Newton

Jeg skal ikke sove på tre døgn!

Jeg skal forsøke å holde meg våken i 72 timer. Tror du jeg klarer det? Følg med på bloggene mine som starter fredag, og se Newton søndag 26. oktober.

Dette er et spesielt prosjekt, og jeg gjør det for å teste ut kroppen og viljestyrken min. Hva skjer i hjernen og i kroppen forøvrig når jeg ikke sover? Hvordan kjennes det ut, og kan det til og med være farlig?

Du vet kanskje at jeg er utdannet lege, og det er nok derfor at jeg er så interessert i å finne ut hva kroppen tåler. Og legen i meg vet at jeg skal stoppe i tide hvis noe går galt med helsa mi.

Mange gode hjelpere

Nettopp fordi det kan være farlig har jeg mange som passer på meg når jeg skal prøve å holde meg våken så uvanlig lenge. Det er kollegene i redaksjonen min, kjæresten min, Kim, og ikke minst gjelder dette søvnforsker Ingvild og lege Morten.

Morten Munkvik, Line Jansrud og Ingvild West Saxvig (Foto: NRK)

GODE STØTTESPILLERE: Her står jeg sammen med lege Morten Munkvik og søvnforsker Ingvild West Saxvig (Foto: NRK)

Legen kan stoppe meg

Lege Morten har myndighet til å stoppe meg og prosjektet mitt dersom han vurderer det slik at dette begynner å bli farlig for meg. Jeg vet jo ikke på forhånd hvordan jeg kommer til å oppføre meg, eller reagere etter et par-tre døgn uten søvn. Morten sier at hvis ikke kroppen får nok søvn, blir den til slutt så stresset at man kan begynne å se syner, eller få epileptiske kramper...

Morten Munkvik og Line Jansrud (Foto: NRK)

Lege Morten Munkvik sjekker blodtrykket mitt før mine tre søvnløse dager begynner. (Foto: NRK)

 

Søvnforskeren skal overvåke meg

Søvnforsker Ingvild kommer til å være med meg nesten hele døgnet. Hun skal teste meg på to måter (hukommelse/oppmerksomhet og en fysisk test) både før  jeg starter og etter jeg er ferdig. Ikke minst skal Ingvild være fasiten min: Hun skal overvåke hjerneaktiviteten min om nettene via PC'n sin.  Derfor kommer Ingvild hjem til meg på kveldene før sengetid og setter fast elektroder på hodet mitt. På den måten ser hun på datamaskinen sin om jeg har sovnet uten å ville det. Hvis jeg sovner, har jeg ikke greid å fullføre.

Line Jansrud og Ingvild West Saxvig (Foto: NRK)

Søvnforsker Ingvild West Saxvig skal overvåke aktiviteten i den mer og mer trøtte hjernen min. (Foto: NRK)

Hvordan dette elleville prosjektet går, får du se i Newton søndag 26. oktober kl. 18.30 på NRK1 og Super.

Dette kan bli både gøy og slitsomt. Jeg er spent på hvordan kroppen min kommer til å reagere uten søvn i tre døgn.

Og ettersom jeg har så godt om tid, (jeg skal da være våken hele døgnet), så kommer jeg til å blogge to ganger pr dag fra og med fredag, så følg med!

Hilsen Line.

 

Kim og Line (Foto: Kim og Line)

GØY PÅ HJEMMEBANE: Kim synger og spiller gitar og prøver så godt han kan for å holde meg våken på kveldene. (Foto: Privat)

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?