Newton

Danseløvene blant fugler

Når hannen vil ut og sjekke kjæreste, vet han at han må imponere den kresne hunnen. Spesialiteten til paradisfuglene er dansen. Her gjelder det å vise seg fram fra sin beste side. Sjekketriksene er utspilte fjær, kule kroppsbevegelser og godt fotarbeid.

Vi følger Ed og Tim på leit etter eksotiske fugler i skogene i Ny Guinea. De er fugleforskere og fotografer, og vet det kan bli lang ventetid på fuglene etter de har rigget opp kameraene. Fuglene er sky, og vil være alene når de danser og parrer.

Det kan være vanskelig for naturfotografer å fange de sjeldne øyeblikkene og få gode bilder av de dansende paradisfuglene. Men Ed og Tim har klart det.  

Se klipp fra filmen

Ed og Tim har et utspekulert triks for å lokke pompongparadisfuglen til stedet der de har rigget opp kameraet: De kaster ut blader på bakken og lager rot, med vilje! Ettersom fuglen vil ha det ryddig og pent på spillplassen, dukker hannen snart opp for å rydde før den begynner å danse! Denne underlige scenen ser du i videoklippet nedenfor.

Se hele filmen
Nett-tv: "Birds of Paradise" , Copyright: National Geographic