MGPjr

Finalistene i platestudio

I disse dager har alle de ti finalistene vært i platestudio. Først ute var UNIK4, a-stream og Thale Henriette. Vi ble med og kjente litt på stemningen.

14-års dagen til Thale Henriette startet i platestudioet til Ulf. Hvilken bedre bursdagsgave kan en få enn å høre kompet til låten sin bli spilt for første gang. Etter litt testing bak mikrofonen fikk Thale grep på teknikken og da var det ekstra moro å bli overrasket med bursdagskake i pausen.

Bandet a-stream gledet seg veldig til dagen i platestudio og utbrøt begeistret

- Det høres skikkelig proft ut, akkurat som voksen-MGP

da de hørte musikken til «På vei», låten de skal framføre i MGPjr-finalen.

astream spiller munnharpe

Guttene hadde heller ikke noe imot å få fri en dag fra skolen. Noe av ventetiden ble tilbrakt i nærmeste musikkbutikk. Tre av dem kom tilbake med hver sin harpe. Med stor glede underholdt de med munnharpespill i pausene.

Da det var Unik4 sin tur ble det livlig på pauserommet. Bandet fikk låne et videokamera og tok det flittig i bruk. Resultatet blir en Unik4-bakomfilm som vi senere kommer til å legge ut her på nettsiden.

Se videoklipp fra platestudioet

 

Hva er et komp?

Ulf, som er plateprodusent, prater i videoen om at han har laget et ferdig komp. Men hva er egentlig et komp?

Et komp er den musikken som vokalen (stemmen) ligger ”oppå”. Et basis komp i popmusikk består av trommer, bass og gitar. Og noen ganger piano. I studio pleier instrumentene å spilles inn først slik at de danner et komp. På denne måten kan den som skal synge lytte til kompet i headsettet slik at hun synger riktig i forhold til tempo og tone i musikken.

Unik4 hører låten sin "Så sur dar" for første gang.

Unik4 hører låten sin "Så sur da" for første gang.

Snart får du se flere videoklipp og bilder fra platestudio.

Del din mening!