Newton
Fjerde og siste del av Newtons fremtidsserie: 3D-printing. (Animasjon: Mograf)

Printing i fremtiden: Snart lager du hva som helst selv

Du har sikkert skrevet ut noe tekst på papir med en printer. Men visste du at det går an å skrive ut ting også?

Se også: Stian prøver fremtidens mat
Se også: Stian ser på selvkjørende biler
Se også: Stian ser på kunstig intelligens

Det høres nesten litt magisk ut, men teknikken heter "3D-printing" og finnes allerede. Med en 3D-printer kan du printe ut avanserte ting selv, nesten hva det skal være. Slik som en liten Star Wars-figur, en nøkkelring, et smykke eller en lampeskjerm. Det blir nesten som å ha en egen fabrikk!

Denne flaskeåpneren klarte Stian å printe ut.

Det vanligste er å lage ting av plast, men det er faktisk mulig å lage ting i av mange andre materialer også, for eksempel sjokolade. Stian fra Newton fikk lov å låne en diger 3D-printer som lager ting av metall. Han fikk spesialtegnet en flaskeåpner og så skrudde han på printeren. I siste del av Newtons fremtidsserie øverst ser du hvordan det ble.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?