Supernytt

Victor (13 år) forsøkt ranet

I Oslo har det vært mange ran i den siste tiden. Bare i oktober har politiet fått melding om 98 tilfeller der noen har blitt angrepet og frastjålet saker.

Flere av dem som blir utsatt for ran er barn og unge.

Supernytt fikk møte Victor 13 år fra Bærum utenfor Oslo. Torsdag i forrige uke gikk han ute sammen med en kamerat da to eldre gutter fulgte etter dem.

- De begynner å løpe etter oss og vi snur oss rundt da. Han ene løper til vennen min og stikker en kniv mot nakken hans, eller halsen hans. Han ber vennen min gi han telefonen og han gjør jo selvfølgelig det og sier koden og alt, mens han andre løp bort til meg, forteller Victor.

Victor klarte å løpe bort å ringe til politiet. Ranerne ble redde og løp sin vei, så heligvis gikk det bra med guttene denne gangen.

Under filmen kan du lese hva politiet anbefaler deg å gjøre om du skulle oppleve det samme.

Hva gjør du om du blir ranet?

Politiet sier at det er viktig at du leverer fra deg det som ranerne vil ha. De sier at gjenstander kan bli erstattet og at de ikke er verdt å bli skadet for.

Om du opplever å bli ranet er det viktig å fortelle det til politiet, eller til noen andre voksne som du stole på, som kan hjelpe deg med å anmelde saken.

I Norge kan ran straffes med opp til 5 år i fengsel, avhengig av hvor grovt ranet er.

Kilde: NRK og Lovdata.no

Del din mening!