Supernytt

Slik lager du mat av rester

Noen ganger klarer vi ikke å spise opp hele middagen. Da er det lett å kaste den maten som blir til overs.

Det synes Oscar (10) er unødvendig.

- Jeg syns det er rart at folk kaster så mye mat som fortsatt kan brukes, sier han.

Oscar viser hvordan man kan lage middag av restemat, og finner frem pølser, løk fra tacoen som familien spiste her om dagen og noen karbonader.

Plutselig har han fått en helt ny rett som kalles "Pytt i panne".

- Du kan ha nesten hva som helst oppi: bacon, gulrøtter, kålrabi og andre ting, sier restematkokken.

Les også: Satte fokus på sunn mat

Oppskrift på Pytt i panne:

1. Finn frem restemat fra kjøleskapet som pølser, karbonader, grønnsaker og poteter. Vask og rens grønnsakene.

2. Skjær alt i små terninger. Hakk løken dersom du har det.

3. Ha litt smør i en stekepanne og stek kjøttmaten. Etterpå bruner du grønnsakene til de har fått en gyllenbrun farge.

4. Krydre til med forskjellige krydder, salt og pepper.

Ferdig. God apetitt!

Del din mening!