Newton

– Jeg skal bo i skogen, alene, og uten matpakke!

Det blir heftige greier i Newton i høst: Stian skal bo alene i skogen i flere dager og bare spise det han finner ute i naturen. Hvor lenge vil han klare å leve slik?

Videre skal han blant annet på gullgraving, han skal finne ut hvordan midnattssola fungerer og han skal (ja, hold deg fast): stikke armen sin inn i rompa på ei ku! Alt dette i vitenskapens navn.

Første sending på TV er søndag 28. august kl. 18.30.

I bildegalleriet nedenfor får du en sniktitt på bilder fra de tre første episodene.

Har du et spørsmål, eller noe annet du vil si? Send det på e-post til newton@nrk.no, eller bruk kommentarfeltet nedenfor.

 
BØY OG TØY: Hvorfor er det viktig å trene? Det skal jeg finne ut! (Foto: NRK)
 
EN ANNERLEDES TRENINGSØKT: Barnehagebarn løper rundt hele dagen, lett som bare det. Jeg forsøker å henge meg på. Er det like lett for meg? (Foto: NRK)
 
I TRYNET: Jeg får slengt forskjellige ting i trynet. Dette blir filmet i saktefilm. (Foto: NRK)
 
PÅ BAKTERIEJAKT. Fins det mest bakterier på jentedoen eller på guttedoen på skolen? Jeg sjekker saken! (Foto: NRK)
 
FOBI FOR EDDERKOPPER? Her er jeg i et klasserom for å sjekke om noen av elevene tør ta på en stor, hårete tarantell. (Foto: NRK)
 
NY KONKURRANSE I HØST: Vi kaller den "Hva har jeg kikkhulla?" Her skal vi putte et bittelite kamera inn i forskjellige ting, og du skal gjette hva det er. (Foto: NRK)
 
AVLSOKSE: Dette er oksen Braut som brukes i avl. Han er far til 280 000 kalver i hele verden! Hvordan er sånt mulig? Det vil jeg finne ut av! (Foto: NRK)
 
KYR SOM VENTER PÅ OKSEN: Før i tiden kom det okse til fjøset og paret seg med kyrne der. Så ble de drektige og fikk kalver etterhvert. I dag har veterinæren med seg oksesæd. Når sæden føres inn i kua, kalles det inseminering. (Foto: NRK)
 
INSEMINERING AV EI KU: Det er ingen bønn. For at kua skal bli drektig, må hele arma brukes når oksesæden skal inn i kua. (Foto: NRK)
 
BYMÅKER: Hvorfor er noen sinte på måkene når de skriker dagen lang og stjeler maten vi slenger fra oss? Jeg skal bli mer kjent med måkene! (Foto: NRK)
 
MÅKEREIR: Du får se bilder fra reiret, fra egg til unger. (Foto: NRK)
 
PÅ LEIT ETTER MIDNATTSSOLA: Jeg skal på båttur og finne ut hvorfor den skinner hele døgnet om sommeren nord for Polarsirkelen. (Foto: NRK)
 
KALD SOL: Da dette bildet ble tatt, var det midt på natta. Det var kaldt å sitte på dekk, men for en opplevelse å se midnattssola! (Foto: NRK)

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?