Søt og god dessert

Bløtkake

Dette trenger du:

Bunn ( Sukkerbrød - Dette kan kjøpes ferdig hvis du vil gjøre det enklere for deg selv )

6 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Kakefyll

6 dl kremfløte
4 dl syltetøy ( Velg den smaken du ønsker: Jordbær, bringebær, blåbær eller multe. )

Pynt

3 dl kremfløte
Bær:
15 delte jordbær
20 bringebær
1 dl blåbær

10 blader med sitronmelisse

Sånn lager du denne bløtkaka:

  1. Skru på stekeovnen på 170 C. Denne oppskriften bruker en smurt kakeform på ca. 26 cm i diameter.
  2. Visp egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Hell i mel og bakepulver, og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i den smurte kakeformen.
  3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 35 minutter. 
Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
  4. Del bunnen i tre deler, (slik at det blir tre etasjer). Legg det nederste laget på fatet og hell litt melk eller juice på for å gjøre den fuktig.
  5. Visp kremfløten stiv og bland med syltetøy, til kakefyll. Legg ca. halvparten av fyllet oppå det nederste laget.
  6. Legg på det neste laget av sukkerbrødet, og fordel resten av kakefyllet oppå det.
  7. Legg på toppdelen og dynk med melk eller juice.
  8. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Hvis du vil lage mønster i kremen kan du bruke en gaffel, en skje eller en stekespade.
  9. Pynt med bær (bringebær, jordbær, blåbær) og sitronmelisse.

Kaken kan godt stå en time eller to før servering. Bløtkake til dessert er ikke en feil avslutning!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar