Newton

10 dager på søppelmat

Line har bestemt seg for et nytt prosjekt. Hun skal leve på mat andre har kastet.

Husker du Lines sjokoladeprosjekt? Nå er hun klar for et nytt. På tirsdag begynner Line å lete i søpla for å finne mat som er kastet fordi den er for gammel.

 

             LES OGSÅ: Kommentarfeltet nederst i denne artikkelen.

 

Mange spørsmål å finne svar på

I løpet av 10 dager skal  hun undersøke om det er lurest å følge "Best før"-datoen på matvarene, eller om det likevel går bra å spise denne maten? Hvor gamle må matvarene bli før det blir farlig å spise dem? Hva med frukt og grønnsaker som ikke har noen holdbarhetsdato?

Mat som har ligget altfor lenge (Foto: NRK)

GAMMEL MAT: Er det greit å ta vekk muggen på leverposteien og spise resten som ser fin ut? Kan inntørket frukt og svarte, overmodne bananer spises? Dette skal Line finne ut i løpet av prosjektet sitt. (Foto: NRK)

 

Line blogger underveis

Line skal bruke alle triks og knep hun vet om for å finne ren mat i søpla. Hun må finne ut om den er for gammel, eller om den fortsatt kan spises. Hun skal veies både før og etter. Hun skal analysere mugg og bakterier. Hun skal servere en treretters middag bestående av kastet mat - til en kokk! Og ikke minst, hun skal blogge hver dag her på nettsiden vår og fortelle deg hvordan det går underveis. Prosjektet skal ende opp i et Newton-program som blir sendt 23. mars. Syns dere dette blir et bra prosjekt?

 

Line Jansrud leter etter mat (Foto: NRK)

SKATTEJAKT I SØPLA: Hvert år kaster vi 300 000 tonn spiselig mat her i landet. Hvis du ser en person rote rundt i søppelkassen din, eller i en butikkcontainer, kan det være Line Jansrud som leter etter noe ren mat å spise. I 10 dager skal hun ikke bruke penger på mat. Hun skal overleve på mat som andre har kastet. (Foto: NRK)