Newton

Hvordan ble fetter’n min en supermann?

Denne uka er jeg i Oslo og trener sammen med alpinisten og OL-vinneren Kjetil Jansrud. Ja, det er min fetter. Vi vokste opp sammen, og som barn gikk vi på turer, syklet og trente litt for gøy. Kjetil trente mye som barn. Da han var tolv år trente han 20 timer i uka sammen med faren sin. Som voksen trener han enda mer,-  mye mer! Han er blitt toppidrettsutøver, mens for meg er det nok å trene for å holde meg i normal god form.

Fire knallharde treningsdøgn

Nå møtes våre treningsveier igjen på Olymipatoppen. I fire døgn framover skal jeg leve som en toppidrettsutøver – i hvert fall prøve så godt jeg kan.  Jeg skal trene og svette sammen med Kjetil og de andre kjendisene på alpinlandslaget. Jeg skal spise det samme som dem, og sove og hvile like lenge.

Dette vil jeg finne ut av

Jeg er en vanlig mosjonist i god form som nå går inn i spesialisert trening på høyeste nivå! Galskap vil du kanskje mene, men dette må til for å få svar på det jeg lurer på: Hva skiller oss vanlige og de med talent for å trene og drive idrett på toppnivå? Foruten det at min fetter Kjetil har trent enormt mye mer enn meg gjennom livet, så må da mer til enn trening i årevis for å bli superalpinist, toppidrettsutøver og OL-vinner? Dette lurer jeg på, og dette vil jeg finne ut av!

Jeg får egen trener

Jeg skal få min egen trener som vil lære meg å tenke positivt i tillegg at han skal la meg svette og trene så tett opptil treningen til Kjetil som mulig. Jeg vet dette blir knallhardt, og at jeg blir støl i kroppen. Men jeg vil gjøre så godt jeg kan, og se hvor langt det går. Jeg har satt av fire døgn til dette. Kanskje må jeg gi opp etter tre?

Supermannen Kjetil

Kjetil og jeg har en personlig historie sammen, og vi kjenner hverandre veldig godt. Kanskje nettopp dette hjelper meg til å finne de riktige svarene? For meg er min kjære fetter uansett et supert menneske om han er god i idrett eller ikke. Men faktum er at han har nådd toppnivå i norsk idrett, og han har blitt et forbilde og en supermann for mange flere enn meg. Hvordan klarte Kjetil Jansrud og de andre toppidrettsutøverne å knekke koden og komme seg til topps?

Gled deg til søndag 28. september, for da kommer svarene i Newton på TV. Jeg skal også legge ut blogger fra treningsdagene mine på Olympiatoppen her på nettsiden vår uka i forkant av sendingen.

Hilsen Line

PS: Skriv gjerne en hilsen til meg i kommentarfeltet nedenfor. Tror du jeg klarer å leve som toppidrettsutøver i fire dager?

Line Jansrud og Kjetil Jansrud (Foto: Privat)

JEG OG KJETIL: Vi var mye sammen da vi var barn, vi trente og hadde det gøy. Hvordan klarte fetter'n min å knekke koden og bli toppidrettsutøver og supermann? (Foto: Privat)