Newton

Slik gjør du smarte søk på nettet

Har du også opplevd å google noe på nettet, for deretter få mange treff som ikke gir deg noe bra svar?

Her får du noen gode søketriks som fungerer bra.

Kan du flere lure måter å søke på? Del dem med oss i kommentarfeltet nedenfor.

650IMG_1984

Det enkleste er å skrive inn en setning om det du lurer på. Google søker hele tiden mens du skriver, gjetter hva du lurer på, og gir deg valg.


650newtonMoser

En annen metode er å skrive inn bare et par viktige ord. Her ønsker vi å finne saken om da Newton var på besøk hos hjerneforskerparet Moser. Vi skriver "newton" og "moser", og det gav full klaff.


650bildesøk

Visste du at det går an å søke bare med et bilde? Da må du ha bildet klart til bruk på skrivebordet, velg Images, dra og dropp bildet inn i ramma og søk.

 

650flereEpler

Vi søker her med et grønt eple. Søket gir oss svar på størrelsen på bildet og gir oss samtidig flere bilder av grønne epler som ligner på vårt eple.


650mikrofon

Søk med stemmen! Dette er kult, men sjekk først om du har dette mikrofontegnet på maskinen din.


650snakk

Etter du har trykket på mikrofontegnet får du beskjed om å stille spørsmålet ditt. Kanskje smartest å si korte tydelige ord, og det er mulig du må snakke engelsk for å få gode resultater.

 

650stoppord

Søkemotoren overser ofte vanlige ord som "og" , "men" , "er" eller "eller" og så videre. Disse ordene kalles stoppord, og gir lite søkehjelp, fordi alle de norske nettsidene inneholder ordene. Det er unødvendig å bruke stoppord i søket ditt.


650generell

Står det helt stille? Hvis du ikke fant det du søkte etter på norsk, prøv på engelsk.


650tastatur

Dersom du ikke er sikker på skrivemåten på et ord, går det bra likevel. Søkemotoren er flink til å rette skrivefeil. Du kan også bruke store og små bokstaver om hverandre. Dette påvirker ikke resultatet. Lykke til!