Supernytt

Det brenner i Nord-Trøndelag

Det brenner i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag. Siden sent i går kveld har rundt 90 bygninger blitt ødelagt og mange har måttet reise fra sine hjem.

Over 30 personer er evakuert fra hjemmene sine på grunn av den store brannen. En av dem var 13 år gamle Ludvik som måtte reise fra huset sitt i Hasvåg i natt.

- Da vi skulle kjøre fra huset så vi at det var helt rødt bak fjellet, og det ble bare rødere og rødere på himmelen. Da vi kom nærmere så vi flammene som kom opp fra fjellet, det var overalt og helt forferdelig å se, sier Ludvik til Supernytt.

- At det kan skje på lille Hasvåg, da. Det er det som er så utrolig, vi hadde jo aldri trodd at det kunne skje her, sier Ludvik.

Sterk vind sprer ilden

Sterk vind har gjort at helikoptrene som skulle hjelpe til med å slukke brannen, har måttet stå på bakken. Tørt vær har gjort at flammene har spredt seg ekstra raskt, og brannmannskapene har slitt med å få kontroll over flammene.

Ludvik og familien vet ennå ikke hva som vil skje med huset deres.  Selv om han håper på det beste, så gruer Ludvik seg til å reise hjem igjen.

- Det kommer sikkert til å bli noen tårer, det kan jeg tenke meg, sier 13-åringen.

SKOGBRANN-280114-SN2

Del din mening!