Reglene for barna brytes!
Foto:NTB scanpix

Reglene for barna brytes!

Mange barn blir drept eller alvorlig skadet i krig. Mange mister foreldrene sine, og de får ikke bo i husene sine lenger. Disse barna er redde og de vet ikke hvordan framtiden blir! 

At barn har det slik er brudd på Barnekonvensjonen. Det er  de spesielle reglene for barn som FN har blitt enige om.

De handler blant annet også om barn i krig, og sier at kampene ikke skal gå utover barna. De skal ikke bli barnesoldater, og man skal ta ekstra hensyn til dem.

Nå er ledere i flere land sammen under G20-møtet i USA, og en av de tingene de skal snakke om er konflikten i Syria. Flere av de som er drept der er barn, og selv om det ikke er lov, må noen av dem delta i kampene.

-  Man setter for eksempel barn oppå tanksene. Da tror man at ingen vil skyte på barn. Man bruker barna for å komme fram der man vil fram med sine militære kjøretøy, sier Tove R. Wang. Hun jobber i Redd Barna.

Del din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Dina

    Jeg er helt enig i at krig og nød, ikke burde gå utover barna. Det er jo ikke de som ønsker det! De har ikke noe valg...

Informasjon

NRK Super er NRKs kanal for barn. På denne siden kan du se aktuelle programmer i nett-TV, spille spill, lese om og delta i aktiviteter i forbindelse med programmene.

Kontakt

Epost: info@nrk.no

Telefon: 23 04 70 00

Redaktør NRK Super: Hildri Gulliksen

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen