Supernytt

Færre barn må jobbe

Dette er Fernando (13 år) fra Mexico. Han er et mange millioner barn i verden som må jobbe for å tjene penger til familien sin.

Siden år 2000 har antallet barnearbeidere gått ned med en tredel, men Redd Barna mener fremdeles at arbeidet med å få slutt på barnearbeid går for sakte.

Supernytt møtte Fernando en dag han var på jobb i solsteiken. Han vandret opp og ned den lange stranden i timevis med det tunge brettet sitt på hodet. Når vi spør om å få snakke med han, smiler han og setter seg ned. Kameraten hans kan litt engelsk og oversetter.

Han forteller at hver uke reiser han hjemmefra hit til turiststedet Zipolite for å selge nøtter på stranden. Foreldrene hans bor langt borte oppe i fjellene, så han sover i en hytte i landsbyen sammen med noen andre barn. De jobber hele dagen og enkelte dager til sent på kvelden.

Når vi spør om han går på skole, så rister han på hodet. Det har han ikke tid til.

Markus Askeland jobber i organisasjonen Redd Barna.

- Det er fint at barn deltar og at barn bidrar. Det synes barn er ok også. Det som ikke er ok er når det går ut over utdanningen eller hvis det er farlig arbeid vi snakker om, sier han.

Emanuel (13 år), fra Tanzania i Afrika, må også bidra til familien. Han jobb er å grave etter gull, og kan noen ganger være litt farlig.

Kilde: NRK

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!