Newton

Lær å bygge en menneskepyramide

 


 
Dette ser tøft ut, men blir det ikke veldig tungt for de som ligger nederst?


Det rare er at hver av de fire i nederste lag kun kjenner vekten av to personer over seg, og ikke alle sammen.

Se videoen øverst hvordan pyramiden skal bygges. 

Der kan du også høre hva eksperten vår, Anders Rønnquist fra NTNU, kan fortelle når det gjelder vektfordelingen i pyramiden -  altså hva som skal til for at pyramiden blir stående, og hva som får den til å falle sammen.

FALLER SAMMEN: Hvis personene i pyramiden kommer ut av formen med rette linjer i trekanten, raser pyramiden sammen, slik som her på bildet. Det er elever og instruktører ved Trondheim kommunale kulturskole som her øver seg på å lage menneskepyramide. (Foto: NRK)

SE OGSÅ:  Lær deg å sjonglere