Foto: NRK

Se vår bildegalleri-serie fra dyreriket

Store dyr, rare dyr, farlige dyr, flinke dyr og søte dyr. I vår bildegalleri-serie fra dyreriket får du se hvor mange forskjellige dyr som finnes på landjorda, i lufta og i vannet. Her har vi samlet alle på ett sted for deg.

Australias dyreliv

Så mange rare dyr som finnes i Australia, er det ikke rart de har en fisk som puster med lunger, nemlig lungefisken. (Foto: John Beatty)Det er ikke bare kenguruer som gjør dyrene i Australia noe for seg selv. Har du hørt om lungefisk?
Se bildene: Australias dyreliv

Bli med på gården

Kua går på enga og spiser gress. Etter at kua har fått en kalv vil den lage melk til oss i mange år. På en bondegård finnes kjente og kjære dyr av mange slag. Kjenner du alle sammen?
Se bildene: Dyra på bondegården

Verdens minste dyr

Pygmekameleonen lever på Madagaskar og er blant verdens aller minste virveldyr. (Foto: Flickr.com/K. Azhitsky)En hest så stor som en hund. En frosk som får plass på fingerneglen din. Hvor liten går det an å bli?
Se bildene: Verdens minste dyr

Dyrenes forkledningseksperter

Den grønne pytonslangen har en farge som effektivt skjuler den når den gjemmer seg oppe i trærne. (Foto: Colourbox.com)Noe av det mest imponerende i med dyr er hvordan de kamuflerer seg. Klarer du å få øye på disse?
Se bildene: Dyrenes forkledningseksperter

Farlige dyr

haiNoen dyr er giftige. Andre har skarpe tenner. Andre igjen sprer sykdom og død. Tør du se?
Se bildene: Farlige dyr

Rare dyr

Hannene av insektarten giraffbille har lange halser, som blant annet brukes når de slåss seg i mellom. (Foto Wikipedia Commons)Pattedyr med nebb? Vandrende pinner og stjerneformede neser. Blir det rarere?
Se bildene: Rarere enn rarest

Raskest i verden

I Nordamerika lever prærieantilopen, som kan komme opp i nesten 90 km/t i spurt. Men i motsetning til geparden kan den løpe veldig lenge om den sakker farten til halvparten. (Foto: Wikipedia)Farten teller når det handler om å spise eller bli spist. Det vet disse dyrene!
Se bildene: Verdens raskeste dyr

Dyr i vinterdrakt

Snøugla er en våre største fugler, her jakter den etter smågnagere (Foto: Fudgecake/Flickr)Når vinteren kommer og snøen farger alt hvitt, blir mange av dyra også hvite.
Se bildene: Dyr i vinterdrakt

Søte dyrebarn

Barna til løvene er ganske like kattunger. (Foto: Colourbox)Selv de største og skumleste dyr har en gang vært små og søte babyer. Hvem er søtest?
Se bildene: Søte dyrebarn

Rasekatter

Nokre med katteallergi toler Hellig Birma, men ikkje alle. Den er kjend for å vere ein god ven, og den treng mykje merksemd. (Foto: Colourbox)De fleste kan nevne mange av hunderasene våre, men hvor mye vet du om katteraser?
Se bildene: Kjenner du disse katterasene?

Populære hunder

1. Den mest populære hunden i Noreg er schäferhunden. (Foto: colourbox)Schäferen er vår mest populære hund. Hvem kommer på de neste plassene?
Se bildene: Norges mest populære hunderaser

Størst, høyest, lengst, giftigst

Verdens største landdyr: elefant (Foto: Colourbox.com)Rekorder finnes det mange av i dyreriket, og her er noen av dem. Lar du deg imponere?
Se bildene: Størst, høyest, lengst, giftigst

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar