Newton

Les om Kakerlakk-TV

Streamen fra kakerlakkburet er nå over.

 

I redaksjonen vår har vi nå fått eksotiske gjester på besøk, - en gjeng med store hvesekakerlakker fra Madagaskar! Buret skal få stå her noen uker mens vi har glede av å studere de nærmere for å bli kjent med et nytt insekt.

Spioner på kakerlakkene: Vi har satt et web kamera inn i buret slik at også du kan se og følge med disse flotte og store individene på streamen.

Ofte ligger de bare i en klynge og hviler seg, sover de eller er de våkne? Når på døgnet spiser de? Er alle venner, eller krangler de av og til? Det er hanner og hunner i buret, kan det bli unger? Når på døgnet er de mest aktive, og - hva skjer da? Hvor mange er de, forresten? Vi har mistet tellinga...

Selv om navnet hvesekakerlakk kanskje høres litt skummelt ut, har eieren Jan Ove forsikret oss om at de ikke er farlige. Ikke har de vinger heller, altså kan de ikke fly sin vei når vi åpner lokket for å gi dem mat.

Vi har allerede sett at de er flinke til å klatre rundt på plastveggene og under taket  i buret sitt - men bare når de selv vil.

Her er det mye å sjekke ut og forske på bare ved å observere det som skjer i buret hele døgnet! 

 

 

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?