Supernytt

Pavens første dag på jobb

Tirsdag var katolikker fra hele verden samlet på Petersplassen for å hilse på pave Frans I. Dette var hans første dag på jobb.

Mange er nå spente på hvordan han vil lede den katolske kirken.

Men de siste årene har også flere kjefta på kirken fordi de mener den har gammeldagse regler.

Nå lurer flere på hva og om den nye paven vil gjøre noe med disse reglene.

- De reglene som katolikkene har er noe Gud har bestemt for 2000 år siden, forklarer Cecilie Endresen. Hun kan mye om religioner og gammel historie.

- Det å følge disse reglene, synes de derfor er veldig viktig. Da kan de ikke plutselig bestemme noe helt nytt og moderne, sier Cecilie.


Samtidig poengterer Cecilie at det viktig å huske på at det finnes gammeldagse regler i alle religioner, poengterer Cecilie.

I katolisismen går noen av disse reglene ut på at prester ikke får lov å gifte seg og få barn, og at kvinner ikke kan være prester i det hele tatt.

Homofile får heller ikke gifte seg. Det vil si at menn får ikke lov til å gifte seg med menn, og damer kan ikke gifte seg med damer.

Pater Pål Bratbak i St. Hallvard kirke forklarer hvorfor:

- Når vi sier ordet ekteskap, tenker vi at man skal være åpen for å få barn. Og to av samme kjønn kan ikke få barn. Derfor, når vi tenker på ekteskap, må det være mellom mann og kvinne, sier han.

Del din mening!