Ryperett

Denne retten har veldig mange ingredienser. Her er det fint å få hjelp!

Ryper:

  • 1 rype per person
  • Skjær ut fileten av rypeskroget, legg det til side.
  • Ta skroget og vingene og skjær de i småbiter, disse skal brukes i sausen.
  • Varm usaltet smør i pannen til det er nøttebrunt, slå ned varmen.
  • Legg i rypebrystene med filet-siden ned i pannen først.
  • Stek dem på begge sider til de får skorpe

Tilbehøret:

Pærer trekt i tyttebær:

  • 3 pærer
  • 3 dl vann
  • 100 gr sukker
  • 400 gr tyttebær
  • Kok opp vann, sukker og tyttebær. Bruk stavmikser på dette.
  • Skrell pærene, ta ut kjernehus og skjær i båter. Varm dem i i tyttebærblandingen i 30 minutter. Den skal ikke koke nå.

Champignon (sopp):

  • Skjær av stilken
  • Del champignonen i 4 deler og stek dem, ha over litt solsikkeolje.

Fløtesaus:

  • Ha smør i panna, legg de oppskjærte skrogene fra rypene og stek dem brune.
  • Stek champignonene sammen med skrogene
  • Tilsett 1 finhakket løk og 2 gulrøtter, og 1/2 sellerirot i små biter.
  • Ha i fløte
  • La koke i 20 min.
  • Sil sausen
  • Kok sausen så det blir halvparten så mye, dette tar ca 15 min.
  • Ha i salt og bruk stavmikser noen sekunder i kasserollen.
  • Legg i rypebrystene og la dem ligge i 5 minutter uten at det koker.


Ovnsbakte grønnsaker:

  • 1 sellerirot
  • 4 gulrøtter
  • 2 løk
  • 2 rødløk
  • 1 skål rosenkål
  • Skrell grønnsakene, del selleri og gulrot i grove biter.
  • Løken deles i båter.
  • Skrell de ytterste bladene av rosenkålen, lag et kryss i hver etter at de ytterste bladene er tatt av.

Blanchér grønnsakene (gi grønnsakene et kort oppkok):

  • Kok opp vann med salt, vannet skal koke hele tiden.
  • Ha først i sellerirot og kok i  2 min., deretter i isvann i 2 min.
  • Deretter løk i 1 min og 1 min i isvann, det samme med hele rosenkålen, gulrot og rødløk.
  • Legg alle grønnsakene unntatt rosenkålen i en skål. Ha over salt, pepper, biter av usaltet smør og timian. Bland det godt og legg det på et fat. Stek det ferdig på grillplassen.

Baconsurret rosenkål:

  • Skjær bacon i skiver, og så i små terninger. Ha smør i en panne og legg i bacon, la det steke til det er brunt.
  • Ha i de hele rosenkålene, deretter bladene

Poteter:

  • Kok potetene med skallet på til de er ferdig.
  • Ha potetene i kaldt vann og skrell dem.

Montert smør (piske inn kaldt smør på potetene rett før servering):

  • Kok opp 1 ss vann og pisk inn 50 gr usaltet smør, rør til det blir tykt.
  • Ha i potetene, snu dem og ha på litt salt og pepper.
  • Lag dette på grillplassen.

På grillplassen:

  • Ta med en termos med kokende vann.
  • Ha det i en kjele på grillen og ha i alle grønnsakene unntatt rosenkålen.
  • Server poteter og grønnsaker.

Lykke til!

 

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar