Supernytt

Ulver sett i Østmarka

Ikke langt utenfor Oslo sentrum har det kommet to nye beboere: et ulvepar.

At dette er et sjeldent syn, er det ingen tvil om. Ulven har nemlig vært utryddet i flere områder, men etter at den ble fredet, lever det nå rundt 40 ulver i Norge.

- Ulven hører til i naturen, sier Arnodd Håpnes.

Han er biolog, og kan mye om dyr og planter. Arnodd forteller at det er viktig at store rovdyr kommer tilbake i de norske skogene.

Men ikke alle er enig i at ulven skal få spre seg. Hvert år blir mange sauer spist av ulv, og ungdomspartiet til Senterpartiet, Senterungdommen, mener derfor at vi bør skyte ulven.

- Vi bør ha så lite ulv som mulig, og så mye sau som mulig slik at vi får mat, sier Gunnar Kaus. Han er nestleder i ungdomspartiet.

I Norge er det likevel bestemt at man skal ta vare på ulven, men de får ikke bo hvor som helst. Derfor har man laget soner for hvor den kan være.

Østmarka i Oslo er innenfor en slik sone, så ulveparet vil ikke bli fjernet herfra, selv om det er i nærheten av der folk bor.

Det sier Arnodd er nokså trygt.

- Ulv er veldig sky dyr. Når de merker at mennesker er i nærheten, trekker de seg unna. Det er ikke vanlig at den angriper mennesker, sier han.

Del din mening!