Supernytt

Angela Merkels mobil avlyttet?

Helt siden i sommer har flere store aviser i Europa skrevet at USA har drevet med spionasje, som betyr at de har overvåket folks mobiltelefoner og lest e-post i all hemmelighet.

Og i forrige uke avslørte den tyske avisen «Der Spiegel» at lederen for landet, Angela Merkel, kan ha blitt avlyttet i mer enn ti år. Det har skapt kraftige reaksjoner blant mange, også politikere her i Norge.

Bjørn Erik Thon er sjef i Datatilsynet som blant jobber med datasikkerhet og personvern. Han vet mye om hvordan det går an å spionere på andre sine mobiltelefoner og PC-er, og sier at vi ikke har noen garanti for at våre elektroniske hjelpemidler også blir avlyttet.

- Nå sitter jeg foran laptoppen min og den er nok heller ikke helt trygg for den kan også overvåkes, forteller han når Supernytt treffer han på kontoret.

Jakten på terrorister

I 2001 var det en grusom terroraksjon i USA. Etter dette har USA prøvd å finne terrorister før de får gjort noe galt, ved å spionere på PC-ene og mobiltelefonene deres.

Men kanskje har det gått for langt? Nå kan det hende at USA slutter å overvåke så mange mennesker selv om de vil finne terrorister, for ellers er det mange som blir sinte på dem.

Barack Obama og Angela Merkel sies å være gode venner. Derfor mener mange av avlyttingen av uakseptabel. Foto: NTB scanpix

Barack Obama og Angela Merkel sies å være gode venner. Derfor mener mange at avlyttingen er uakseptabel. Foto: NTB scanpix

Kilde: NRK

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!