Slik lager du sosekjøtt

Sosekjøtt eller kjøtt i mørke som mange kaller det, er en kraftig og smakfull kjøttgryte med lange tradisjoner:

Ca. 1.2 kg grytekjøtt av storfe
(laubærblad)
280 gram tomatpure
4 stk gulrot
400 gram sellerirot
2 stk løk

1 kg potet
3 ss smør
8 ss hvetemel
2 ss 7% eddik

FREMGANGSMÅTE

Del kjøttet i passende terninger og brun det godt i smør i en dyp gryte. Vend inn 1 ss tomatpuré (per 600g kjøtt) og fres det lett sammen med kjøttbitene. Dryss over hvetemel og brun videre. Spe med vann (ca 9 dl per 600g kjøtt) og kok opp.

Kok kjøttet i ca 90 minutter til kjøttet blir mørt. Det er viktig å passe på at det hele tiden er nok vann, kjøttet skal være dekket av væske under kokeprosessen så alt blir like mørt. (Dersom du har kan du  gjerne ha i noen laurbærblad i gryten når du koker opp kjøttet.)

Del gulrøtter, sellerirot og løk i biter. Brun grønnsakene og ha dem i gryten. La det koke videre i ca 20 minutter. Smak til med eddik, salt og pepper. Server med kokte poteter.

Serveringsforslag

Server gryten med et dryss friske urter som f.eks. timian, gressløk eller persille.

Lykke til!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar