Newton

Lær et skiskyttertriks

Skiskytterne må både gå raskt på ski og treffe blink mens de har høy puls. Som om det ikke er vanskelig nok, blir det verre hvis det blåser. Men Bjørndalen, Svendsen og Berger og resten av skiskytterlaget vet hvordan de skal gjøre det, selv på vindfulle dager.

Helt enkelt er det ikke: Flyttes geværløpet 1 mm til siden, bommer du med 5 cm på liggende blink. Da blir det strafferunde.

Her er måten å gjøre det på: Hvis det er sidevind kan du justerer ett eller flere knepp på siktet, da får du hjelp til å treffe blinken. Eller, du kan korrigere ved å holde geværet litt til siden for blinken.

  *Se hele reportasjen om skiskyting i Newton søndag 2. februar.

Treffe blink i skiskyting (Tegning: Isak Gjertsen)

TIPS: Hvis det blåser sidevind, kan du treffe blink ved å sikte ved siden av blinken. (Tegning: Isak Gjertsen)