter hvert. Vil du ha dott i, lager du en grop i raspeballene og legger i en bit kokt flesk og dekker til med røre rundt.

Kraften må koke hele tiden. Velg en stor gryte så raspeballene ikke blir liggende for tett. Da kan de lett klistre seg sammen. Raspeballene blir best om de får koke 1 til 1,5 timer i kraften. Drei på kjelen av og til slik at raspeballene ikke setter seg fast i bunnen.

Raspeballer serveres med saltet, røkt sauekjøtt, vossakorv, kokt kålrot og kokte poteter, som du ser på bildet.

Lykke til!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar