Supernytt

Billettjuks

Mange Justin Bieber-fans som skulle oppleve konserten de hadde ventet på i lang tid, fikk seg et sjokk da de skulle inn på Telenor Arena.

Billettene de hadde kjøpt på nettstedet Viagogo, virket ikke!

Camilla (12 år) fra Bodø var en av de som ble stoppet.

Hun og mammaen hennes hadde betalt flere tusen kroner for billettene, og fløyet hele veien ned fra Nord-Norge, men fikk plutselig ikke adgang.

- Det kom bare et sånt rødt lys. De var jo falske. Vi hadde betalt, men de var ikke ordentlige, forteller hun til Supernytt .

 

 

Advarer mot Viagogo

Forbrukerombudet advarer mot å bruke nettstedet Viagogo.

De sier at det ofte er veldig dyre billetter, og at du ikke har noen garanti for at billetten er ekte, eller dukker opp i det hele tatt.

Svartebørs

For å tjene penger selger Viagogo billettene videre til høyere pris enn de kjøpte dem for. Dette kalles svartebørs, og er ikke lov i Norge.

Nå sier konsertarrangøren sier at de vil politianmelde nettstedet.

Dette sier Svartebørs-loven (2007):

§ 1. Det er forbudt å selge billetter til kultur- og idrettsarrangementer til en høyere pris enn den som er påført billetten fra arrangørens side, eller som billetten første gang ble solgt for. Dersom billetten er solgt gjennom en annen aktør enn arrangøren på grunnlag av avtale mellom arrangøren og aktøren, og det er betalt en særskilt billettavgift som fremgår av billetten, kan billettavgiften også være inkludert i salgsprisen ved videresalg.

§ 2. Kjøperen kan kreve tilbake fra selgeren den del av en betalt billettpris som overstiger de beløp som følger av § 1.

Hva er Viagogo?
  • Det er et nettsted hvor du kan kjøpe og selge billetter til kultur - og sportsarrangementer

Del din mening!