Newton
Bli kjent med Selda

Bli kjent med Selda

Da Selda var liten ville hun bli hjernekirurg. Istedet ble hun programleder på TV da hun ble stor. Newton er i gang igjen søndag 28. august kl 1830 på NRK1 og NRK Super.

Hun liker å danse, og ler av katter som gjør morsomme ting. Favorittmaten er blodig biff, og hun er redd for edderkopper i mørkret.  Selda syns det er gøy å lære nye ting, og hun gleder seg til å jobbe i Newton fra i høst. 

Hvilken årstid liker du best?

-Våren, da våkner alt til live igjen!

Hva slags musikk får deg til å danse?

-Egentlig all musikk, men favorittene mine å danse til er Lady Gaga og Rage Against The Machine.

Selda undersøker om det er sant det som de voksne sier om at det er farlig å bade rett etter at man har spist. Reportasjen går i Newton den 4. september. (Foto: NRK)

 

Hva er det beste du vet å spise?

-En blodig biff!

Hva er du redd for?

-Er litt redd for mørket og mest redd for edderkopper. Edderkopper i mørket er det verste som finnes.

Hva får deg til å le?

-Katter som gjør morsomme ting og en stand-up komiker som heter Doffedutten.

Hva ville du bli da du var liten?

-Hjernekirurg. Det er jeg glad jeg ikke er nå, for jeg syns det er veldig ekkelt å pirke i hjernen til folk.

Selda er i Jotunheimen og jakter på skatter fra vikingtida i isbreen. Reportasjen sendes på Newton den 4. september. (Foto: NRK)

Er du en morgenfugl eller morgengretten?

-Er nok morgengretten...

Hvis du var et dyr, hvilket dyr hadde du vært, og hvorfor?

-Jeg ville vært en katt fordi katter er kjempekule. De gjør hva de vil, når de vil og så får de masse kos. Om de har snille eiere, da.

Har du dummet deg skikkelig ut noen gang?

-Ja. Jeg prompa i klassen på barneskolen en gang. Det var kjempeflaut.

Selda besøker slakteren og undersøker hvor på dyret kotelettene sitter. Reportasjen sendes i Newton den 25. september. (Foto: NRK)

 

Hva blir det morsomste med å være programleder for Newton tror du?

-At jeg får vist mange forskjellige ting til mange andre, og jeg alle dyrene jeg kommer jeg til å hilse på!

Hvorfor ville du bli programleder for Newton?

-Jeg så på Newton da jeg var liten og da tenkte jeg at det var et kjempekult program der man lærer om alt mulig rart. Så da jeg hørte at det var en ledig programlederstilling så tenkte jeg : SUPERT! Dette har jeg lyst å være med på! Tenk så mye jeg kommer til å lære og hvor mye jeg kan vise alle seerne!

Hvorfor er Newton et viktig TV-program for barn?

-Fordi det svarer på mange spørsmål mange barn lurer på, samtidig som det svarer på en haug av spørsmål folk flest ikke har tenkt over før! I tillegg er ikke Newton et viktig TV-program bare for barn, men også for de voksne! Det er gøy å lære nye ting!

Biene trenger hull å bo i, men de kan ikke lage de selv. Selda har laget et "biehotell" for å hjelpe biene med bolig. Reportasjen går i Newton 28. august. (Foto: NRK)

 

Hva skal Newton handle om framover?

-Det skal handle om masse rart! Blant annet om slakting, tarmene i magen vår, hår på kroppen og pelsen til dyr, helikopter, om man spiser edderkopper i søvne, om det går an å fly av gårde med ballonger og mye mye mer! 😀

Er det du som bestemmer temaene?

-Jeg er med på å bestemme, men vi er et team som jobber sammen og bestemmer oss for det vi synes høres kult ut.

Hvis seerne har tips og innspill til programmene, hvordan får seerne kontakt med deg?

-Da kan de sende en mail til newton@nrk.no, eller de kan skrive et kort/brev til oss. Da er adressen: Newton, NRK Tyholt, 7005 Trondheim.

Men det aller beste er å gå inn på hjemmesiden vår: http://nrksuper.no/super/newton/ og legge igjen kommentarer der! 😀

Hvis det er noen som vil sende mail til meg kan de bruke denne adressen: selda.ekiz@nrk.no.

Del din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Rune

  Hei, Selda.
  Endelig kom det ei skikkelig kos og kul jente på Tvskjermen.
  Denne typen mennesker blir man i godt humør av.
  Du er det vi kaller i Trøndelag for: ei "lesti veitj" (listig jente).
  Hilsen Rune-mannen:)

 2. Jan-Ove, Roger og Roald

  Vi er 3 gamlinger på rundt 50-60, som også synes Newton er dritkult.
  Spesielt med en sånn litt rampete programleder som Selda, som smiler hele tiden. Mange interessante tema dere tar opp.
  Og så fint at foreldrene dine er fra Tyrkia, og du er mer "norsk" enn oss nordmenn. For de som er redde utlendinger: Se på Selda.
  Sånne damer blir vi i godt humør av.

 3. Selda

  Hei!

  Så utrolig koselig å lese så mange fine kommentarer! Det var noen spørsmål her som jeg tenkte å svare på.

  Jeg er 26 og et halvt år gammel og jeg er norsk, men foreldrene mine er fra Tyrkia! Derfor heter jeg Selda - jeg er ikke oppkalt etter noe tv-spill :)

  Husk å se på Newton og send inn masse spørsmål til oss!

  Hilsen Selda!

 4. emilie .nordby selnes.

  hei selda.heldig du er .gratulerrer med ny jobb selda. :-) :-).du er så heldig. jeg ler når katter tuller.jeg er kjempe mørke redd..jeg må ha lys på romme mit pågrun av det.jeg har fåt meg en ny hund jeg. det er en hvalp og den heter knerten.kul navn ikke sant.jeg hadde en gammel hund men den måtte vi avlive. :-(hun var 9 år..... hun heter shiba..

  JEG ER NI ÅR.

  HILSEN EMILIE.

 5. emilie

  Kult. Du er heldig .Jeg ser mange ganger på det programme.Gratulerer med ny jobb. :-) Hoper du svarer .Jeg å ler når katter tuller. Jeg er å mørkeredd .Jeg må ha på lys på romme mitt fordi jeg er mørkeredd.
  Du ser snill ut.
  HADE.

  HILSSEN EMILIE . JEG ER 9 ÅR.

 6. karoline

  kult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Tinte

  Jeg synes det hadde vært kult hvis dere kunne vise hvordan de lager ulike instrumenter :)
  Jeg digger dette programmet, og gleder meg til å se på det HVER søndag!

 8. Thea Ring

  Dette gleder jeg meg til!
  Jenta som stod å vasket opp Namra`s og mitt fettete bestikk skal nå være programleder for kule Newton.

  Sier som Namra: Du er kul!

 9. Tonje

  Hallo Selda! gratulerer saa masse med flott jobb; ser ut til at den passer deg helt utrolig godt:) Gleder meg til aa se deg paa TV! Haaper du faar en flott tid i Trondheim og griper alle muligheter til aa nyte livet. Kjempe klem fra meg:)

 10. Sandra

  hei Selda

  du hører ganske morsom ut jeg heller liker ikke edderkopper de er ekle

  jeg er ikke så veldig redd for mørket men litt kanskje

  jeg liker alle årstidene best

  hilsen Sandra

 11. Selda

  Hei Kristoffer!
  Tusen takk! Jeg storkoser meg allerede og har hørt masse fint om deg fra redaksjonen! Håper du koser deg i min gamle by, Bergen! Skal hilse fra alle i redaksjonen! 😀

 12. Kristoffer

  Heisann Selda! Gratulerer med verdens beste programleder jobb. Det kommer til å bli fantastisk kan jeg love deg. Jeg gleder meg til å følge med deg og programmet videre og det ser ut som om dere skal innom mange spennende tema i løpet av høsten. Det blir gøy! Ha en knakende flott tid i Trondheim, så håper jeg vi kan møtes engang når jeg suser forbi Tyholt. Alt godt og gi en stooor klem til hele redaksjonen fra meg. Hilsen Kristoffer, x-programleder.

Informasjon

NRK Super er NRKs kanal for barn. På denne siden kan du se aktuelle programmer i nett-TV, spille spill, lese om og delta i aktiviteter i forbindelse med programmene.

Kontakt

Epost: info@nrk.no

Telefon: 23 04 70 00

Redaktør NRK Super: Hildri Gulliksen

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen