Newton

Festmiddag fra søppelkassene

Line og kokk Inge Johnsen lager en supergod og smakfull tre-retter av mat som andre har kastet.

Matvarene har riktignok passert best før-datoen. Men ved nærmere undersøkelser fant de to ut at maten er fullt spiselig likevel.

Fikk du lyst til å lage samme middagen som Line?

 

Oppskrift på fargerik "Newtonpanne med kylling og grønnsaker i appelsinsmørsaus"

Til 2 personer

2 kyllingbrystfileter

4-5 rå poteter. Skrubb gjerne skallet, for potetene skal stekes med skallet på.

4 skrelte gulrøtter

2 røde spiss-paprika. Vask de først.

Saft fra 2 appelsiner

Smør og olje til steking

 

Slik gjør du

Krydre filetene med salt og pepper. Stek dem på medium varme på begge sider til de får en gylden farge. Ta dem ut av panna og legg dem til side, mens de ennå er rå inni.

Mens filetene stekes begynner du med potetene. Kutt dem i skiver og krydre med litt salt og pepper.

Stek potetskivene i fettet fra filetene, på medium varme. Du må kanskje ta i litt mer smør/olje?

Skjær gulrøttene i skiver. Strø dem over potene i panna og la dem steke med.

Gjør det samme med paprikaen.

Skjær kyllingfiletene i like store biter, og legg dem i panna sammen med poteter, gulrøtter og paprika.

Skjær 3-4 gode biter med smør og putt dem rundt i panna.

Press saft fra 2 appelsiner rett opp i panna.

Legg på lokk, skru ned varmen og la dette småkoke i ca 7-10 minutter.

Velbekomme!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?